Κοιλιοπλαστική – Τι είναι;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με αισθητικά προβλήματα στην περιοχή της κοιλιάς. Σίγουρα, μια επίπεδη κοιλιά χαρίζει ένα όμορφο περίγραμμα σώματος και ανεβάζει αισθητικά τη συνολική μας εμφάνιση. Επιπλέον, η αναδιαμόρφωση της κοιλιακής χώρας θα βετιώσει απίστευτα τον τρόπο που τα ρούχα εφαρμόζουν πάνω σας και θα σας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει στόχο την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος ή την αποκατάσταση των αποδυναμωμένων μυών. Είναι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού συσσωρευμένου λίπους, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άσκηση η δίαιτα.

Πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι η αυξομείωση βάρους και η εγκυμοσύνη είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες της χαλάρωσης της κοιλιάς και της ανάγκης για κοιλιοπλαστική. Δεν πρέπει να συγχέετε την κοιλιοπλαστική με την λιποαναρρόφηση, δηλαδή την διαδικασία αφαίρεσης του περιττού λίπους. Όμως φυσικά, η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι μέρος της κοιλιοπλαστικής.

Κοιλιοπλαστική για αισθητικούς, αλλά και λόγους υγείας

Αρκετές φορές μετά την εγκυμοσύνη ενδέχεται να χαλαρώσουν οι μύες της κοιλιάς και να προκαλέσουν κάποια παραμόρφωση. Αυτή η περίπτωση δεν οφείλεται αποκλειστικά στο παραπάνω λίπος ή στην χαλάρωση, αλλά και στην αποδυνάμωση των μυών. Με την κοιλιοπλαστική μπορούμε να δώσουμε πλέον λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Μια ακόμα συχνή περίπτωση είναι και η αφαίρεση λίπους σε άνδρες, στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Με την επέμβαση επιτυγχάνουμε ένα ομαλό περίγραμμα στην περιοχή και μπορούμε να τονίσουμε τους μύες των κοιλιακών.

Ένας επιπλέον λόγος να σκεφτεί κάποιος την περίπτωση της κοιλιοπλαστικής είναι το ότι το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, συνδέεται με προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιοπάθειες. Με την μέθοδο της κοιλιοπλαστικής, το παραπάνω λίπος από την περιοχή της κοιλιάς απομακρύνεται και βοηθάει σημαντικά και στην βελτίωση της υγείας μας. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά επέμβαση κατά την οποία αναδιαμορφώνουμε την περιοχή της κοιλιάς.

Διαδικασία της Κοιλιοπλαστικής

Ο πλαστικός χειρουργός πριν να γίνει η επέμβαση σχεδιάζει πάνω σας τις τομές. Η τομή γίνεται στην κοιλιακή χώρα και εκτείνεται προς τα πλάγια, σε τέτοιο σημείο όμως ώστε να μπορεί να καλυφθεί από το εσώρουχο. Στη συνέχεια, το κοιλιακό τοίχωμα ανασηκώνεται ως τα κατώτερα θωρακικά πλευρά. Μετά οι όρθιοι κοιλιακοί μύες συρράπτονται, ώστε να διορθώσουμε τη διάτασή τους και να ενισχύσουμε τη δύναμη των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Το περισσευούμενο λίπος και δέρμα αφαιρούνται και οι τομές ράβονται με ένα συνδυασμό από απορροφήσιμα και μη ράμματα. Πριν να κλείσουμε τις τομές μπορούμε να προχωρήσουμε και σε λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά σημεία της κοιλιάς ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και συνίσταται να επιστρέψετε στις εργασίες σας μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Μίνι Κοιλιοπλαστική;

Η μίνι κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει μικρότερες τομές και γίνεται σε άτομα με μικρότερο πρόβλημα στην περιοχη. Σε αυτή την τεχνική δεν μετακινούμε τον αφαλό. Στη μίνι κοιλιοπλαστική αφαιρούμε ένα τμήμα λίπους και δέρματος από το κάτω τμήμα της κοιλιάς. Το κομμάτι αυτό μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να φτάσει έως τα 10-15 εκατοστά. Η επέμβαση αφήνει μια μικρή ουλή, που μοιάζει με την οριζόντια τομή της καισαρικής.

