Μειωτική Στήθους

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, η οποία δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα της μεγαλομαστίας. Με τον όρο μεγαλομαστία περιγράφουμε την πέρα του κανονικού διόγκωση των μαστών, δηλαδή την υπερτροφία του στήθους. Εκτός από το πρόβλημα στην εμφάνιση, η μεγαλομαστία προκαλεί και αρκετά παθολογικά συμπτώματα. Το μεγάλο βάρος και μέγεθος του στήθους μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, την μέση και τους ώμους. Επίσης πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το μεγάλο μέγεθος των μαστών συνδέεται με χρόνιες κεφαλαλγίες, λόγω της λάθος στάσης του σώματος.

Αυτό το είδος πλαστικής στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία χωρίς κανένα πρόβλημα και με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με την αυξητική στήθους, αυτή η επέμβαση αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους των μαστών. Η επέμβαση έχει ως στόχο την αφαίρεση του λίπους και του μαζικού αδένα από το μαστό και στη συνέχεια την απομάκρυνση του περίσσιου δέρματος. Η θηλή στην συνέχεια μεταφέρεται σε υψηλότερο σημείο για να επιτύχουμε το ιδανικό οπτικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση

Πριν την επέμβαση μειωτικής στήθους πρέπει να γίνονται απαραίτητα υπερηχογράφημα των μαστών ή κάποιος μαστογραφικός έλεγχος. Το είδος της εξέτασης εξαρτάται από το ιατρικό ιστορικό, την ηλικία του ασθενούς και τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 – 3 ώρες και γίνεται μετά από γενική αναισθησία. Η τεχνική που θα επιλέξουμε εξαρτάται από τις ανάγκες τις κάθε περίστασης. Τα τελευταία χρόνια οι μέθοδοι μειωτικής στήθους έχουν εξελιχθεί ραγδαία, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των μετεγχειρητικών ουλών αλλά και όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η τομή γίνεται γύρω από τις θηλές, ενώ μία δεύτερη κατεβαίνει από τη θηλή κάθετα προς την πτυχή που υπάρχει κάτω από τους μαστούς. Στο σημείο του υπομάστιου γίνεται μία ακόμα οριζόντια τομή, δημιουργώντας ένα ανάποδο Τ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Επιπλέον, για την αποφυγή δημιουργίας κάποιου αιματώματος τοποθετούμε 2 λεπτές παροχετεύσεις. τις οποίες αφαιρούμε την επόμενη μέρα του χειρουργείου. Η μείωση του στήθους μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως είναι η λιποαναρρόφηση, έτσι ώστε να έχουμε ένα αρμονικό, συνολικό αποτέλεσμα.  Η παραμονή σας στο νοσοκομείο συνήθως είναι μία μόνο ημέρα.

Άρθρα για μειωτική στήθους

Ποια χειρουργική επέμβαση στήθους είναι κατάλληλη για εσάς;

Ποια χειρουργική επέμβαση στήθους είναι κατάλληλη για εσάς;

Ο Δρ. Τσακώνης εξηγεί τι είναι αύξηση, ανόρθωση και μείωση στήθους Τα γυναικεία στήθη υπάρχουν σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και σχημάτων. Το να δεχτούμε αυτό που έχουμε φυσικά δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Αν είστε λοιπόν αβέβαιη για το σχήμα του στήθους σας, αν...

Η μείωση στήθους και τα οφέλη της

Η μείωση στήθους και τα οφέλη της

Χρειάζομαι μείωση στήθους? Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης, μας μιλάει για τη μείωση στήθους και τα ευεργετικά οφέλη της επέμβασης. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι απάντηση θα πάρετε αν ρωτήσετε τους ανθρώπους γύρω σας τι γνωρίζουν σχετικά με την πλαστική στήθους;...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!