Botox (Μπότοξ) – Τι είναι;

Το botox η αλλιώς βοτουλινική τοξίνη είναι μία από τις δημοφιλέστερες μη-χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις παγκοσμίως. Αποτελεί την νούμερο ένα θεραπεία για την καταπολέμηση των ρυτίδων, αφού είναι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία και πολύ αποτελεσματική.

Είναι μια θεραπεία αντί-γήρανσης η οποία μας προσφέρει ένα νεανικό και λείο δέρμα. Όπως μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης, ο τρόπος λειτουργίας της είναι να μειώνει την σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόληψη δημιουργίας ρυτίδων. Αφού όσο ο μυς δεν συσπάτε οι ρυτίδες δεν επιδεινώνονται για το διάστημα που διαρκεί η δράση του.

Το Botox – μπότοξ είναι ένα είδος πρωτεΐνης το οποίο δρα τοπικά χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος με μικρής διάρκειας και σπάνιες παρενέργειες, οι οποίες είναι αναστρέψιμες. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να γίνεται η διαδικασία από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Η μέθοδος αυτή απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που οι ρυτίδες έκφρασης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.

Βασικές περιοχές του προσώπου στις οποίες γίνεται η εφαρμογή μπότοξ – Botox:

Τα αποτελέσματα του botox δεν είναι μόνιμα και έχουν διάρκεια περίπου έξι μήνες. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά αφού συνήθως χρειάζεται από μερικές ώρες μέχρι και λίγες ημέρες για να φανούν. Τα μέγιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από περίπου 10 ημέρες και μετά από μερικές εφαρμογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Οι βασικές περιοχές λοιπόν που χρησιμοποιούμε την θεραπεία μπότοξ είναι:

 

  • Οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου
  • Γραμμές συνοφρυώματος πάνω από τα φρύδια
  • Κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο
  • Γραμμές στο άνω χείλος ή αλλιώς γραμμές των καπνιστών
  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο πόδι της χήνας
  • Ρινοπαρειακές ρυτίδες η οποίες εκτείνονται από τις γωνίες του στόματος ως τα πτερύγια της μύτης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τύπο του μυϊκού σας τόνου και το μπότοξ;

Όταν ο ασθενής επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία ο γιατρός του πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία στην οποία θα ελέγξει τους μύες στο πρόσωπό του. Έτσι, γνωρίζοντας την διαμόρφωση των μυών του προσώπου ο πλαστικός χειρουργός θα γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα και θα συμβουλεύσει ανάλογα τον ασθενή.

Σε άτομα που υπάρχει συγχρονισμός των εκφράσεων με τα συναισθήματά τους, τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και χρειάζεται επανάληψη στη θεραπεία μία φορά το χρόνο. Αν κάποιος έχει μυϊκές συσπάσεις χωρίς την ύπαρξη συναισθημάτων το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για 6 περίπου μήνες και είναι απαραίτητες δύο με τρεις επισκέψεις το χρόνο στον πλαστικό χειρουργό. 

Χρήσεις του μπότοξ (botox) που ίσως να μην γνωρίζετε

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τις εφαρμογές του μπότοξ στο πρόσωπο κατά των ρυτίδων έκφρασης και την συμβολή του στην αντιγήρανση.

Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιούμε το Botox και πιθανότατα δεν γνωρίζατε έως σήμερα;

Botox για την καταπολέμηση χρόνιων ημικρανιών

Το 1992, ο William Binder ένας πλαστικός χειρουργός που δραστηριοποιούνταν στο Beverly Hills παρατήρησε πως πελάτες στους οποίους είχε γίνει θεραπεία είχαν σημαντική μείωση στους πονοκεφάλους. Μετά από αυτό το γεγονός, η φαρμακευτική εταιρία Allegran χορήγησε botox σε άτομα με χρόνιες ημικρανίες, επιτυγχάνοντας καταπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι το 2010, η χρήση του μπότοξ πήρε επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) για την καταπολέμηση της χρόνιας ημικρανίας.

