Τι είναι το Carboxytherapy;

Carboxytherapy: Αποκαλύπτοντας το θαύμα του CO2

Η Carboxytherapy ή στα ελληνικά καρβοξυθεραπεία, χρησιμοποιεί την υποδόρια χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες, παρόμοιες με αυτές της μεσοθεραπείας. Βασίζεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού στα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα που εισάγεται στα υποδόρια στρώματα του δέρματος.

Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται ως απόκριση στο CO2 και στη συνέχεια αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία.

Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία υποκινεί την παραγωγή κολλαγόνου και την αναζωογόνηση των ιστών. Επιπλέον, διορθώνει τις ατέλειες, μειώνει τις ρυτίδες και αναδεικνύει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Τέλος, η θεραπεία είναι ιδανική για την μείωση του τοπικού λίπους σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα. Το διοξειδίο του άνθρακα είναι ένα υποπροϊόν που παράγεται και από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Έτσι, καθιστά τη θεραπεία μη τοξική, αφού η περίσσεια CO2 αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό μας.

Κλείστε ραντεβού και γνωρίστε την καρβοξυθεραπεία, αξιοποιώντας τη δύναμη του CO2 για ομορφιά, αναζωογόνηση και θεραπεία.

Carboxytherapy, μια επαναστατική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων και της κυτταρίτιδας!

Τα οφέλη της Carboxytherapy

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι η καρβοξυθεραπεία έχει την ικανότητα να:

Μειώνει την κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος: Η ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να διευκολύνει τη διάσπαση του τοπικού λίπους χωρίς να θέτεο σε κίνδυνο τα αιμοφόρα αγγεία και τους συνδετικούς ιστούς. Η καρβοξυθεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιοχές όπως η κοιλιά, οι μηροί και οι γλουτοί.

Αναζωογoνεί το δέρμα: Η Carboxytherapy μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου. ‘Ετσι, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο και μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους: Η ικανότητα της θεραπείας να βελτιώνει τη ροή του αίματος και να διεγείρει το κολλαγόνο βοηθάει επίσης στη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα μια πιο ξεκούραστη εμφάνιση.

Βελτιώνει την εικόνα των ραγάδων: Η καρβοξυθεραπεία είναι πολλά υποσχόμενη και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ραγάδων, λόγω της αυξημένης παραγωγής κολλαγόνου.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Carboxytherapy

Είναι η Carboxytherapy μια ασφαλής θεράπεια;

Ναι η καρβοξυθεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής όταν εκτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και σύγχρονα πιστοποιημένα μηχανήματα και αυτό γιατί:

  • Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι τοξικό και τα επίπεδα CO2 στο αίμα δεν επηρεάζονται.
  • Δεν παράγει ελεύθερες ρίζες.
  • Οι συνδετικοί ιστοί στα βαθύτερα στρώματα δεν επηρεάζονται.
  • Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Αποβάλεται με φυσικό τρόπο από τους πνεύμονες και το δέρμα.

Ορισμένες αντενδείξεις που θέλουν προσοχή είναι περιπτώσεις με νεφρική ανεπάρκεια, θρομβοφλεβίτιδα, επιληψία, στηθάγχη, μυοκαρδίτιδα, εγκυμοσύνη και τρέχουσες λοιμώξεις.

Μια αξιολόγηση του ιατρικού σας ιστορικού είναι απαραίτητη, ώστε ο πλαστικός χειρουργός σας να δημιουργήσει για εσάς ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις συνεδρίες;

Η συνεδρία έχει διάρκεια περίπου 15 με 30 λεπτά και η θεραπεία δεν προκαλεί ιδιαίτερο πόνο κατά την εφαρμογή. Μπορείται να γυρίσετε άμεσα στην καθημερινότητα σας αφού θα υπάρχει μόνο μία ήπια ενόχληση ή ερυθρότητα στα σημεία της ένεσης, η οποία υποχωρεί εντελώς εντός 48 ωρών. Η συχνότητα των απαιτούμενων συνεδριών είναι συνήθως από 4 έως 10 θεραπείες, με 1 έως 2 συνεδρίες κάθε εβδομάδα.

Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η καρβοξυθεραπεία;

Η καρβοξυθεραπεία μπορεί να στοχεύσει σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κυτταρίτιδα, ραγάδες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Πόσο σύντομα θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα διαφέρουν σε κάθε ασθενή, όμως θα δείτε αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην εμφάνιση και την υφή του δέρματος σας μέσα σε μόνο λίγες εβδομάδες.

Είναι μια επώδυνη θεραπεία;

Οι ασθενείς αναφέρουν απλά μία πολύ ήπια ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφού η ειδική κρέμα τοπικής αναισθησίας εφαρμόζεται εκ των προτέρων, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

Κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες μπορεί να είναι η προσωρινή ερυθρότητα και το ελαφρύ οίδημα στα σημεία εφαρμογής, αλλά συνήθως υποχωρούν μέσα σε μερικές ώρες.

Μπορεί η Carboxytherapy να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Ναι, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως τα Fillers, το botox και οι θεραπείες με λέιζερ για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Είμαι κατάλληλος για Carboxytherapy;

Ναι, αν στόχος σας είναι να βελτιώσετε την ποιότητα του δέρματος, να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης και να στοχεύσετε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες.

Κλείστε ραντεβού

7 + 9 =

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!