Ρινοπλαστική

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Γεώργιος Τσακώνης γράφει για τα πάντα σχετικά με τη ρινοπλαστική! Η μύτη είναι ίσως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Η θέση στην οποία βρίσκεται, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία του προσώπου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην συνολική αισθητική αρμονία.

Η ρινοπλαστική έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση όχι μόνο της εμφάνισης, αλλά και της λειτουργικότητας της μύτης. Είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα. Εάν το σχήμα και το μέγεθος της μύτης σας είναι αιτία για να νιώθετε πεσμένοι ψυχολογικά, τότε η ρινοπλαστική είναι η ιδανική λύση. Επιπλέον, είναι η κατάλληλη επέμβαση αν υπάρχουν παραμορφώσεις λόγω κάποιου τραυματισμού η κάποιου ατυχήματος.

ρινοπλαστική πριν και μετά το χειρουργείο

Ρινοπλαστική με υαλουρονικό, χωρίς χειρουργείο

Η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο και μόνο σε 20 λεπτά είναι γεγονός. Δίνουμε λύση σε προβλήματα δυσμορφίας της μύτης,  με την μη επεμβατική ρινοπλαστική με τη χρήση υαλουρονικού.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που δείνει τέλος σε προβλήματα όπως η γαμψή, κοντή, στραβή, ή γενικότερα δύσμορφη μύτη. Η ρινοπλαστική με υαλουρονικό είναι η ιδανική μέθοδος για άμεσα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με μικρό κόστος.

Κατά τη διαδικασία τοποθετούμε μικρές ποσότητες υαλουρονικού κάτω από το δέρμα στα απαραίτητα σημείατης μύτης. Έτσι πετυχαίνουμε πιό ομαλές αισθητικές γραμμές και διορθώνουμε πιθανές ασυμμετρίες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, και αφού υποχωρήσει το οίδημα σε περίπου ένα με δύο 24ωρα, η μύτη παίρνει το τελικό σχήμα της.

Ρινοπλαστική – Κατάλληλη ηλικία

Η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σας και την αναλογία της μύτης σας. Μπορεί να ενισχύσει την αρμονία του προσώπου σας και να σας δώσει την χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Ο σκοπός της επέμβασης είναι να βελτιώσουμε αισθητικά την μύτη, ώστε να δένει αρμονικά με τα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Σε επέμβαση Ρινοπλαστικής μπορούν να προχωρήσουν άνδρες και γυναίκες αφού ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους. Αυτό σημαίνει ότι η κατάλληλη ηλικία για τους άνδρες είναι μετά τα 18 τους έτη, ενώ για τις γυναίκες μετά τα 16.

 

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για ρινοπλαστική;

Αν διαθέτεις κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για πλαστική στη μύτη.

 • Δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις ή έχεις ρινική απόφραξη.
 • Είχες κάποιο ατύχημα που έχει δημιουργήσει δυσμορφία στη μύτη σου.
 • Το μέγεθος της μύτης σου είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο.
 • Η μύτη σου δεν δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό σου.
 • Έχεις πολύ μεγάλα ρουθούνια.
 • Η μύτη σου είναι στραβή ή δεν έχει ωραίο σχήμα.
 • Θέλεις να κάνεις τη μύτη σου να φαίνεται ομορφότερη για αισθητικούς λόγους χωρίς να αποζητάς την τελειότητα.

Ρινοπλαστική – Αναλυτικότερα

Με την επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορούμε να μειώσουμε ή ακόμα και να αυξήσουμε το μέγεθος μίας μύτης. Επιπλέον μπορούμε να διορθώσουμε οποιαδήποτε ατέλεια στη ράχη ή στο ακρο-ρίνιο της μύτης. Επίσης είναι εφικτό να διορθωθεί το μέγεθος από τα ρουθούνια, η γωνία ανάμεσα στο άνω χείλος και τη μύτη ή ακόμα και να αποκαταστήσουμε εκ γενετής ή άλλου είδους μετατραυματικές δυσμορφίες. Η ρινοπλατική είναι επίσης ιδανική λύση για την αντιμετώπιση προβλημάτων αναπνοής τα οποία προκαλούνται από στραβό διάφραγμα.