Αντιμετώπιση μασχαλιαίας υπεριδρωσίας με μπότοξ

Στο παρελθόν, αρκετοί πλαστικοί χειρουργοί παρατήρησαν ότι άτομα τα οποία υποβλήθηκαν σε θεραπεία με μπότοξ προσώπου, ίδρωναν λιγότερο. Έτσι αρκετές εταιρίες ξεκίνησαν τις έρευνες για τη χρήση του Botox σε άτομα με μασχαλιαία υπεριδρωσία. Το 2004 η θεραπεία για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος πήρε έγκριση από τον FDA και χρησιμοποιείτε έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Botox στην περιοχή του λαιμού

Ένα ακόμα σημείο που μπορούμε να κάνουμε botox είναι ο λαιμός. Αυτό το είδος θεραπείας γίνεται στον λαιμό και όλη την κάτω γνάθο και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις κάθετες ρυτίδες. Η περιοχή φαίνεται πιο σφριγηλή και το περίγραμμα οριοθετείται πολύ καλύτερα.

Η αντικαταθληπτική δράση του Botox

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όσον αφορά το μπότοξ, διαπιστώθηκαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ της χρήσης του και αντικαταθλιπτικών αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματά αυτά δείχνουν ότι η αντικαταθλιπτική δράση της αλλαντοτοξίνης δεν εξαρτάται από το σημείο χορήγησης της ένεσης», σύμφωνα με Φαρμακευτικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Προηγούμενες μελέτες υψηλής ποιότητας διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με αλλαντίαση τοξίνης έχει συσχετιστεί με αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα όταν χορηγείται στην περιοχή του προσώπου.

 Μελέτη του Ruben Abagyan

Σε συνέντευξή του, ο Ruben Abagyan, PhD, καθηγητής στη Σχολή Φαρμακευτικών Επιστημών της Skaggs, δήλωσε ότι τα ευρήματα δείχνουν την αποτελεσματικότητα του botox, ακόμα και όταν εγχέεται σε άλλες περιοχές του σώματος και μίλησε για τα θεραπευτικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

 

 

Η Michelle Magid σχετικά με τις έρευνες μπότοξ

Η Michelle Magid, MD, MBA, του τμήματος ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι αν και η μελέτη ήταν αναδρομική, «οι γιατροί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι η θεραπεία με τοξίνη αλλαντίασης τοξίνης μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη διάθεση σε αρκετούς από τους ασθενείς.

 

Μπότοξ vs αντικαταθλιπτικών

Η Δρ Magid συμφώνησε ότι η χρήση της αλλαντικής τοξίνης ως αντικαταθλιπτικό πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω και θα μπορούσε να είναι ένα εργαλείο για ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται καλά στα παραδοσιακά αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

 

Ανάγκη για περισσότερες κλινικές δοκιμές

«Η μελέτη σίγουρα εγείρει πολλά ερωτήματα, ιδίως σχετικά με τους «φαινομενικούς πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης του Botox που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη», δήλωσε ο Mark Rubin, MD, δερματολόγος στο Beverly Hills της Καλιφόρνια. Πρόσθεσε επίσης. «Πιστεύω ότι οι ενδείξεις των μέχρι τώρα ερευνών που σχετίζουν το μπότοξ με την κατάθλιψη, σίγουρα ενισχύουν την ανάγκη για πιο ισχυρές κλινικές δοκιμές».

Πως γίνεται η θεραπεία BOTOX;

Με τη χρήση μίας πολύ λεπτής βελόνας, ο πλαστικός εγχέει μικρές ποσότητες του σκευάσματος botox. Η έγχυση γίνεται σε διάφορα σημεία όπως το μέτωπο, το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια κτλ. Κατά την εφαρμογή δεν υπάρχει πόνος λόγο του μικρού μεγέθους της βελόνας και της ελάχιστης ποσότητας υλικού που τοποθετείται. Κάποια μικρά κόκκινα σημαδάκια που προκαλούνται από την σύριγγα, υποχωρούν μετά από 20-30 λεπτά. Έτσι, κανείς δεν θα καταλάβει ότι κάνατε κάποια θεραπεία. Τα σημεία που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά το μπότοξ είναι τα εξής:

 

