Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους θεωρείται ως μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον ψυχισμό μιας γυναίκας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Το πρόβλημα κατά κύριο λόγο συναντάτε σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, οι οποίες έχουν πολύ μικρό στήθος ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαλάρωσης. Και στις δυο περιπτώσεις βλέπουμε ότι το φαινόμενο προκαλεί ένα έντονο αίσθημα κατωτερότητας.

 

Τα ενθέματα και η τομή στην αυξητική στήθους

Τα ειδικά ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε κατά την αυξητική στήθους, έχουν το σχήμα και την αίσθηση του πραγματικού. Η σύστασή τους ποικίλει, αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περίβλημα σιλικόνης το οποίο περιέχει επίσης gel σιλικόνης, ή περίβλημα σιλικόνης το οποίο περιέχει φυσιολογικό ορό. Επίσης, εκτός από την αίσθηση ενός ενθέματος σημαντικό ρόλο παίζει και το σχήμα. Υπάρχουν ενθέματα που είναι στρογγυλά αλλα και με σχήμα δακρύων. Οι περισσότεροι πλαστικοί προτιμούν τα στρογγυλά, καθώς δεν αλλάζει το σχήμα του μαστού σε περίπτωση μικρής μετακίνησης. Ακόμη, φαίνονται πιο φυσικά σε όρθια αλλά και σε οριζόντια θέση.

Το εμφύτευμα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από το θωρακικό μυ. Σε περίπτωση που τοποθετηθεί κάτω από τον μυ, ο πόνος και το οίδημα μετεγχειρητικά είναι πιο έντονα.

Η τομή εισαγωγής του ενθέματος γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατή μετά την αυξητική στήθους. Οι τρεις περιοχές που γίνεται η τομή είναι κάτω από το μαστό (υπομάστια τομή), γύρω από τη θηλή ή στη μασχάλη (μασχαλιαία τομή). Κατόπιν συζητήσεως με το γιατρό και βάσει των ιδιαιτεροτήτων του σώματός σας, θα γίνει η κατάλληλη επιλογή του σημείου τομής.

 

Ποιους αφορά η αυξητική στήθους;

Θεωρείτε ότι το στήθος σας είναι πολύ μικρό αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα σας; Νιώθετε άβολα όταν φοράτε ανοιχτό ντεκολτέ, μαγιό ή οτιδήποτε αφήνει εκτεθειμένο το στήθος; Βλέπετε μεγάλη διαφορά στο μέγεθος δύο μαστών σας; Αν η απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις είναι ναι, τότε είστε κατάλληλη υποψήφια για αυξητική στήθους!

Μία ακόμα σημαντική χρήση των ενθεμάτων σιλικόνης είναι και η επανορθωτική χειρουργική η οποία αφορά γυναίκες που έχουν κάνει μαστεκτομή λόγω καρκίνου του μαστού. Η πλαστική στήθους μπορεί να γίνει επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει σημαντική μείωση του στήθους η οποία οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους ή τοκετό. Η τελευταία επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με μια ανόρθωση στήθους ώστε να επιτύχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

 

 

Μέγεθος

Το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα όσον αφορά την αυξητική στήθους. Έτσι, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον πλαστικό χειρουργό και να συζητήσετε μαζί του όσα αφορούν τις προσδοκίες σας και το μέγεθος που επιθυμείτε.

Η επιλογή του τελικού μεγέθους πρέπει να προκύπτει από τον συνδυασμό της επιθυμίας σας και την αντικειμενική γνώμη του ιατρού σας. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι το στήθος σας θα έχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα και θα δένει με το υπόλοιπο σώμα.

 

Πριν την επέμβαση αυξητικής στήθους

Αφού αποφασίσετε να κάνετε επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σχετικά με το ιατρικό ιστορικό σας. Πρέπει δηλαδή ο πλαστικός να γνωρίζει αν πάσχετε από προβλήματα ζωτικών οργάνων όπως πνεύμονες, καρδιά ή συκώτι κλπ. Ακόμη, αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, αν είστε καπνιστές, αν υπάρχει ιστορικό θρομβοφλεβίτιδας ή αν παίρνεται φάρμακα και αν ναι, ποια.

Ακόμη θα σας ζητηθεί αν είστε καπνιστής, να κόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον για έξι εβδομάδες πριν την επέμβαση. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά την αποθεραπεία. Θα πρέπει να αποφύγετε να καταναλώσετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ασπιρίνη, διότι αυξάνουν  τις πιθανότητες αιμορραγίας κατά την επέμβαση. Είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε σωστά  πριν και μετά την επέμβαση για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Αυξητική στήθους – Η επέμβαση

Πριν ξεκινήσει η πλαστική στήθους, θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για να είναι ασφαλής η διαδικασία και να γίνει γνωστό τυχόν πρόβλημα.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης γίνεται κατόπιν γενικής νάρκωσης. Η διάρκεια της εγχείρησης διαρκεί περίπου 1.5 ώρα, ενώ η διανυκτέρευση στην κλινική δεν κρίνεται απαραίτητη. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά ορατά, ενώ το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται μερικές εβδομάδες. Οι γυναίκες οι οποίες προχωρούν σε αυξητική στήθους για αισθητικούς λόγους έχουν την δυνατότητα να θηλάσουν και να κυοφορήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι επίδεσμοι που τοποθετούνται, αφαιρούνται  μέχρι την τρίτη μέρα μετά την επέμβαση. Τα ράμματα απορροφούνται από τον οργανισμό. Χρειάζεται να φοράτε για την υποστήριξη των μαστών αθλητικό στηθόδεσμο για περίπου ένα μήνα. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας την πρώτη εβδομάδα. Σε περίπτωση που απαιτείται στη δουλειά σας να σηκώνετε βάρη ή να κινείστε έντονα, τότε θα μπορείτε να εργαστείτε ξανά σε 15 ημέρες έως ένα μήνα.  μπορείτε να κάνετε έντονη άσκηση όπως γυμναστική μετά το μήνα.

