Υαλουρονικό οξύ – Τι είναι;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία η οποία παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό με φυσικό τρόπο. Παίζει τεράστιο ρόλο στην αναδόμηση του δέρματος και είναι η ουσία από την οποία εξαρτάται η φρεσκάδα ενός προσώπου.

To υαλουρονικό οξύ κατατάσσεται στις γλυκοζαμινογλυκάνες και είναι το κυριότερο συστατικό ενυδάτωσης, αφού συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό.

Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την σύνδεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Η απόλυτη συμβατότητα με τον ανθρώπινο οργανισμό και το ότι δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν στην κατασκευή της συνθετικής μορφής του.

Όπως μας αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Γεώργιος Τσακώνης, το υαλουρονικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιούνται στον κλάδο της ομορφιάς και της αισθητικής.

Χαριλάου Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Χαρ. Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Με το υαλουρονικό οξύ επιτυγχάνουμε

 • Ενυδάτωση του δέρματος
 • Λίπανση του δέρματος και αύξηση της ελαστικότητάς του
 • Προστασία του δέρματος, αφού το υαλουρονικό οξύ διεγείρει τους ινοβλάστες και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου

Όσο τα χρόνια περνούν, η φυσική παραγωγή του μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Το αποτέλεσμα της μείωσης του υαλουρονικού οξέως είναι η εμφάνιση ρυτίδων και η μείωση του όγκου των χειλιών.

Οι κακές διατροφικές μας συνήθειες, η πολυετής έκθεσή μας στον ήλιο, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα, παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων και στη γήρανση του προσώπου μας.

Υαλουρονικό οξύ Πριν και Μετά

Υαλουρονικό οξύ – Χρήσεις

Το υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic acid) είναι ένας ασφαλής εύκολος και γρήγορος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες του μετώπου, γύρω από το στόμα και στα μάτια, χωρίς να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Είναι μία σύγχρονη μέθοδος ανάπλασης του δέρματος και αντιγήρανσης, ενώ πρόκειται για μία από τις ασφαλέστερες και ανώδυνες θεραπείες. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται επίσης για την βελτίωση των χαρακτηριστικών ενός προσώπου. Είναι μία σύγχρονη θεραπεία η οποία αφορά άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται κατά κόρον ως υλικό αύξησης όγκου για οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Μπορεί με ευκολία να αντιμετωπίσει χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις, τις ρυτίδες η ακόμα να γεμίσει ατροφικές περιοχές. Το υαλουρονικό στα χείλη και η αύξηση των ζυγωματικών είναι δύο ακόμα συνηθισμένες χρήσεις του. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την διόρθωση ενός οβάλ προσώπου. Αναλυτικότερα, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για:

Χρήσεις υαλουρονικού

 • Διόρθωση των ρυτίδων γύρω από την περιοχή του στόματος
 • Τη διόρθωση των επιφανειακών ρυτίδων που βρίσκονται γύρω από τα μάτια
 • Διόρθωση των έντονων ρινοπαρειακών πτυχών
 • Τη διόρθωση των ρυτίδων που δημιουργούνται από τις εκφράσεις
 • Βελτίωση του σχήματος της μύτης μας
 • Διόρθωση των ρυτίδων του μεσόφρυου
 • Τη διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου
 • Υαλουρονικό στα χείλη για αύξηση του όγκου και διόρθωση σχήματος
 • Διόρθωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
 • Τονισμό, αλλά και διαμόρφωση στο περίγραμμα του προσώπου

Υαλουρονικό στη μύτη

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να έχετε τη μύτη των ονείρων σας, χωρίς καν να προβείτε σε χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής; Η λύση είναι απλή και οφείλεται στη χρήση υαλουρονικού οξέος.

Κατά τη διαδικασία αυτή, γίνεται έγχυση της ουσίας στη μύτη, σε σημείο τέτοιο ώστε να διορθωθεί η κλίση της ή το μέγεθός της. Οι καταλληλότεροι υποψήφιοι για ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι είναι εκείνοι που δεν έχουν προβλήματα με την αναπνοή τους και οι δυσμορφίες στη μύτη τους είναι μέτριες. Πιο ειδικά, άτομα με καμπουριαστή μύτη ή μέτρια προβλήματα στο ακρορίνιο, είναι αυτά πού θα μείνουν έκπληκτα μετά την επέμβαση.