  • Η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός μας
  • Χρήση μόνο πιστοποιημένων σκευασμάτων Botox
  • Πρέπει να γίνει φυσιολογική αραίωση του σκευάσματος, ώστε να έχει την επιθυμητή διάρκεια
  • Ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που θα γίνει η εφαρμογή, ώστε να διατηρηθεί η φυσική εκφραστικότητα του προσώπου

Σε τι οφείλονται κάποια άσχημα αποτελέσματα μπότοξ;

Ίσως να έχετε παρατηρήσει από φίλες ή γνωστές κάποια πραγματικά άσχημα αποτελέσματα μετά από μια θεραπεία botulinum toxin. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ σε τι μπορεί να οφείλονται αυτά τα πραγματικά άσχημα και αντιαισθητικά αποτελέσματα του botox; Ο βασικότερος λόγος είναι όταν η εφαρμογή του σκευάσματος γίνεται σε ένα και μόνο σημείο του προσώπου.

Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να βελτιώσει τις ρυτίδες του μεσόφρυου και κάνει την θεραπεία botox μόνο σε αυτό το σημείο. Αυτό συμβαίνει διότι αν μειωθεί η κίνηση στο μεσόφρυο, τότε οι ανταγωνιστές μύες του προσώπου θα υπερτραφούν αφού η κίνηση θα εκτονωθεί σε αυτούς. Έτσι λοιπόν, βλέπουμε κάποιες φορές ότι μπορεί να φτιάξει ένα σημείο του προσώπου και να χαλάσει κάποιο άλλο. Ένας εξειδικευμένος και έμπειρος πλαστικός, φυσικά γνωρίζει τα ακριβή σημεία που πρέπει να γίνει η έγχυση του υλικού του μπότοξ. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχει ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Συνδυασμός του Μπότοξ με άλλες θεραπείες

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους που επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό τους για μπότοξ; Είναι φυσικά η πιθανότητα να συνδυάσουν αυτό με οποιαδήποτε άλλη μη επεμβατική θεραπεία για καλύτερα αποτελέσματα.

Η ουσία αυτή συνδυάζεται με όλες τις μη επεμβατικές θεραπείες, καθώς επίσης μπορούν να συνδυαστούν και ταυτόχρονα. Δηλαδή, σε μία συνεδρία μπορεί ο ασθενής να κάνει οποιαδήποτε άλλη μη επεμβατική θεραπεία μαζί με το μπότοξ του.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές από τις μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να συνδυαστούν:

Οι θεραπείες αυτές μπορούν να συνδυαστούν επειδή η ουσία που εισάγεται στο πρόσωπο εγχύεται σε διαφορετικά επίπεδα των ιστών του. Η αλλαντική τοξίνη για παράδειγμα, εισάγεται στους μύες της έκφρασης οι οποίοι βρίσκονται αρκετά βαθιά στο πρόσωπο. Έτσι οι άλλες θεραπείες που γίνονται σε υψηλότερα επίπεδα δεν επηρεάζονται. 

Υαλουρονικό & Peelings

Το υαλουρονικό οξύ σε αντίθεση, τοποθετείται μέσα από το δέρμα, στην επιφάνεια του προσώπου. Ακόμη πιο επιφανειακά εγχύονται οι ουσίες της μεσοθεραπείας. Όσον αφορά τα peeling, υπάρχουν διάφορα είδη. Αυτά που αφορούν την επιφάνεια του δέρματος δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα αν συνδυαστούν. Υπάρχουν όμως και εκείνα που επηρεάζουν βαθύτερα τους ιστούς του προσώπου και χρειάζονται προσοχή για περίπου δύο εβδομάδες. Τα βαθύτερα peeling ίσως δημιουργήσουν έντονο οίδημα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει βαθύτερα τους μύες, οπότε αποφεύγουμε και το συνδυασμό τους με άλλες θεραπείες. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα όμως συνήθως δεν παίρνουμε το ρίσκο. 