 

Ρινοπλαστική – Η επέμβαση

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μία με τρεις ώρες, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής. Το χειρουργείο γίνεται συνήθως μετά από γενική αναισθησία, όμως σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη. Η επέμβαση κατατάσσεται στις μέρες μας στις επεμβάσεις ρουτίνας.

Έχει σίγουρα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, και λόγω όλων των νέων τεχνικών, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα σας για πάνω από 2-3 ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ρινοπλαστική, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Γεώργιο Τσακώνη.

Ρινοπλαστική κόστος

Το κόστος της ρινοπλαστικής είναι άμεσα εξαρτώμενο από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες και διαφέρει σημαντικά από ασθενή σε ασθενή. Δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση του κόστους, εάν ο πλαστικός χειρουργός δεν εξετάσει την περίπτωσή σας. Κάνοντας μία έρευνα στις τιμές που μπορεί να συναντήσετε, σίγουρα θα εντοπίσετε μεγάλες αποκλίσεις. Η ρινοπλαστική είναι μία χειρουργική διαδικασία που συνοδεύεται από κινδύνους όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην επιλέξετε τον γιατρό σας με κριτήριο την τιμή. Καλό είναι να δώσετε προσοχή στην εμπειρία του γιατρού, στο αν έχει εξειδίκευση στο αντικείμενο και στις συστάσεις του από πρώην ασθενείς του που είναι ικανοποιημένοι. Εννοείται πώς κάνοντας την έρευνά σας θα πρέπει να πάρετε δεύτερη ή ακόμα και τρίτη γνώμη. Ετσι, θα μπορέσετε να πάρετε τη σωστή απόφαση και θα έχετε καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει.

 

Τι είναι σημαντικό να αποφύγω μετά την ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση που αλλάζει τις αναλογίες της μύτης όπως το μέγεθός της ή το σχήμα της για αισθητικούς ή και λειτουργικούς λόγους. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου θα γίνει αλλαγή στον χόνδρο,το κόκκαλο αλλά και το δέρμα της περιοχής της μύτης. Γι’ αυτό πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαροι οι στόχοι σας. Ο γιατρός θα τους λάβει υπόψιν και θα κάνει το πλάνο της διαδικασίας που θα ακολουθήσει. Ο Δρ. Τσακώνης θα συζητήσει μαζί σας όλη τη διαδικασία της επέμβασης και θα λύσει όλες σας τις απορίες. Αν έχετε πάρει την απόφαση να προβείτε σε ρινοπλαστική παρακάτω μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να περιμένετε μετά την επέμβαση.

Μετά την πλαστική μύτης θα σας χορηγηθεί μία λίστα με φάρμακα που θα πρέπει να πάρετε. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την αποφυγή μολύνσεως και για να γίνει σωστά η επούλωση. Επίσης θα σας χορηγηθούν φάρμακα για ανακούφιση από τον πόνο. Τέλος, θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες που είναι σημαντικό να ακολουθήσετε.

Οι οδηγίες αυτές φαίνονται παρακάτω:

 • Πρέπει το κεφάλι να είναι σε ψηλότερη θέση από το στήθος για να περιορίσετε το πρήξιμο και την αιμορραγία
 • Μετά την επέμβαση τοποθετούνται νάρθηκες στο εσωτερικό της μύτης. Οι νάρθηκες αυτοί πρέπει να μείνουν στη θέση τους για μία εβδομάδα και έπειτα θα αφαιρεθούν από τον χειρουργό.
 • Δεν πρέπει να έχετε έντονες δραστηριότητες για μερικές εβδομάδες όπως γυμναστήριο, τρέξιμο, ανύψωση βαρέων αντικειμένων. Τις δύο πρώτες εβδομάδες θα πρέπει να προσέχετε ακόμα και έντονες κινήσεις όπως το τράβηγμα ή την ώθηση. Μετά την τρίτη εβδομάδα αν αισθάνεστε καλά, μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά-σιγά τις δραστηριότητές σας. Αθλήματα που απαιτούν επαφή πρέπει να σταματήσουν για περίπου έξι μήνες.
 • Καλό είναι να ελαττώσετε για τις πρώτες 20 μέρες τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.
 • Πρέπει να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά και να απομακρυνθείτε από οποιονδήποτε είναι άρρωστος. Το φύσημα της μύτης είναι άκρως επικίνδυνο για τους ανθρώπους που έχουν πρόσφατα προβεί σε επέμβαση ρινοπλαστικής.
 • Ο νάρθηκας που βρίσκεται μέσα στη μύτη σας πρέπει να διατηρηθεί στεγνός για περίπου μία εβδομάδα. Γι’ αυτό, μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα υγρό πανί, όχι όμως να το βρέχετε. Μπορείτε να κάνετε κανονικά μπάνιο στο σώμα σας. Όσον αφορά το κεφάλι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Επιπλέον οδηγίες

