Κοιλιοπλαστική – Τι είναι;

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με αισθητικά προβλήματα στην περιοχή της κοιλιάς. Είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει στόχο την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος ή την αποκατάσταση των αποδυναμωμένων μυών. Είναι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού συσσωρευμένου λίπους, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άσκηση η δίαιτα. Η αυξομείωση βάρους και η εγκυμοσύνη είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες της χαλάρωσης της κοιλιάς.

Κοιλιοπλαστική για αισθητικούς, αλλά και λόγους υγείας

Αρκετές φορές μετά την εγκυμοσύνη ενδέχεται να χαλαρώσουν οι μύες της κοιλιάς και να προκαλέσουν κάποια παραμόρφωση. Αυτή η περίπτωση δεν οφείλεται αποκλειστικά στο παραπάνω λίπος ή στην χαλάρωση, αλλά και στην αποδυνάμωση των μυών. Με την κοιλιοπλαστική μπορούμε να δώσουμε πλέον λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Μια ακόμα συχνή περίπτωση είναι και η αφαίρεση λίπους σε άνδρες, στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Με την επέμβαση επιτυγχάνουμε ένα ομαλό περίγραμμα στην περιοχή και μπορούμε να τονίσουμε τους μύες των κοιλιακών.

Ένας επιπλέον λόγος να σκεφτεί κάποιος την περίπτωση της κοιλιοπλαστικής είναι το ότι το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, συνδέεται με προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιοπάθειες. Με την μέθοδο της κοιλιοπλαστικής, το παραπάνω λίπος από την περιοχή της κοιλιάς απομακρύνεται και βοηθάει σημαντικά και στην βελτίωση της υγείας μας. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά επέμβαση κατά την οποία αναδιαμορφώνουμε την περιοχή της κοιλιάς.

Διαδικασία της Κοιλιοπλαστικής

Ο πλαστικός χειρουργός πριν να γίνει η επέμβαση σχεδιάζει πάνω σας τις τομές. Η τομή γίνεται στην κοιλιακή χώρα και εκτείνεται προς τα πλάγια, σε τέτοιο σημείο όμως ώστε να μπορεί να καλυφθεί από το εσώρουχο. Στη συνέχεια, το κοιλιακό τοίχωμα ανασηκώνεται ως τα κατώτερα θωρακικά πλευρά. Μετά οι όρθιοι κοιλιακοί μύες συρράπτονται, ώστε να διορθώσουμε τη διάτασή τους και να ενισχύσουμε τη δύναμη των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Το περισσευούμενο λίπος και δέρμα αφαιρούνται και οι τομές ράβονται με ένα συνδυασμό από απορροφήσιμα και μη ράμματα. Πριν να κλείσουμε τις τομές μπορούμε να προχωρήσουμε και σε λιποαναρρόφηση στα πλαϊνά σημεία της κοιλιάς ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και συνίσταται να επιστρέψετε στις εργασίες σας μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Μίνι Κοιλιοπλαστική;

Στη μίνι κοιλιοπλαστική αφαιρούμε ένα τμήμα λίπους και δέρματος από το κάτω τμήμα της κοιλιάς. Το κομμάτι αυτό μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να φτάσει έως τα 10-15 εκατοστά. Η επέμβαση αφήνει μια μικρή ουλή, που μοιάζει με την οριζόντια τομή της καισαρικής.

Στην μίνι κοιλιοπλαστική ο ομφαλός μένει προσκολλημένος στο δέρμα της κοιλιάς και κατεβαίνει περίπου 2 εκατοστά κάτω. Φυσικά η μετακίνηση αυτή δεν γίνεται αντιληπτή με το μάτι.

Επιπλέον, για να μην χάσει το σχήμα του ο ομφαλός στερεώνεται με εσωτερικά ράμματα στο μυϊκό τοίχωμα. Αυτό το είδος επέμβασης συνοδεύεται συνήθως από λιποαναρρόφηση και μπορεί να γίνει επίσης σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος.

Κλασσική κοιλιοπλαστική

Αυτός ο τύπος επέμβασης γίνεται όταν έχουμε μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα και το μυϊκό τοίχωμα. Στην κλασσική κοιλιοπλαστική γίνεται μια τομή με λίγο μεγαλύτερο μήκος από αυτήν της μίνι. Στην συνέχεια αφαιρείται το λίπος και το δέρμα που βρίσκονται ανάμεσα στον ομφαλό και το εφηβαίο. Σε περίπτωση υπερβολικού λίπους στο εφηβαίο μπορούμε να προχωρήσουμε σε λιποαναρρόφηση, την μέθοδο που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στους μύες τις κοιλιάς γίνεται αναδίπλωση των εγκάρσιων κοιλιακών στα πλάγια και συμπλησίαση των ορθών στην μέση γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζουμε ένα επίπεδο μυϊκό τοίχωμα. Ο ομφαλός μένει στην θέση του, προσκολλημένος στο μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς. Επιπλέον, σε περιπτώσεις ομφαλοκήλης, το πρόβλημα διορθώνεται ταυτόχρονα, χωρίς να κάνουμε παραπάνω τομές.

