Χαριλάου Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Χαρ. Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Νήματα προσώπου και σώματος

Τα νήματα προσώπου και σώματος είναι μια αναίμακτη μέθοδος, με την οποία επιτυγχάνουμε το αποτέλεσμα lifting χωρίς να χρησιμοποιούμε νυστέρι. Όταν περνάνε τα χρόνια, ο συνδετικός ιστός του δέρματος στο σώμα και το πρόσωπο χαλαρώνει σταδιακά. Οι νέες τεχνικές έχουν κατορθώσει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και μόνιμα αυτό το πρόβλημα με τη μη επεμβατική μέθοδο των νημάτων.

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να κάνουμε το πρόσωπό μας νεανικό χωρίς να χρειάζεται να προβούμε σε ολικό λίφτινγκ και να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Η λύση είναι τα νήματα προσώπου PDO.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζονται νήματα;

Η τεχνολογία των νημάτων, βρίσκει εφαρμογή κυρίως, στο λαιμό, το πρόσωπο και στην κοιλιά. Ακόμη, θεαματικά αποτελέσματα έχει στα γόνατα, τους γλουτούς και τους μηρούς, στα μπράτσα και το στήθος.

Τα τελευταία χρόνια τα νήματα προσώπου αποτελούν μία νέα μόδα, καθώς άνθρωποι μικρής ηλικίας σε όλον τον κόσμο ζητούν την εφαρμογή τους. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εφαρμογής των νημάτων στις μικρές ηλικίες είναι τα φρύδια αλλά και τα ζυγωματικά. Ανορθώνοντας φρύδια και ζυγωματικά αποκτούμε μια πιο χαμογελαστή και ελκυστική εμφάνιση! Τα νήματα δεν αποτελούν μία νέα τεχνολογία. Πολύς κόσμος όμως συζητά για αυτά τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης παρουσίας του Instagram στη ζωή μας. Πολλές διασημότητες με βλέμμα γάτας αποτελούν τα νέα πρότυπα ομορφιάς! Έτσι, τα νήματα προσώπου που μπορούν να μας προσφέρουν αυτό το αποτέλεσμα γίνονται ολοένα και πιο γνωστά.

Σε περίπτωση μικρής πτώσης του μαστού μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ανόρθωση στήθους με νήματα PDO. Η τεχνική είναι αναίμακτη και χρειάζεται μόνο τοπική αναισθησία. Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται ακτινωτά στη θηλαία άλω, με σκοπό να έλξουμε τον μαστό προς τα πάνω. Μετά την είσοδο τους στο μαστό, ο οργανισμός προσπαθεί να τα αποδομήσει. Κατά τη διαδικασία αποδόμησης παράγεται κολλαγόνο που οδηγεί σε ανόρθωση του στήθους.

Η ανόρθωση στήθους με νήματα PDO μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Αν το μέγεθος των μαστών είναι μικρό, το πιθανότερο είναι τα αποτελέσματα της επέμβασης να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια. Αν η ασθενής έχει αρκετά παραπάνω κιλά, ο γιατρός θα τη συστήσει να χάσει βάρος πριν να προβεί σε ανόρθωση στήθους με νήματα. Αν μετά την επέμβαση έχετε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους ή ακολουθήσει εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνει η διαδικασία.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η επέμβαση των νημάτων;

Γυναίκες και άντρες πάνω από την ηλικία των 30 ετών, και γενικότερα άτομα που το δέρμα τους χρειάζεται σύσφιξη και στήριξη είναι κατάλληλα για την επέμβαση των νημάτων. Όσο πιο μεγάλη είναι η ηλικία, το πλέγμα των νημάτων πρέπει να είναι πιο πυκνό έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή για την παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι, κατάλληλοι είναι οι άνθρωποι με λεπτό δέρμα, αλλά κι εκείνοι που λόγω της φωτογήρανσης και της χαλάρωσης δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι. Με την τεχνολογία των νημάτων, μπορεί να γίνει ανόρθωση των ζυγωματικών, του λαιμού και των βλεφάρων και να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση περιγράμματος του προσώπου.

Υλικό νημάτων

Αρχικά η επέμβαση γινόταν με τα κλασικά ράμματα, που έμεναν κάτω από το δέρμα μετά την τοποθέτησή τους χωρίς να διαλύονται. Η τεχνική αυτή εγκυμονούσε διάφορους κινδύνους, καθώς το ξένο σώμα (ράμματα), ήταν ένας πολύ φιλόξενος χώρος για μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια. Με την πάροδο του χρόνου και τη βελτίωση της τεχνολογίας, η τεχνική που γίνεται η διαδικασία και το υλικό άλλαξαν, μειώνοντας τους κινδύνους στο ελάχιστο!

