Μεσοθεραπεία σώματος

Μεσοθεραπεία σώματος

Με τον όρο μεσοθεραπεία σώματος, αναφερόμαστε στην έγχυση ειδικών ουσιών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (ενδοδερμικά). Η θεραπεία αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει μία πληθώρα δερματικών προβλημάτων και ατελειών του σώματος. Η μεσοθεραπεία σώματος είναι ενέσιμη τεχνική και μπορεί να εφαρμοστεί στους γλουτούς, τους μηρούς και γενικότερα σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα.

 

Το πρόβλημα

Η τοπική συσσώρευση λίπους και η κυτταρίτιδα αρχίζουν να εμφανίζονται συνήθως κατά το τέλος της εφηβείας. Στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας και στη τοπική συσσώρευση του λίπους παίζουν σημαντικό ρόλο κάποιοι γενετικοί, ορμονικοί και αγγειακοί παράγοντες. Το πρόβλημα επιδεινώνεται αρκετά με τις κακές διατροφικές συνήθειες, την καθιστική ζωή και το αυξημένο άγχος. Η μεσοθεραπεία σώματος είναι λοιπόν η πλέον σύγχρονη εναλλακτική μέθοδος για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών, βιταμινών και ενζύμων στην προβληματική περιοχή.

 

Τα οφέλη που προσφέρει η Μεσοθεραπεία σώματος

 • Βελτιώνει την υφή του δέρματος
 • Βοηθά την μικρο κυκλοφορία
 • Ελαττώνει την ποσότητα λίπους στην περιοχή της εφαρμογής
 • Μειώνει σε τεράστιο βαθμό την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού
 • Βοηθά στην οξυγόνωση των ιστών

 

Σε ποιες περιοχές βρίσκει εφαρμογή η μεσοθεραπεία σώματος;

Περιοχές με τοπική συσσώρευση λίπους, που η γυμναστική και η δίαιτα δεν μπορούν να διορθώσουν μπορούν να βελτιωθούν με τη μεσοθεραπεία σώματος. Παραδείγματα τέτοιων περιοχών είναι οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά αλλά και τα μπράτσα.

 

Ποιες ουσίες εγχέονται στο δέρμα κατά τη μεσοθεραπεία;

Οι πιο συνηθισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία σώματος είναι το οργανικό πυρίτιο, το υαλουρονικό οξύ, η καρνιτίνη και η καφεΐνη.

 

Ποια είναι τα αποτελέσματα της επέμβασης και πόσο διαρκούν αυτά;

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας σώματος ο ασθενής παρατηρεί εκτός από την απώλεια του τοπικού λίπους, την όψη του δέρματός του πιο σφιχτή και νεανική. Επίσης, υπάρχει ορατή βελτίωση στο περίγραμμα του σώματος. Μετά τη δεύτερη συνήθως θεραπεία, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, όμως για το καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριών που απαιτείται.

 

Αποτελεί η μεσοθεραπεία σώματος μία διαδικασία επώδυνη;

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της μεσοθεραπείας σώματος, εφαρμόζεται στο μέρος του σώματος που μας ενδιαφέρει αναισθητική κρέμα. Κατά τη θεραπεία χρησιμοποιείται μικροσκοπική βελόνα. Όμως, λόγω της μεγάλης έκτασης που πραγματοποιείται η όλη διαδικασία, αλλά και το βάθος που εισάγεται το υλικό υπάρχει ένα αίσθημα “τσιμπήματος” ή “καψίματος”. Το αίσθημα αυτό παρόλα αυτά, μετά την αναισθητική κρέμα είναι πολύ ανεκτό.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με την μεσοθεραπεία σώματος, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο τέλος της εφηβείας ή την αρχή της ενηλικίωσης. Τέτοια προβλήματα αποτελεί η κυτταρίτιδα ή το τοπικό πάχος. Έτσι, όσο νωρίτερα μπορεί να το προλάβει κάποιος, τόσο το καλύτερο! Μπορεί κάποιος λοιπόν, να υποβάλλεται στη θεραπεία ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές;

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της μεσοθεραπείας σώματος είναι το αιμάτωμα (μελανιά), που οφείλεται στην εισαγωγή της βελόνας, το οποίο όμως εξαφανίζεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Άλλες παρενέργειες που εντοπίζονται είναι το τοπικό οίδημα, το ερύθημα και ο κνησμός.

