Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Γυναικομαστία είναι η συχνότερη διαταραχή στο μαστό του άντρα, κατά την οποία υπάρχει διόγκωση του λίπους γύρω από το μαστό και του μαζικού αδένα. Υπάρχει μεγάλη συσχέτιση της ηλικίας και της εμφάνισης της γυναικομαστίας. Συναντάται πολύ συχνά κατά την ήβη και τη βρεφική ηλικία, ενώ σχεδόν είναι ανύπαρκτη κατά την παιδική ηλικία. Σύνηθες είναι να εμφανίζεται λόγω κάποιου ενδοκρινολογικού νοσήματος, όμως μπορεί και να είναι παρενέργεια τοξικής ουσίας ή φαρμάκων.

Η επέμβαση της γυναικομαστίας

Οι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν την επέμβαση για την διόρθωση της γυναικομαστίας, με σκοπό να μειώσουν τον υπερτροφικό αντρικό μαστό με λιποαναρρόφηση και να αφαιρέσουν των παραπάνω μαζικό αδένα, κάνοντας μία μικροσκοπική τομή περιοχή της θηλαίας άλω. Αν ο βαθμός της γυναικομαστίας είναι μεγαλύτερος, τότε απαραίτητα χρειάζεται να αφαιρεθεί δέρμα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, οι τομές σχεδόν θα είναι αόρατες, αφού γίνονται γύρω από την περιοχή της θηλαίας άλω. Μετά τη χειρουργική επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, επαναφέρεται η ομαλότητα στο περίγραμμα του στήθους και διορθώνεται ταυτόχρονα, η εμφάνιση της θηλαίας άλω ή της θηλής.

Ανάρρωση & αποτελέσματα

Η συνολική βελτίωση της εικόνας του άντρα, η πιο αρρενωπή εμφάνιση, η επαναφορά της καλής ψυχολογίας αλλά και η καλύτερη ποιότητα ζωής που προσφέρει η επέμβαση διόρθωσης γυναικομαστίας, την κατατάσσουν στις δημοφιλείς πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η διάρκεια της επέμβασης είναι μία με δύο ώρες, ο ασθενής υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα. Χρειάζονται τρεις μέρες έως μία εβδομάδα για επιστροφή στην εργασία, δύο έως τρεις εβδομάδες για πλήρη δραστηριότητα με ασφάλεια, καθώς και ένα μήνα για πλήρη ανάνηψη και υποχώρηση του οιδήματος. Η επέμβαση αυτή έχει μόνιμα αποτελέσματα και ενισχύει πολύ την αυτοπεποίθησή σας.

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!