Στην μίνι κοιλιοπλαστική ο ομφαλός μένει προσκολλημένος στο δέρμα της κοιλιάς και κατεβαίνει περίπου 2 εκατοστά κάτω. Φυσικά η μετακίνηση αυτή δεν γίνεται αντιληπτή με το μάτι. Επιπλέον, για να μην χάσει το σχήμα του ο ομφαλός στερεώνεται με εσωτερικά ράμματα στο μυϊκό τοίχωμα. Αυτό το είδος επέμβασης συνοδεύεται συνήθως από λιποαναρρόφηση και μπορεί να γίνει επίσης σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος. Τέλος, η μίνι κοιλιοπλστική έχει διάρκεια 1-2 ‘ωρες.

Κλασσική κοιλιοπλαστική

Αυτός ο τύπος επέμβασης γίνεται όταν έχουμε μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα και το μυϊκό τοίχωμα. Στην κλασσική κοιλιοπλαστική γίνεται μια τομή με λίγο μεγαλύτερο μήκος από αυτήν της μίνι. Το σημείο που κάνουμε την τομή αυτή είναι η γραμμη του μπικίνι πάνω από το ηβικό τρίχωμα. Το μήκος που θα έχει η τομή εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα επιπλέον δέρματος. Στην συνέχεια αφαιρείται το λίπος και το δέρμα που βρίσκονται ανάμεσα στον ομφαλό και το εφηβαίο. Επιπλέον, γίνεται τομή γύρω από τον ομφαλό ώστε να απελευθερωθεί από τους γύρω ιστούς. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε μία ειδική τεχνική για να μην είναι η τομή γύρω από τον αφαλό ορατή. Σε περίπτωση υπερβολικού λίπους στο εφηβαίο μπορούμε να προχωρήσουμε σε λιποαναρρόφηση, την μέθοδο που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στους μύες τις κοιλιάς γίνεται αναδίπλωση των εγκάρσιων κοιλιακών στα πλάγια και συμπλησίαση των ορθών στην μέση γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζουμε ένα επίπεδο μυϊκό τοίχωμα. Ο ομφαλός μένει στην θέση του, προσκολλημένος στο μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς. Επιπλέον, σε περιπτώσεις ομφαλοκήλης, το πρόβλημα διορθώνεται ταυτόχρονα, χωρίς να κάνουμε παραπάνω τομές.

Τι να περιμένω από την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Η κοιλιοπλαστική γίνεται στο νοσοκομείο και με τη χρήση γενικής αναισθησίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός θα κάνει τις τομές οι οποίες έχουν ελλειπτικό σχήμα, ώστε να αφαιρέσει ένα κομμάτι λίπους και δέρματος. Στη συνέχεια, ο συνδετικός ιστός πάνω από τους κοιλιακούς σφίγγεται με ειδικά ράμματα. Ο τύπος της διαδικασίας και η ποσότητα του περριτού δέρματος και λίπους καθορίζουν το μέγεθος και το ακριβές σχήμα της τομής. Η τομή που γίνεται πάνω από το εφηβαίο, αφήνει μια ουλή η οποία ομως δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής αφού βρίσκεται στην φυσική πτυχή του σώματος.

Μετά τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής, η τομή και ο αφαλός καλύπτονται με επίδεσμο. Κάποιες φορές μπορεί να τοποθετηθούν μικρά σωληνάκια για την αποστράγγιση αίματος ή υγρού, τα οποία μπορεί να μείνουν για κάποιες μέρες μετά την επέμβαση. Κατά αυτή την περιόδο θα χρειαστεί να συνεχίσετε τη λήψη κάποιου αντιβιοτικού.

Πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να περπατήσετε από την πρώτη μέρα ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός θρόμβων. Στην περιοχή θα υπάρχει οίδημα και πιθανότατα να σας χορηγηθεί κάποιο είδος παυσίπονου. Μετά την επέμβαση θα πρέπει επίσης να φοράτε ένα ειδικό επίδεσμο γύρω από την περιοχή, το οποίο σας προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη στην κοιλιακή χώρα. Τέλος, για 6 περίπου εβδομάδες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας ώστε να μην τεντώνεται η τομή.

Διατηρώντας τα αποτελέσματά

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής προορίζονται να διαρκέσουν για πολλά χρόνια μετά την επέμβαση. Οι κοιλιακοί μύες θα είναι τονωμένοι και θα έχετε απαλλαγεί από το περίσσιο δέρμα. Ωστόσο, κάποια εγκυμοσύνη που μπορεί να προκύψει στο μέλλον, αλλά και ή αύξηση βάρους μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της επέμβασης. Έτσι είναι πιθανόν να προκαλέσουν χαλάρωση στην περιοχή και τέντωμα των μυών μετά την επιστροφή στο κανονικό βάρος σας.