Το υλικό που είναι φτιαγμένα τα νήματα ονομάζεται PDO (Polydiaxanone), και είναι υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως στο χώρο των χειρουργείων. Τα νήματα διαλύονται και απορροφούνται από τον οργανισμό με μία υδρολυτική διαδικασία, της οποίας γνωρίζουμε τον τρόπο αλλά και το ρυθμό που λειτουργεί. Ο οργανισμός κατά τη διαδικασία αυτή, κάνει παραγωγή κολλαγόνου γύρω από το υλικό των νημάτων και τελικά έχει ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική εξαφάνιση του νήματος και την αντικατάσταση αυτού από κολλαγόνο στη διάταξη που είχαν τοποθετηθεί τα νήματα.

Νήματα προσώπου – Η μέθοδος

Τα νήματα είναι μία πρωτοποριακή τεχνολογία ραμμάτων βραδείας απορρόφησης. Κατά την παραμονή τους στο εσωτερικό του δέρματος επιτυγχάνουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το αναίμακτο αυτό είδος lifting συσφίγγει τους συνδετικούς ιστούς και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα νήματα είναι μια αναίμακτη, γρήγορη, απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος αισθητικής επέμβασης. Είναι απόλυτα προσιτή και ευέλικτη μέθοδος αναζωογόνησης και δεν προκαλεί ουλές και σημάδια στο δέρμα.

Νήματα – Διαδικασία

Τα νήματα προσώπου και σώματος τοποθετούνται με ειδικό τρόπο στις επιθυμητές περιοχές και κάτω από το δέρμα. Λεπτές και κοίλες βελόνες στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται τα νήματα, εισέρχονται στο δέρμα. Με την εισαγωγή της βελόνας δηλαδή, και έπειτα με την αφαίρεση της, το νήμα παραμένει στη θέση που τοποθετήσαμε αρχικά τη βελόνα.

Έτσι λοιπόν δεν είναι καθόλου ορατά. Με την χρήση τους επιτυγχάνουμε την ανόρθωση της επιθυμητής περιοχής. Τα νήματα απορροφούνται από τον οργανισμό, η μέθοδος είναι ανώδυνη και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας αμέσως μετά την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα νήματα προσώπου και σώματος.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τις περιοχές στις οποίες θέλουμε να επέμβουμε. Συνήθως 15 έως 45 λεπτά καλύπτουν όλη τη διαδικασία.

Αποτελέσματα θεραπείας νημάτων

Τα αποτελέσματα των νημάτων είναι ορατά από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη μετά τη θεραπεία. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και των λεπτών ρυτίδων γύρω από τη μύτη, της τάξεως του 70% περίπου. Επίσης, τα νήματα που τοποθετούνται στο σώμα, προκαλούν σύσφιξη στο δέρμα, που βελτιώνεται κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθεί και ο τρίτος μήνας μετά την επέμβαση. Τότε, η εικόνα σταθεροποιείται για τους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

Πιθανές επιπλοκές ή ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα υπάρχει ένας ελαφρύς ερεθισμός στα σημεία που εισήχθησαν τα νήματα. Είναι πιθανές ακόμα κάποιες εκχυμώσεις, λόγω της αυξημένης αγγείωσης στην περιοχή του προσώπου, που θα υποχωρήσουν όμως στις επόμενες λίγες μέρες. Στην περίπτωση των εκχυμώσεων, τοποθετούμε πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή των νημάτων, αλλά και την κατάλληλη κρέμα που περιέχει άρνικα για μερικές μέρες ακόμα.

Με ποιες άλλες κλασικές θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν τα νήματα;

Μεσοθεραπεία-PRP, Υαλουρονικό οξύ, αλλά και μπότοξ, είναι μερικές κλασικές ενέσιμες θεραπείες που συχνά συνδυάζονται με τα νήματα για να παρέχουν πιο βελτιωμένα αποτελέσματα. Τα νήματα δηλαδή, μπορούν να προσφέρουν τη λύση στη χαλάρωση του δέρματος, σε σημεία που οι άλλες θεραπείες βοηθούν ελαφρώς, όπως ο λαιμός και η κάτω γνάθος. Επίσης, συνδυάζοντας τα νήματα με το μπότοξ στην περιοχή του μετώπου ή στο ” πόδι της χήνας”, παρατείνουμε τη διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας.