Νήματα προσώπου & Laser

Στην περίπτωση των νημάτων δεν έχουμε πρόβλημα λόγω του ότι δεν τα τοποθετούμε σε περιοχές που γίνεται το μπότοξ. Το laser μπορεί να συνδυαστεί με τη βοτουλινική τοξίνη όταν δεν χρησιμοποιείται στο πάνω μέρος του προσώπου. Ο κύριος λόγος που δεν μπορούν να συνδυαστούν οι δύο θεραπείες στην ίδια περιοχή είναι η θερμότητα πού εκπέμπει το laser και απενεργοποιεί την αλλαντική τοξίνη.

Αφού όλες οι θεραπείες αφορούν άλλο επίπεδο ιστών στο πρόσωπο, δεν επηρεάζεται η μία από την άλλη. Έτσι μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ένα ραντεβού.

 

Μπότοξ (botox) – Συχνές ερωτήσεις

Οι ενέσεις botox βρίσκονται στο Top-5 των μη χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων παγκοσμίως και αποτελεί το 33% του συνολικού τους αριθμού. Εδώ θα απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για μπότοξ;

Οι ρυτίδες του προσώπου δημιουργούνται με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε άτομο. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο ο τύπος του δέρματος, η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έκθεση μας στον ήλιο και αρκετοί ακόμα παράγοντες. Έτσι λοιπόν, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και για να αποφασίσετε αν είναι η κατάλληλη στιγμή για μία θεραπεία πρέπει να σας δει ένας ειδικός. Σε γενικά πλαίσια, η θεραπεία γίνεται σε άτομα άνω των 30 ετών, εκτός και αν υπάρχει κάποιο πολύ έντονο πρόβλημα νωρίτερα. Το μπότοξ όπως αναφέραμε είναι ιδανικό για την πρόληψη των ρυτίδων, οπότε αν αυτές γίνουν βαθιές πρέπει να αντιμετωπιστούν με άλλες μεθόδους.

Είναι επίπονη διαδικασία botox;

Η διαδικασία χαρακτηρίζεται από τα περισσότερα άτομα ως ανώδυνη. Σε αυτό οφείλεται το πολύ λεπτό πάχος της βελόνας που χρησιμοποιούμε, η φύση του υλικού. Φυσικά η εμπειρία του κάθε πλαστικού παίζει σημαντικό ρόλο επίσης.

Πως λειτουργεί;

Το μπότοξ μειώνει την διέγερση των μυών του προσώπου και την κινητικότητα η οποία προκαλεί ρυτίδες. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι να εξαφανιστούν οι ρυτίδες και το πρόσωπο να αποκτά ένα φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλές;

Βάση πολυετών ερευνών σε κορυφαία Ιατρικά ινστιτούτα παγκοσμίως, το μπότοξ θεωρείται ως μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους, με ελάχιστες και σπάνιες παρενέργειες. Βασική προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα σκευάσματα και να γίνεται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω botox;

Οι επιστημονικές μελέτες παγκοσμίως δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών που μπορεί να κάνει κάποιος. Επιπλέον οι έρευνες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του botox δεν μειώνεται μετά από την επανάληψη της διαδικασίας.

Θα φαίνεται το πρόσωπό μου ανέκφραστο;

Η ερώτηση αυτή οφείλεται σε εμπειρίες ατόμων που υποβλήθηκαν σε botox από άτομα χωρίς την αναγκαία εμπειρία. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στην διαδικασία που ένας μη εξειδικευμένος ιατρός μπορεί να μην γνωρίζει και σε αυτή την περίπτωση η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά. Για έναν έμπειρο πλαστικό θεωρείται πλέον μια διαδικασία ρουτίνας και το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάνατε θεραπεία.

Αναρωτιούνται οι φίλοι σου τι έκανες το βράδυ και δείχνει το πρόσωπό σου τόσο ξεκούραστο; Τότε έχεις επιτύχει τα τέλεια αποτελέσματα μετά από το μπότοξ σου! Όταν κάποιος καταλάβει ότι έχεις προβεί στη συγκεκριμένη θεραπεία τότε αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός σου έχει κάνει κάποιο λάθος και σίγουρα τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά!