Όπως προαναφέραμε λοιπόν, είναι καλύτερο να περιμένετε αν έχετε σκοπό να κάνετε παιδιά ή αν ακόμα έχετε βάλει στόχο να χάσετε πολλά κιλά. Η κοιλιοπλαστική από κάποιον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, είναι σίγουρα μια από τις επεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα ζωής σας. Σας χαρίζει μια νεανική μέση, ένα σίγουρα πιο νεανικό σώμα και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

Συχνές ερωτήσεις για την Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση με την οποία αποκτούμε μια καλοσχηματισμένη και επίπεδη κοιλιά, αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα και λίπος. Οι συχνότερες ερωτήσεις που απασχολούν τους ενδιαφερόμενους είναι οι ακόλουθες.

Ποιοί μπορούν να κάνουν κοιλιοπλαστική;

Επέμβαση κοιλιοπλαστικής μπορούν να κάνουν γυναίκες που έχουν χαλάρωση στους μύες των κοιλιακών μετά από κύηση. Άτομα που έχουν προβλήματα χαλάρωσης στην κοιλιά μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Άντρες και γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν το τοπικό λίπος ακόμα και μετά από αυστηρή δίαιτα και άσκηση.

Ποιά είναι η διαφορά της κοιλιοπλαστικής και της λιποαναρρόφησης;

Στην λιποαναρρόφηση αφαιρούμε μόνο το περιττό λίπος, ενώ στην κοιλιοπλαστική αφαιρούμε και το περίσσιο δέρμα.

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική;

Ναι. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις χαλαρού δέρματος στην κοιλιά. Όταν υπάρχουν ραγάδες στο επίπεδο του ομφαλού και στην περίπτωση ουλών από κάποια χειρουργική επέμβαση στην κάτω κοιλία.

Μπορώ να συνδυάσω την κοιλιοπλαστική με άλλες επεμβάσεις;

Φυσικά! Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με την λιποαναρρόφηση, αλλά και με επεμβάσεις στο στήθος, όπως η αυξητική ή η μείωση των μαστών.

Τι πρέπει να προσέξω πριν την κοιλιοπλαστική;

Καλό θα ήταν να σταματήσετε το κάπνισμα για ορισμένο χρονικό διάστημα πριν την επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι αυξάνει τον πιθανό κίνδυνο για επιπλοκές, αλλά και καθυστερεί την επούλωση της τομής. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις μορφές πρόσληψης νικοτίνης, όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα, έμπλαστρα, σνουζ και τσίχλες. Το ιδανικό θα ήταν να διακοπούν για περίπου ένα μήνα πριν έως τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση. Βέβαια, για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα δεν καπνίζετε, τόσο το καλύτερο. Ιδανικό θα ήταν ο οργανισμός σας να είναι δυνατός, και αυτό περιλαμβάνει μια σωστή και ισσοροπημένη διατροφή. Ο γιατρός πιθανότατα να σας δώσει κάποιες οδηγίες σχετικά με το ποιά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να πέρνετε πριν την επέμβαση. Η ασπιρίνη, τα στεροειδή, κάποιοι τύποι αμινοξέων είναι μερικές από τις ουσίες που αραιώνουν το αίμα. Έτσι αν λαμβάνετε κάποια από αυτά πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας. Μετά την επέμβαση θα χρειαστείτε άνετα ρούχα που μπαίνουν και βγαίνουν με αρκετή ευκολία. Τέλος, πριν την επέμβαση πρέπει να εξεταστεί η κλινική σας εικόνα και να γίνει μια εκτενής συζήτηση για όλες τις λεπτομέρειες. Στην συνέχεια αφού συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό και αποφασίσετε να προχωρήσετε στην κοιλιοπλαστική, κάνετε όλες τις απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις όπως:

 • Γενική αίματος και ούρων
 • Εξέταση σακχάρου
 • Καρδιογράφημα
 • Εξέταση για ουρία και κρεατινίνη
 • Ακτινογραφία θώρακα
 • Εξέταση για την πήξη του αίματος
 • Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί και αξονική κοιλιάς

Τι είδους αναισθησία χρειάζεται;

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο για ένα ή σε μερικές περιπτώσεις δύο βράδια.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές μου δραστηριότητες;

Μετά την κοιλιοπλαστική τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 2 εβδομάδες. Πρέπει να φοράτε την ειδική ζώνη για περίπου 30 ημέρες, ενώ μπορείτε να γυρίσετε στις δραστηριότητές σας μετά από περίπου 7 μέρες. Ο πόνος είναι σχετικά ήπιος και μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα. Για περίπου ενάμιση μήνα δεν πρέπει να σηκώνετε βάρος και να κάνετε γυμναστική.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα δω το τελικό αποτέλεσμα;

Μετά την κοιλιοπλαστική το οίδημα αρχίζει να υποχωρεί μετά από περίπου 10 ημέρες. Μετά τον πρώτο μήνα γίνονται ορατά τα αποτελέσματα, αλλά φυσικά οι ουλές θα έχουν την τελική τους μορφή μετά από περίπου ένα χρόνο. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός.