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

  • Αν το εμφύτευμα που θα επιλέξετε κατά την αυξητική στήθους είναι αρκετά μεγάλο, τότε είναι πιθανότερη η πτώση του στήθους λόγω του μεγάλου βάρους.
  • Με το πέρασμα του χρόνου, το στήθος σας θα αλλάξει όψη. Αυτό συμβαίνει λόγω της γήρανσης του δέρματος και της χαλάρωσης.  Αν η εικόνα του δεν σας ικανοποιεί πια,  μπορείτε συμπληρωματικά να προβείτε σε μία επέμβαση ανόρθωσης μαστών.
  • Εάν έχετε κάνει επέμβαση προσθετικής στήθους και παρατηρήσετε μετά από χρόνια οτιδήποτε ασυνήθιστο, επισκεφθείτε τον ιατρό σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα ενθέματα χρειάζεται να αντικατασταθούν.

 

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Μπορώ να κάνω αυξητική στήθους με μεταφορά λίπους αντί των ενθεμάτων;

Για να αυξήσουμε το μέγεθος των μαστών τοποθετώντας λίπος, είναι απαραίτητη η λιπομεταφορά από άλλο σημείο του ίδιου ασθενούς.  Έτσι, αν κάποιο άλλο σημείο του σώματός σας χρειάζεται λιποαναρρόφηση, αξιοποιούμε το λίπος αυτό μεταφέροντας το στους μαστούς. Η τεχνική αυτή κατά μέσο όρο χρησιμοποιείται στο 10% των περιπτώσεων προσθετικής στήθους.

 

Ποια ενθέματα έχουν την πιο φυσική αίσθηση στο άγγιγμα αλλά και στην όψη;

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι εκείνα που διαθέτουν την πιο μαλακή αίσθηση. Στην όψη επίσης είναι αυτά που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, όμως αυτό πάντα έχει να κάνει και με το μέγεθος που επιλέγει η ασθενής. Ένα αρμονικό αποτέλεσμα με ιδανικές αναλογίες φαίνεται πάντα πιο φυσικό!

 

Πόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως ο ασθενής μετά την πλαστική στήθους;

Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν αναρρώσει πλήρως κατά μέσο όρο στην έκτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Όμως ο ασθενής νιώθει απόλυτα καλά μετά το τέλος της πρώτης εβδομάδας. Ο πλαστικός σας με βάση το σώμα σας θα αξιολογήσει την περίπτωσή σας και θα σας δώσει προσωπικό χρονοδιάγραμμα ανάρρωσης.

 

Έχω ακούσει πως η επέμβαση προσθετικής στήθους είναι μία επώδυνη διαδικασία. Είναι αλήθεια;

Είναι αλήθεια ότι ο πόνος είναι έντονος τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση. Παρόλα αυτά θα χορηγηθούν ειδικά παυσίπονα βάσει των αναγκών σας. Ο πόνος θα υποχωρήσει σύντομα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!

 

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για την αύξηση των μαστών;

Παγκοσμίως συνιστάται σε γυναίκες άνω των 18 ετών  η προσθήκη ενθεμάτων αλατούχου διαλύματος. Για εμφυτεύματα σιλικόνης η νεότερη ηλικία είναι τα 22 έτη.

 

Υπάρχει περίπτωση το μέγεθος των εμφυτευμάτων να φαίνεται μικρότερο από ότι είναι στην αρχή;

Είναι σύνηθες, τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση τα εμφυτεύματα να πιέζονται και να βρίσκονται πιο ψηλά από την κανονική τους θέση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιστοί των μαστών που τα συγκρατούν είναι σφιχτοί, πράγμα που με τον καιρό θα αλλάξει. Στην πορεία θα χαλαρώσουν και το εμφύτευμα θα πάρει τη σωστή του θέση.

 

Γιατί δεν πρέπει να σηκώνω τα χέρια μου τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση;

Τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την αυξητική στήθους, πρέπει να αποφεύγετε τις ανυψώσεις. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την πιθανότητα αιμορραγίας αλλά και τυχόν μετακίνηση των ενθεμάτων.

Εμπειρίες ασθενών μετά την πλαστική στήθους

“Τα στήθη μου ήταν ασύμμετρα! Αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή μου!  Όταν πήγαινα στην παραλία ντρεπόμουν να κυκλοφορώ με το μαγιό μου! Αποφάσισα μετά από πολλή σκέψη να κάνω την επέμβαση προσθετικής στήθους. Η απόφασή μου με δικαίωσε! Θα επέλεγα χίλιες φορές να το ξανακάνω! Τώρα πια το στήθος μου είναι το δυνατό μου σημείο! Dr Τσακώνη σας ευχαριστώ!”

Αναστασία Κ.

 

“Εκανα αυξητική και ανόρθωση στήθους μαζί!  Είμαι 50 ετών και τώρα πια νιώθω 30! Η σχέση μου ανανεώθηκε!”

Κατερίνα Α.

 

“Μετά την γέννηση και τον θηλασμό των δύο παιδιών μου, το στήθος μου χαλάρωσε αρκετά! Ένιωθα την ανάγκη να κάνω κάτι γι’ αυτό! Έτσι επισκέφτηκα τον κύριο Τσάκωνη και έλυσα το πρόβλημα μου! Το στήθος μου είναι πλέον  όπως ήταν πριν να γίνω μαμά!”

Άννα M.

 

Αυξητική στήθους πριν & μετά – Φωτογραφίες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!