Πλεονεκτήματα θεραπείας νημάτων

Η θεραπεία των νημάτων PDO και COG, υπερτερεί σε σχέση με άλλες μεθόδους καθώς:

 • Γίνονται αναίμακτα χωρίς χειρουργείο
 • Δεν αφήνουν σημάδια ή ουλές
 • Ο χρόνος ανάρρωσης είναι μηδενικός
 • Δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις
 • Για την εφαρμογή τους απαιτούν μόνο την επάλειψη μιας αναισθητικής κρέμας
 • Τα αποτελέσματά τους διαρκούν πάνω από ένα χρόνο
 • Η διαδικασία της θεραπείας είναι γρήγορη ( από 15 έως 45 λεπτά)
 • Πληρούν όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές CE
 • Ο ασθενής επιστρέφει κατευθείαν μετά την εφαρμογή τους στις καθημερινές δραστηριότητές του

Προετοιμασία για τη θεραπεία των νημάτων-Οδηγίες για τον ασθενή μετά την εφαρμογή τους

Ο υποψήφιος για νήματα, δεν πρέπει να καταναλώσει αλκοόλ, ασπιρίνη και γενικότερα οποιοδήποτε αντιπηκτικό, 3 μέρες πριν την επέμβαση αλλά και τις τρεις επόμενες ημέρες. Συστήνεται επίσης, να αποφευχθεί η έντονη μάσηση, για 1 ημέρα τουλάχιστον μετά την επέμβαση. Βοηθητική είναι η χρήση δύο μαξιλαριών κατά τη διάρκεια του ύπνου τις τρεις πρώτες ημέρες της επέμβασης.

Μπορεί να γίνεται εφαρμογή κρέμας προσώπου με μαλακές κινήσεις, όπως επίσης και η αφαίρεση μακιγιάζ πρέπει να γίνεται με προσοχή. Το πρόσωπο δεν πρέπει να υποστεί πίεση για διάστημα μιας εβδομάδας. Τέλος, αθλήματα όπως πολεμικές τέχνες, που μπορούν να τραυματίσουν το πρόσωπο καλό είναι να αποφεύγονται για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Είναι ασφαλής η τεχνική των νημάτων PDO;

Η διαδικασία αυτή αποτελεί μία πολύ ασφαλή τεχνική καθώς το υλικό είναι βιοδιασπώμενο και απορροφάται τελείως από τον οργανισμό. Επίσης η τεχνική αυτή είναι αναίμακτη και προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα! Εάν η επέμβαση πραγματοποιηθεί από κάποιον μη εκπαιδευμένο γιατρό τότε είναι πιθανό να υπάρξουν επιπλοκές.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ενός lifting προσώπου και πόσο διαρκεί η ανόρθωση με νήματα;

Το lifting διαρκεί περίπου 10 χρόνια ενώ η ανόρθωση με νήματα προσώπου 1 έως 3 χρόνια.

Είναι επώδυνη η επέμβαση των νημάτων προσώπου;

Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση των ασθενών που πρόκειται να κάνουν οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Οι εμπειρίες των ασθενών δείχνουν ότι υπάρχει μία μικρή δυσφορία που όμως είναι ανεκτή και περνάει σύντομα.

Θα είναι μόνιμα τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση των νημάτων PDO;

Η αισθητική επέμβαση αυτή δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα όπως έχει το κλασικό lifting προσώπου. Αν η διαδικασία γίνει με επιτυχία τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια από 1 έως 3 έτη. Τα νήματα όπως και διάφορα πληρωτικά που χρησιμοποιούνται ως τεχνικές ανόρθωσης, απαιτούν την επανεφαρμογή τους.

Είναι πιθανό να σπάσουν τα νήματα εάν ασκηθεί πίεση στην περιοχή που έχουν τοποθετηθεί;

Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας προτείνει να μην ασκείτε πίεση όπως τρίψιμο, έντονες κινήσεις στο πρόσωπο ή αθλήματα επαφής. Στην περίπτωση που δεν προσέξετε αρκετά, τα ράμματα δε θα σπάσουν, αλλά θα υπάρξει χαλάρωση. Μετά την επούλωση των πληγών τα ράμματα θα σταθεροποιηθούν καλύτερα και δε θα υπάρχει κίνδυνος. Το υλικό που χρήσιμοποιείται στα νήματα είναι πολύ δυνατό, με αποτέλεσμα να μην σπάει!