Διόρθωση ατελειών της μύτης

Η μέθοδος αυτή είναι απλή, ανώδυνη και διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Χορηγείται τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας στον ασθενή και η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο μας στο Περιστέρι.

Δεν χρειάζεται χρόνος για αποθεραπεία κι έτσι μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας αμέσως μετά την επέμβαση. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως να χρειαστεί να τοποθετήσετε πάγο για περίπου 2 ώρες, για να υποχωρήσει τυχόν οίδημα από τις ενέσεις.

Κάποιος μικρός ερεθισμός που μπορεί να εμφανιστεί καλύπτεται με make-up και θα έχει εξαφανιστεί μέσα στις επόμενες 2 ημέρες.

Υαλουρονικό στα χείλη

Η αυξητική χειλιών είναι μία διαδικασία στον κόσμο της αισθητικής χειρουργικής που σας χαρίζει γεμάτα, σαρκώδη χείλη. Η πιο σύγχρονη μέθοδος για την αυξητική των χειλιών είναι ένα ενέσιμο πληρωτικό. Οι τύποι των δερματικών πληρωτικών που μπορείτε να επιλέξετε για να γεμίσετε τα χείλη σας, ποικίλουν. Συνήθως, το υλικό που χρησιμοποιείται στις μέρες μας, είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό στα χείλη αποτελεί ασφαλέστερη μέθοδο σε σχέση με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και τα αποτελέσματα που προσφέρει έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Το υαλουρονικό στα χείλη είναι ίσως η καλύτερη λύση για πλούσια και καλοσχηματισμένα χείλη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι το υαλουρονικό στα χείλη τα κάνει να μοιάζουν απόλυτα φυσικά. Με την ανώδυνη τοποθέτηση του υλικού στα χείλη, επαναφέρουμε τον χαμένο όγκο τους και δίνουμε έναν θηλυκό τόνο στη συνολική εικόνα του προσώπου.

Οι χρυσές αναλογίες

Τα χείλη είναι από τα πιο βασικά στοιχεία έκφρασης ενός προσώπου. Για αυτό τον λόγο όταν θέλουμε να τα τονίσουμε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα δείχνει ψεύτικο ή υπερβολικό.

Ο Δρ. Τσακώνης δίνει μεγάλη βαρύτητα και προσοχή σε αυτό, ώστε να επιτύχει τα ιδανικά για κάθε γυναίκα χείλη, ακολουθώντας πάντα τις χρυσές αναλογίες. Όσο προσεχτικά και να μπει το υαλουρονικό στα χείλη, αν ο πλαστικός χειρουργός δεν δώσει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να δώσει και το τέλειο σχήμα, τότε απλά καταλήγουμε με υπερβολικά φουσκωμένα χείλη που δείχνουν ψεύτικα. Το κέντρο πλαστικής χειρουργικής του Δρ. Γεώργιου Τσακώνη στοχεύει πάντα σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, ώστε να συνδυάζεται η αύξηση του όγκου με το τέλειο περίγραμμα.

Πλεονεκτήματα Υαλουρονικού στα χείλη

Το υαλουρονικό στα χείλη έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παρακάτω αναφέρονται συνοπτικά μερικά από αυτά.