Χαλάει περισσότερο το πρόσωπο αν διακόψω τις θεραπείες;

Φυσικά όχι! Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολύ απλά σταματά η επίδραση της ουσίας. Το αποτέλεσμα είναι να επανερχόμαστε στην αρχική μας κατάσταση, όπως δηλαδή ήμασταν πριν την έναρξη των θεραπειών. Φυσικά δεν υπάρχει κάποια επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης, αυτό είναι απλά ένας μύθος.

Πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία;

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία που πρέπει να κάνετε πριν την εφαρμογή. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε πάρει αντιβιοτικά για τουλάχιστον 3 μέρες πριν. Επίσης καλό θα ήταν να μην γίνει κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και να μην κάνετε έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της θεραπείας μπότοξ.

Σε πόσες μέρες θα δω αποτελέσματα;

Το δέρμα συνήθως χαλαρώνει την πρώτη βδομάδα και το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από περίπου 15 ημέρες.

Πόσο διαρκεί;

Η πρώτη φορά που κάποιος κάνει botox διαρκεί περίπου 3-4 μήνες. Για να διαρκέσει το αποτέλεσμα λοιπόν πρέπει να επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Μετά από 3-4 συνεδρίες η διάρκεια των αποτελεσμάτων αυξάνετε και διαρκεί από 7 μήνες έως και 1 έτος.

Πότε δεν πρέπει να κάνω μπότοξ;

Καλό θα ήταν να αποφεύγεται κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού. Όταν υπάρχουν ασθένειες του αίματος που αναστέλλουν την πήξη του. Όταν γίνεται χρήση αντιβιοτικών. Σε περίπτωση οξείας ασθένειας και πνευμονικών νόσων.

Θα έχω μελανιές και σημάδια;

Αν η διαδικασία γίνει από έναν έμπειρο πλαστικό που τηρεί όλους τους κανονισμούς υγιεινής και λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην τραυματιστούν αγγεία, τότε απλά θα έχετε κάποιες επιφανειακές κοκκινίλες που υποχωρούν μετά από λίγες ώρες ή 1-2 μέρες.

Μπορώ να βρω φθηνότερη λύση στις ανέσεις του Botox;

Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερες ενέσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε, όμως δεν τις προτείνουμε σε καμία περίπτωση καθώς δεν είναι αναγνωρισμένες και η ουσία είναι πολύ αραιωμένη! Έτσι τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα και σίγουρα θα διαρκέσουν πολύ λιγότερο.

Θα μπορώ αμέσως μετά τη θεραπεία να κάνω την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μου;

Με το που βγείτε από το ιατρείο του πλαστικού σας μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε την κρέμα προσώπου σας ή ακόμα και να εφαρμόσετε μακιγιάζ. Σημαντικό είναι βέβαια να μην τρίψετε έντονα το πρόσωπό σας.

Σκέφτομαι έντονα να επιλέξω το Botox, όμως ακόμα έχω κάποιες αμφιβολίες. Μπορώ να δοκιμάσω τη θεραπεία έχοντας αποτελέσματα για μικρό χρονικό διάστημα;

Πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται τον πλαστικό τους όμως φοβούνται μήπως τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Για τη συγκεκριμένη θεραπεία υπάρχει λύση! Μπορείτε να δοκιμάσετε το baby Botox! Ο γιατρός χορηγεί μικρότερη δόση της ουσίας. Έτσι οι ρυτίδες λεπταίνουν, όμως οι μύες έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με την κανονική θεραπεία και το αποτέλεσμα έχει μικρότερη διάρκεια.

Μπορώ να κάνω Botox κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Δεν υπάρχει εποχή για τη συγκεκριμένη θεραπεία καθώς αφορά τους μύες του προσώπου. Δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία αλλά ούτε και να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία.

Μύθοι Και αλήθειες γύρω από το Botox

Και τώρα που ήδη γνωρίζουμε αρκετά για την βοτουλινική τοξίνη, μπορούμε να κάνουμε μία μικρή ανακεφαλαίωση. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς μύθους και αλήθειες που θα μας βοηθήσουν να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Μύθος

Το Botox είναι μία τεχνική που προκαλεί παραμόρφωση του προσώπου, κάνοντάς μας μη εκφραστικούς.