Πότε πρέπει να αποφύγω την κοιλιοπλαστική;

Εάν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, τότε καλό θα ήταν να αναβάλλετε την κοιλιοπλαστική για μετά τον τοκετό. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να χωρίσει τους κοιλιακούς μύες, οι οποίοι σφίγκονται κατά την επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Ένας ακόμα λόγος για να την αναβάλλετε είναι αν έχετε σκοπό να χάσετε αρκετό βάρος. Καλό θα ήταν να περιμένετε να σταθεροποιηθούν τα κιλά σας.

Υπάρχουν επιπλοκές και πιθανές παρενέργειες από την επέμβαση κοιλιοπλαστικής;

Μετά την επέμβαση, όπως είναι φυσικό θα υπάρχει κάποιο πρήξιμο και ο πλαστικός χειρουργός θα σας συνταγογραφήσει κάποιο παυσίπονο.
Ο πόνος αυτός διαρκεί κάποιες εβδομάδες και πιθανότατα να υπάρχει μελάνιασμα και μούδιασμα στην περιοχή.

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις, υπάρχουν σπάνιοι αλλά πιθανοί κίνδυνοι. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος, συνήθως όταν οι ασθενείς έχουν διαβήτημ πνευμονοπάθεια, κακή κυκλοφορία στο αίμα, προβλήματα με την καρδιά κ.α.

Αναλυτικότερα οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ουλές
 • Αιμορραγία
 • Μόλυνση
 • Συσσώρευση υγρού
 • Κακή επούλωση πληγών
 • Θρόμβους
 • Μούδιασμα
 • Νέκρωση λίπους
 • Ασυμμετρία

Κοιλιοπλαστική – Τιμές

Όταν πρόκειται να προχωρήσετε σε μια επέμβαση κοιλιοπλαστικής, το σημαντικότερο ίσως όλων είναι η επιλογή του πλαστικού χειρουργού που θα σας αναλάβει. Η επέμβαση αυτή απαιτεί εξειδίκευση, μεγάλη εμπειρία ώστε να διασφαλιστεί ένα επιτυχημένο και πάνω απ’ όλα σφαλες αποτέλεσμα. Όταν φτάσει η στιγμή της επιλογής να είστε σίγουροι ότι έχετε μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον πλαστικό χειρουργό, και ότι έχετε δει αποτελέσματα από προηγούμενες περιπτώσεις που έχει αναλάβει στο παρελθόν.

Η κοιλιοπλαστική είναι μία αισθητική χειρουργική επέμβαση, για την οποία το κόστος διαμορφώνεται κατόπιν προσωπικής αξιολόγησης από τον Δρ. Γεώργιο Τσακώνη. Η κλινική πλαστικής χειρουργικής βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου, σε ένα χώρο διαμορφωμένο με σεβασμό για εσάς. Οι επεμβάσεις γίνονται σε υπερσύγχρονη κλινική, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μέγιστη ασφάλεια. Σας προσκαλούμε, για να γνωριστούμε από κοντά και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας.

Άρθρα για την κοιλιοπλαστική

Τι είναι η επέμβαση κοιλιοπλαστικής

Τι είναι η επέμβαση κοιλιοπλαστικής

Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, με σκοπό να διορθώσει τα αισθητικά προβλήματα στην περιοχή της κοιλίας. Είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχευει στην αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς αλλά και στην αποκατάσταση...

Πλαστικές Επεμβάσεις Διάσημων

Πλαστικές Επεμβάσεις Διάσημων

Επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής Πλαστικές Διάσημων star! Έχει κάνει πλαστική ή μήπως όχι; Πάρα πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν κάνει πλαστικές επεμβάσεις και είναι ανοιχτοί στο να μιλήσουν γι' αυτές. Βέβαια υπάρχουν πολλοί ακόμα, που δεν νιώθουν άνετα να...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!