 • Ο ελεγχόμενος όγκος που δίνουμε στα χείλη
 • Η σταδιακή αύξηση του όγκου των χειλιών (μπορεί κανείς να ολοκληρώσει το επιθυμητό αποτέλεμα, αυξάνοντας σταδιακά τον όγκο, σε διαφορετικά ραντεβού
 • Η εύκολη διάλυση των εξογκωμάτων που μπορεί να δημιουργηθούν
 • Λιγότεροι μώλωπες και πρήξιμο
 • Αποτελέσματα με διάρκεια, όχι όμως μόνιμα
 • Εξαιρετικά σπάνια παρουσιάζεται αλλεργική αντίδραση

Υαλουρονικό οξύ – Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης υαλουρονικού οξέως είναι πάρα πολλά σε σχέση με άλλες μεθόδους. Μερικά από αυτά είναι:

 • Ολόκληρη η θεραπεία έχει διάρκεια 30 λεπτών
 • Είναι μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία
 • Τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα, με μια ειδική ουσία που χορηγούμε το υαλουρονικό διασπάται και φεύγει από τον οργανισμό
 • Είναι απολύτως ασφαλές
 • Έχει διάρκεια ζωής περίπου έξι μηνών
 • Διορθώνει σημάδια και βαθιές ρυτίδες έκφρασης
 • Το υαλουρονικό στα χείλη διορθώνει το σχήμα και τα κάνει σαρκώδη

Χρήσεις στο υπόλοιπο σώμα

Το υαλουρονικό οξύ, εκτός από τις πολλαπλές χρήσεις που μπορεί να έχει στο πρόσωπο, δίνει λύσεις σε προβλήματα ατροφίας ιστών και ασυμμετρίας και σε άλλα σημεία του σώματος. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί ώστε να διορθώσει:

 • Ρυτίδες στο γυναικείο ντεκολτέ
 • το περίγραμμα των γλουτών
 • μετατραυματικές ουλές και ουλές από ακμή
 • ατροφικές γάμπες
 • την εικόνα των χεριών, ώστε να δώσει μια πιο σφριγηλή εικόνα

Η διαδικασία της θεραπείας

Πριν την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως ο γιατρός καθαρίζει την περιοχή που θα θεραπευτεί, χρησιμοποιώντας καθαριστικό που έχει βάση το αλκοόλ. Αντίθετα με τις ενέσεις άλλων πληρωτικών ουσιών, οι ενέσεις υαλουρονικού δεν περιέχουν αναισθησία. Έτσι ο γιατρός τοποθετεί τοπική κρέμα αναισθησίας η οποία παραμένει στην περιοχή για περίπου 15 λεπτά.

Η έγχυση του υλικού γίνεται με μία πάρα πολύ λεπτή σύριγγα. Γίνεται έγχυση της ουσίας στο χορίο, περιμετρικά της περιοχής που θέλουμε να αυξήσουμε. Αφού ο πλαστικός κάνει τις 3 πρώτες ενέσεις, κάνει μασάζ στην περιοχή ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το υλικό. Έπειτα συνεχίζει με τις ενέσεις και το μασάζ με τον ίδιο ρυθμό. Η διαδικασία τελειώνει εφόσον καλύψει όλη την περιοχή που θεραπεύεται και επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο χρόνος για την θεραπεία κυμαίνεται από 15 έως 60 λεπτά. Εάν δεν χρησιμοποιηθεί αναισθητικό, θα νιώσετε μικρά τσιμπήματα από τις ενέσεις. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ένας ελαφρύς ερεθισμός στην περιοχή, ο οποίος υποχωρεί εντελώς μετά από λίγες ώρες. Το υαλουρονικό οξύ είναι απόλυτα ασφαλές και παρουσιάζει επιπλοκές όπως παρατεταμένο οίδημα ή φλεγμονή πάρα πολύ σπάνια.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ενημερωτικό ραντεβού με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό Γεώργιο Τσακώνη. Συνδυάζουμε τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές ιατρικές τεχνικές, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξιοποιούμε πλήρως τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και την μακροχρόνια πείρα μας στον κλάδο, ώστε να παρέχουμε εξατομικευμένες θεραπείες βασισμένες στις ανάγκες σας.

Μετά τη θεραπεία – Αποτελέσματα

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει πλήρωση στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή του υαλουρονικού.

Με την πάροδο του χρόνου το σώμα μας μεταβολίζει και απορροφά το εγχυόμενο υλικό. Έτσι τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Το πόσο διάρκεια θα έχουν τα αποτελέσματα εξαρτάται από τον ασθενή, με μέσο όρο πάνω από 2 έτη.