Αλήθεια

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι σίγουρα μείωση των συσπάσεων στους μύες που κινούν το δέρμα. Η επανάληψη της κίνησης αυτής δημιουργεί τις ρυτίδες. Επιλέγοντας την τεχνική αυτή, το πρόσωπό μας δείχνει πιο ξεκούραστο χωρίς την παραμικρή αλλοίωση, εφόσον εφαρμοστεί σωστά!

————–

Μύθος

Όταν πλέον αποφασίσουμε να διακόψουμε τις συνεδρίες, η γήρανση στο πρόσωπο γίνεται με πολύ πιο ταχύ ρυθμό. Κατά συνέπεια, το πρόσωπό μας δείχνει πολύ πιο γερασμένο από πριν.

Αλήθεια

Όταν πλέον η ουσία δεν έχει πια επίδραση, το πρόσωπο έρχεται ξανά στην κατάσταση που ήταν πριν, καθώς η λειτουργία των μυών είναι ξανά φυσιολογική. Σε καμία περίπτωση η όψη μας δεν δείχνει πιο γερασμένη!

————–

Μύθος

Η αλλαντική τοξίνη παράγει το Botox. Η ουσία αυτή θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς ευθύνεται για την αλλαντίαση που είναι μία πολύ σοβαρή διατροφική νόσος.

Αλήθεια

Άπειρες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ξανά και ξανά πως η ουσία που περιέχεται στο μπότοξ δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο.

————–

Μύθος

Αν επαναλάβω πολλές συνεδρίες της θεραπείας, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική και θα διαρκεί λιγότερο.

Αλήθεια

Δεν έχει οριστεί επιστημονικά κάποιο “ταβάνι” εφαρμογής της θεραπείας. Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι με τη συστηματική εφαρμογή της, οι ρυτίδες λεπταίνουν όλο και περισσότερο!

————–

Μύθος

Οι ρυτίδες εξαφανίζονται ακόμη και αν είναι πολύ βαθιές.

Αλήθεια

Εάν οι ρυτίδες είναι πλέον μόνιμες και η χαλάρωση του δέρματος είναι μεγάλη, η συγκεκριμένη τεχνική δεν μπορεί να τις εξαφανίσει. Θα προσφέρει μεν μία πιο ξεκούραστη εικόνα, όμως για καλύτερο αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός με άλλες θεραπείες!

Άρθρα για botox

Μπορεί το Botox να αμβλύνει την κατάθλιψη και να μειώσει το άγχους?

Μπορεί το Botox να αμβλύνει την κατάθλιψη και να μειώσει το άγχους?

Μπορεί το Botox να αμβλύνει την κατάθλιψη και να μειώσει το άγχους? Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση του botox έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή της βακτηριακή βοτουλινική τοξίνη (BTX), γνωστή και ως Botox,...

Μη αισθητικές εφαρμογές του Μπότοξ στην πλαστική χειρουργική

Μη αισθητικές εφαρμογές του Μπότοξ στην πλαστική χειρουργική

Από την εισαγωγή τους στην κλινική ιατρική το 1989, οι ενέσεις μπότοξ έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς τομείς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για μη χειρουργική αντιμετώπιση του στραβισμού. Οι ενέσεις αυτές χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως σε πλαστική και επανορθωτική...

5 πλαστικές επεμβάσεις χωρίς χειρουργείο

5 πλαστικές επεμβάσεις χωρίς χειρουργείο

Ένα πιο νεανικό σώμα και πρόσωπο μας υπόσχονται οι καινούριες μέθοδοι στην πλαστική χειρουργική. Οι νέες τεχνικές της αυξητικής στήθους χωρίς νυστέρι, αλλά και του botox, είναι μέρος αυτόλογων αυξητικών παραγόντων. Μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού από τον ήλιο και...

Botox κατά της παχυσαρκίας;

Botox κατά της παχυσαρκίας;

Αρκετές πρόσφατες έρευνες ασχολήθηκαν με χρήση μπότοξ ως ένα πρωτοποριακό τρόπο απώλειας βάρους. Τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά, μετά από τα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα πειράματα αυτά στοχεύει στο να πάρει την έγκριση από...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!