Ο πλαστικός χειρουργός απαντάει στις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με την πλαστική χειρουργική. Σε τελική ανάλυση, αν κάποιος ξέρει, είναι αυτός! Έτσι, σε αυτό το άρθρο μας μιλάει σχετικά με τα συχνότερα λάθη της πλαστικής χειρουργικής. Τον ρωτήσαμε τα πάντα, από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις των celebrities, τις συμβουλές του, τις χειρουργικές επεμβάσεις με τους χαμηλότερους κινδύνους! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο και πιο κοινό λάθος πλαστικής χειρουργικής που κάνουν οι άνθρωποι;

Το πιο συνηθισμένο λάθος πλαστικής χειρουργικής που κάνουν είναι ότι έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και περιμένουν περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει ένας γιατρός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν έμπειρο γιατρό που μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια το πρόβλημα και να προσφέρει την κατάλληλη λύση.

 

Ποιες επεμβάσεις είναι πιο συχνές μεταξύ των celebrities;

Οι περισσότεροι, γενικότερα κάνουν μια απαλή ποσότητα Fillers, Micro-Needling με PRP και Hydrafacials. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες που προσφέρονται, όπως Coolsculpting, Radiofrequency, Tightening Facials για πρόσωπο και σώμα χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μηχανήματα. Από επεμβατική πλαστική χειρουργική διαλέγουν τη λιπομεταφορά, όπως και άνω και κάτω βλεφαροπλαστική. Μην ξεχνάτε ότι ένα καλό facelift πρέπει να εκτελεστεί  από κάποιον έμπειρο χειρουργό, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να φαίνεται απόλυτα φυσικό.

 

Υπάρχουν αιτήματα χειρουργικής επέμβασης που απορρίψατε;

Ναι, στην πραγματικότητα αρνούμαι να προβώ σε κάποια επέμβαση περίπου στο 5-7% των ασθενών κάθε εβδομάδα. Εάν οι ασθενείς που έρχονται με κάποια μια μη ρεαλιστική προσδοκία, όπως η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σε σημεία που δεν θα έπρεπε ή σε υπερβολικό βαθμό, τότε πιθανότατα να αρνηθώ να προχωρήσω στην επέμβαση.

 

Είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι αφαιρούν τα κάτω πλευρά τους για να έχουν μικρότερη μέση;

Είχαμε ασθενείς που ήθελαν όντως να αφαιρεθούν τα κάτω πλευρά τους, ωστόσο, δεν το κάνουμε. Δεν πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που θα πρότεινα σε κανέναν.

 

Ποια θεραπεία έχει το λιγότερο χρόνο ανάρρωσης με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα;

Η λιπομεταφορά είναι είναι σίγουρα μια υπέροχη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, γιατί ακόμα και με λίγο πρήξιμο τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Η άνω βλεφαροπλαστική επίσης είναι μια καλή χειρουργική επιλογή, η οποία μπορείς να κάνει κάποιον να μοιάζει χωρίς υπερβολή 10 ή και περισσότερα χρόνια νεότερος.

 

Ποιες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν τον υψηλότερο παράγοντα κινδύνου;

Τα εμφυτεύματα μαστού έχουν ένα μικρό κίνδυνο συστολής της κάψουλας. Μια χειρουργική επέμβαση στα οπίσθια έχει επίσης ένα χαμηλό κίνδυνο επειδή ένα μικρό κομμάτι λίπους μπορεί να μπει σε κάποια βλέβα και να υπάρξει ενδεχόμενο πνευμονικής εμβολής. Ακόμη και τα fillers έχουν κίνδυνο για νέκρωση ιστών. Όλα αυτά φυσικά μπορεί να συμβούν με κάποιον μη έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

 

Ποιες διαδικασίες ενέχουν τον μικρότερο κίνδυνο;

Κάθε διαδικασία έχει τους δικούς της κινδύνους. Μην ξεχνάτε, ότι παρόλο που μιλάμε για cosmetic surgery, παραμένει μια χειρουργική επέμβαση, εκτός εάν επιλέξετε μια μη επεμβατική θεραπεία, όπως μεσοθεραπεία, Botox, Υαλουρονικό οξύ, λιποδιάλυση Aqualyx κτλ.

 

Ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν υποβληθείτε σε κάποια επεμβατική μέθοδο πλαστικής;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε την έρευνά σας. Ερευνήστε σχετικά με τον πλαστικό χειρουργό, μάθετε για τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, ελέγξτε φωτογραφίες πριν και μετά. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο χειρουργός είναι ειδικός στον τομέα του και ότι ο ιατρός που επιλέγετε είναι πιστοποιημένος στη συγκεκριμένη πλαστική χειρουργική. Η κλινική πρέπει επίσης να διαθέτει ισχυρά διαπιστευτήρια με έμπειρο προσωπικό και φυσικά να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστείρωσης. Τέλος, επιμένω πάντα ότι όλοι οι ασθενείς πριν από τη χειρουργική επέμβαση, πρέπει να έχουν μια εις βαθος συνομιλία με τον χειρουργό για να ταιριάξουν οι προσδοκίες σας με την πραγματικότητα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!