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Είναι οι κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ το ίδιο αποτελεσματικές με την ενέσιμη θεραπεία;

Γενικότερα οι κρέμες βοηθούν πολύ, όμως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά σε σχέση με τις προσδοκίες του ασθενούς. Φυσικά και οι κρέμες είναι πολύ σημαντικές για την ενυδάτωση του δέρματος μας και την καθημερινή του περιποίηση, όμως δεν θεραπεύουν τελικά τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της ενέσιμης θεραπείας είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε καθώς δίνει τον όγκο που πρέπει στα σημεία που θέλουμε και μόνο εκεί.

Είναι το υαλουρονικό οξύ συμβατό με τον τύπο δέρματος μου;

Γενικότερα, η χρήση του υαλουρονικού οξέος ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος. Ιδιαίτερα όμως βοήθα τις ξηρές επιδερμίδες, αφού είναι ένα συστατικό που προκαλεί άμεση ενυδάτωση. Συστήνουμε λοιπόν την εφαρμογή του σε άτομα άνω των 30 ετών, που αρχίζουν να χάνουν την υγρασία της επιδερμίδας τους.

Είναι ασφαλές να κάνω ενέσιμη θεραπεία υαλουρονικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το υαλουρονικό και γενικότερα τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά δεν έχουν δοκιμαστεί πλήρως σε γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Έτσι, δεν έχει προσδιοριστεί επίσημα η ασφάλεια του υλικού. Οι περισσότεροι πλαστικοί ωστόσο, θεωρούν ασφαλή την τοπική εφαρμογή του.

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για αυξητική χειλιών;

Κατάλληλος για θεραπεία με υαλουρονικό στα χείλη, είναι εκείνος που με το πέρασμα του χρόνου έχει χάσει τον όγκο στα χείλη. Επίσης, πολλοί ασθενείς που διαθέτουν λεπτά φυσικά χείλη, αισθάνονται την ανάγκη να βελτιώσουν την εικόνα τους κάνοντας τα να δείχνουν πιο σαρκώδη.

Τι προσφέρει η αυξητική στα χείλη εκτός του ότι τα κάνει να δείχνουν πιο σαρκώδη;

Όταν το υαλουρονικό στα χείλη τοποθετείται σωστά, κάνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας να φαίνονται πιο αρμονικά. Επιπλέον αν τα χείλη σας είναι ασύμμετρα, η ασυμμετρία διορθώνεται με μεγάλη επιτυχία. Όταν τοποθετείται υαλουρονικό στα χείλη, μειώνεται γύρω από το στόμα η εμφάνιση ρυτίδων.

Υπάρχει αντίδοτο στο υαλουρονικό οξύ;

Υπάρχει περίπτωση να εμφανίσετε παρενέργεια μετά την επέμβαση, που συνήθως φαίνεται με κάποιο οίδημα. Αυτό είναι μία εξαιρετικά σπάνια κατάσταση, στην οποία χορηγείται αντίδοτο. Είναι ουσία που διαλύει το υαλουρονικό (που είναι και το μόνο στην πλαστική χειρουργική που διαθέτει αντίδοτο), κατευθείαν στην περιοχή που εφαρμόστηκε. Η χρήση του αντίδοτου είναι διπλή. Αν δε σας αρέσουν τα αποτελέσματα της επέμβασης, η εικόνα σας αποκαθιστάται πλήρως άμεσα!

Σε τι διαφέρει το εργαστηριακό υαλουρονικό οξύ από το φυσικό

 

Η μορφή του υαλουρονικού οξέος που έχει δημιουργηθεί στα εργαστήρια διαφέρει μόλις 1% από αυτήν που παράγει το σώμα μας

Ο σκοπός της διαφοράς αυτής είναι να μην γίνεται εύκολα η απορρόφησή του από τον οργανισμό. Αυτό φυσικά είναι απόλυτα λογικό, διότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα νόημα στη χρήση του εάν διαρκούσε μόνο για μερικές ώρες μετά την εισαγωγή του στο σώμα μας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!