 

Ποια είναι η διάρκειά της επέμβασης και πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Η διάρκεια της κάθε επίσκεψης εξαρτάται από τις ανάγκες του προβλήματος του κάθε ατόμου. Συνήθως χρειάζονται 3 έως 6 συνεδρίες, κάθε 1 με 2 εβδομάδες, ανάλογα πάντα με την περίπτωση. Συστήνεται ακόμα να γίνεται επανάληψη της διαδικασίας, μία με δύο φορές το χρόνο για συντήρηση.

 

Τι πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος για μεσοθεραπεία σώματος πριν και μετά τις συνεδρίες;

Οδηγίες και περιορισμοί υπάρχουν διάφοροι που εξαρτώνται πάντα από την περίπτωση του κάθε ασθενή. Αρχικά, δεν πρέπει να καταναλωθεί ασπιρίνη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Καλό είναι οι υποψήφιοι να καταναλώνουν γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουν διεγερτικά όπως η καφεΐνη, για αρκετές ώρες, πριν και μετά τη θεραπεία. Ακόμη, ο ασθενής δεν πρέπει να κάνει καυτό ντους, για διάστημα 8 ωρών μετά τη συνεδρία.

 

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να κλείσω ραντεβού;

Συνήθως, ο κύκλος των συνεδρίων της μεσοθεραπείας σώματος, διαρκεί περίπου δύο μήνες. Οι γιατροί συστήνουν το διάστημα αυτό των δύο μηνών να μην είναι στην καλοκαιρινή περίοδο, για να μην είναι ορατές οι μελανιές φορώντας το μαγιό μας. Επίσης, είναι σημαντικό να τηρείται η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας αν η θεραπεία γίνει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κάποιο απαγορευτικό για την εφαρμογή της θεραπείας το καλοκαίρι.

 

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η μεσοθεραπεία;

Εντυπωσιακά αποτελέσματα παρέχει ο συνδυασμός μεσοθεραπείας σώματος και νημάτων PDO. Επίσης, συχνά συνδυάζεται με κρυολιπόλυση ή ραδιοσυχνότητες. Σημαντικό είναι, ανεξάρτητα με τις θεραπείες που εφαρμόζουμε στο σώμα μας, να ακολουθούμε πάντα σωστή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση και μεγάλη κατανάλωση υγρών. Αυτό είναι το μυστικό που θα μεγιστοποιήσει αλλά και θα διατηρήσει περισσότερο τα καλά αποτελέσματα!

 

Πλεονεκτήματα μεσοθεραπείας συγκριτικά με άλλες μεθόδους

 • Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες
 • Μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας
 • Οι τοπικές μελανιές υποχωρούν πολύ γρήγορα
 • Η μέθοδος είναι σχεδόν ανώδυνη
 • Δεν απαιτείται χειρουργείο
 • Η διάρκεια της είναι μεγάλη
 • Αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο εχθρό κατά της κυτταρίτιδας
 • Βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα
 • Είναι ασφαλής και εγκεκριμένη διαδικασία και χρησιμοποιείται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες

 

Συχνές ερωτήσεις των ασθενών στο γιατρό

Θα μου αφήσει σημάδια η μεσοθεραπεία σώματος;

Αφού μιλάμε για μία ενέσιμη θεραπεία, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να δημιουργηθεί ερυθρότητα ή ακόμα και μελανιά. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό και εξαφανίζεται σε λίγη ώρα μετά την επέμβαση. Δεν υπάρχει συνεπώς κάποιος λόγος ανησυχίας.

Θα χρειαστεί να κάνω κάποια άλλη ενέργεια κατά της κυτταρίτιδας;

Είναι αλήθεια, πως όποια θεραπεία και αν κάνει κανείς κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, δεν θα έχει αιώνια αποτελέσματα. Για την επίτευξη μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων, οφείλεις να συνδυάσεις τη θεραπεία με καλή διατροφή και σωματική άσκηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την θεραπεία, ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης είναι στη διάθεση σας. Μην Διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις.

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!