Υπάρχει περίπτωση να αισθάνομαι με την ψηλάφηση τα ράμματα;

Στην περίπτωση που τα ράμματα τοποθετούνταν πολύ επιφανειακά στο δέρμα, θα μπορούσε κανείς να τα αισθάνεται με την αφή. Επειδή όμως αυτό δε συμβαίνει, δε θα αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους πρόβλημα. Ακόμη τα ράμματα σε πολύ μικρό διάστημα θα απορροφηθούν, οπότε δεν θα υπάρχουν κάτω από το δέρμα σας για να τα αισθανθείτε!

Μπορώ να φάω κανονικά μετά την επέμβαση;

Φεύγοντας από τον πλαστικό σας μετά την επέμβαση, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές δραστηριότητές σας. Αν και θα υπάρχει η σχετική δυσφορία, μετά τις πρώτες 24 ώρες θα μπορείτε να φροντίσετε το πρόσωπό σας ή ακόμα και να σηκώσετε βάρη. Όσον αφορά το φαγητό, τις πρώτες 7 έως 10 μέρες, καταναλώστε άφθονα υγρά και μαλακές τροφές. Καλό είναι να αποφευχθεί η έντονη μάσηση.

Για πόσο διάστημα θα υπάρχει πρήξιμο μετά τη θεραπεία νημάτων;

Το πρήξιμο είναι πιθανό να υπάρχει μέχρι και 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Τα αποτελέσματα των PDO είναι άμεσα.  Όταν πλέον θα έχει υποχωρήσει το πρήξιμο θα φανούν ολοκληρωτικά και τα αποτελέσματα της επέμβασης.

Γιατί να επιλέξω την τεχνική των νήματων;

Τα πλεονεκτήματα είναι πόλλα για την επιλογή αυτής της επέμβασης.

 • Δεν γίνονται τομές άρα δεν υπάρχουν σημάδια!
 • Δεν χρειάζεταο χρόνος αποθεραπείας
 • Δεν έχουν παρατηρηθεί ως τώρα σημαντικές επιπλοκές
 • Δεν απαιτείται ολική αναισθησία

Πόσο συχνά μπορώ να επαναλαμβάνω τη θεραπεία των PDO;

Το νωρίτερο που μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία είναι 6 έως 9 μήνες στους οποίους τα ράμματα θα έχουν απορροφηθεί.

Πόσα νήματα χρησιμοποιούνται περίπου για να γίνει ανόρθωση μίας περιοχής;

Αυτό εξαρτάται πάντα από την περιοχή που χρειάζεται ο ασθενής να ανορθώσει. Παρόλ’ αυτά απαιτούνται 4 έως 16 νήματα και η διαδικασία θα διαρκέσει από ένα τέταρτο έως και 45 λεπτά. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και ο χρόνος ανάρρωσης είναι συνήθως 24 έως 48 ώρες.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τη χαλάρωση για όσο το δυνατόν περισσότερο;

Για να αποφύγετε την χαλάρωση πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας.

 • Εάν είστε καπνιστής, κόψτε ή έστω ελαττώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το κάπνισμα. Οι ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο βλάπτουν το δέρμα σας!
 • Μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς πρώτα να εφαρμόσετε αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά και τον λαιμό σας.
 • Μην περνάτε πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες! Αν η εργασία σας το απαιτεί χρησιμοποιήστε ειδικό φίλτρο για την ‘’μπλε’’ ακτινοβολία!

Μπορώ να χρησιμοποιήσω makeup μετά την επέμβαση;

Θα πρέπει να κάνετε υπομονή για 48 ώρες πριν να εφαρμόσετε μακιγιάζ στο πρόσωπό σας! Μετά τη δεύτερη μέρα το makeup θα σας βοηθήσει να καλύψετε τυχόν μώλωπες!

Πώς πρέπει να προετοιμάσω το πρόσωπό μου πριν την επέμβαση;

 1. Δεν πρέπει να φοράτε makeup κατά την είσοδό σας στο ιατρείο. Πριν το προγραμματισμένο ραντεβού σας πρέπει να έχετε καθαρίσει καλά τυχόν υπολείμματα από μακιγιάζ με απαλό καθαριστικό.
 2. Δεν πρέπει να έχετε κάνει απολέπιση στο πρόσωπο μερικές μέρες πριν.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!