Συχνές ερωτήσεις για την Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση με την οποία αποκτούμε μια καλοσχηματισμένη και επίπεδη κοιλιά, αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα και λίπος. Οι συχνότερες ερωτήσεις που απασχολούν τους ενδιαφερόμενους είναι οι ακόλουθες.

Ποιοί μπορούν να κάνουν κοιλιοπλαστική;

Επέμβαση κοιλιοπλαστικής μπορούν να κάνουν γυναίκες που έχουν χαλάρωση στους μύες των κοιλιακών μετά από κύηση. Άτομα που έχουν προβλήματα χαλάρωσης στην κοιλιά μετά από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους. Άντρες και γυναίκες που δεν μπορούν να χάσουν το τοπικό λίπος ακόμα και μετά από αυστηρή δίαιτα και άσκηση.

Ποιά είναι η διαφορά της κοιλιοπλαστικής και της λιποαναρρόφησης;

Στην λιποαναρρόφηση αφαιρούμε μόνο το περιττό λίπος, ενώ στην κοιλιοπλαστική αφαιρούμε και το περίσσιο δέρμα.

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις στις οποίες μπορώ να κάνω κοιλιοπλαστική;

Ναι. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις χαλαρού δέρματος στην κοιλιά. Όταν υπάρχουν ραγάδες στο επίπεδο του ομφαλού και στην περίπτωση ουλών από κάποια χειρουργική επέμβαση στην κάτω κοιλία.

Μπορώ να συνδυάσω την κοιλιοπλαστική με άλλες επεμβάσεις;

Φυσικά! Η κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με την λιποαναρρόφηση, αλλά και με επεμβάσεις στο στήθος, όπως η αυξητική ή η μείωση των μαστών.

Τι πρέπει να προσέξω πριν την κοιλιοπλαστική;

Πριν την επέμβαση πρέπει να εξεταστεί η κλινική σας εικόνα και να γίνει μια εκτενής συζήτηση για όλες τις λεπτομέρειες. Στην συνέχεια αφού συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό και αποφασίσετε να προχωρήσετε στην κοιλιοπλαστική, κάνετε όλες τις απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις όπως:

  • Γενική αίματος και ούρων
  • Εξέταση σακχάρου
  • Καρδιογράφημα
  • Εξέταση για ουρία και κρεατινίνη
  • Ακτινογραφία θώρακα
  • Εξέταση για την πήξη του αίματος
  • Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί και αξονική κοιλιάς

Τι είδους αναισθησία χρειάζεται;

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και χρειάζεται να μείνετε στο νοσοκομείο για ένα ή σε μερικές περιπτώσεις δύο βράδια.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις καθημερινές μου δραστηριότητες;

Μετά την κοιλιοπλαστική τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 2 εβδομάδες. Πρέπει να φοράτε την ειδική ζώνη για περίπου 30 ημέρες, ενώ μπορείτε να γυρίσετε στις δραστηριότητές σας μετά από περίπου 7 μέρες. Ο πόνος είναι σχετικά ήπιος και μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα. Για περίπου ενάμιση μήνα δεν πρέπει να σηκώνετε βάρος και να κάνετε γυμναστική.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα δω το τελικό αποτέλεσμα;

Μετά την κοιλιοπλαστική το οίδημα αρχίζει να υποχωρεί μετά από περίπου 10 ημέρες. Μετά τον πρώτο μήνα γίνονται ορατά τα αποτελέσματα, αλλά φυσικά οι ουλές θα έχουν την τελική τους μορφή μετά από περίπου ένα χρόνο. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός.

Είδη Κοιλιοπλαστικής

Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. 1) Την κλασσική κοιλιοπλαστική, που μπορεί να γίνει σε ολόκληρο το κοιλιακό τοίχωμα. 2) Την μίνι κοιλιοπλαστική, η οποία περιορίζεται στο κεντρικό, κατώτερο τμήμα του υπογαστρίου. Η τελευταία πολύ συχνά μπορεί να συνδυαστεί και με τη λιποαναρρόφηση, ώστε να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Κοιλιοπλαστική – Τιμές

Η κοιλιοπλαστική είναι μία αισθητική χειρουργική επέμβαση, για την οποία το κόστος διαμορφώνεται κατόπιν προσωπικής αξιολόγησης από τον Δρ. Γεώργιο Τσακώνη. Η κλινική πλαστικής χειρουργικής βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου, σε ένα χώρο διαμορφωμένο με σεβασμό για εσάς. Οι επεμβάσεις γίνονται σε υπερσύγχρονη κλινική, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μέγιστη ασφάλεια. Σας προσκαλούμε, για να γνωριστούμε από κοντά και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!