 • Εάν φοράτε γυαλιά πρέπει να τα αποχωριστείτε για ένα διάστημα. Τα γυαλιά στηρίζονται στη γέφυρα της μύτης και είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά τον χόνδρο και τον μαλακό ιστό της περιοχής. Χρησιμοποιήστε για λίγο καιρό φακούς επαφής εάν είναι απαραίτητο.
 • Πρέπει να περιορίσετε την έκθεσή σας στον ήλιο, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί αποχρωματισμός αλλά και να αυξηθούν οι κίνδυνοι επιπλοκών. Όταν βρίσκεστε έξω χρησιμοποιήστε καπέλο αλλά και αντηλιακό υψηλής προστασίας όσο αναρρώνετε.
 • Μην καπνίζετε και μην καταναλώνετε αλκοόλ. Η ροή του αίματος περιορίζεται και δεν γίνεται σωστά η διαδικασία της επούλωσης λόγω του καπνίσματος. Από την άλλη η κατανάλωση αλκοόλ αλλοιώνει τη δράση των φαρμάκων αλλά και δημιουργεί αραίωση του αίματος. Έτσι έχετε περισσότερη αιμορραγία.
 • Μην ακουμπάτε καθόλου τη μύτη σας. Σίγουρα όλοι οι ασθενείς αναρωτιούνται για το τι αίσθηση θα έχουν πλέον στη μύτη τους. Είναι κακή ιδέα όμως να την πιέσετε γιατί μπορεί να καταστρέψετε τα αποτελέσματα της επέμβασης στη μύτη σας.
 • Μη χρησιμοποιείτε μακιγιάζ. Το μακιγιάζ θα καθυστερήσει τη διαδικασία της επούλωσης και είναι πιθανόν να παρουσιάσετε λοίμωξη.

Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα και σύντομα θα απολαύσετε τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής σας!

 

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Πόσο διάστημα θα πάρει ώστε να φαίνεται η μύτη μου φυσιολογική μετά τη ρινοπλαστική;

Για να δείτε τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα της επέμβασης θα χρειαστεί ένας με ενάμισυς χρόνος. Όμως, στην πλειοψηφία των ασθενών αρκεί ένας μήνας για να φαίνονται κανονικοί.

 

Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο τόνος της φωνής μου μετά την επέμβαση;

Εάν η επαγγελματική σας καριέρα συσχετίζεται με τη φωνή σας, υπάρχει πιθανότητα να παρατηρήσετε
πολύ μικρές διαφορές στη φωνή σας. Δεν θα καταλάβετε καμία απολύτως διαφορά κατά τις συνομιλίες σας.

 

Υπάρχει πρόβλημα αν κοιμάμαι στο πλάι μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής;

Συνήθως ο πλαστικός χειρουργός συνιστά να κοιμάστε ανάσκελα τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση. Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε παραπάνω μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας, για να βρίσκεστε
σε πιο όρθια θέση. Έτσι θα περιοριστεί το πρήξιμο και η αιμορραγία.

 

Έχω κάνει ρινοπλαστική και όταν αγγίζω τη μύτη μου έχω έντονο πόνο στα δόντια. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το πρήξιμο που προκαλείται μετά την επέμβαση συνήθως πιέζει τις ρινικές διόδους και ο πόνος μεταφέρεται προς τα κάτω. Κατά συνέπεια, αυτό προκαλεί πονόδοντο.

 

Αν κάνω πλαστική στη μύτη θα διαρκέσει για πάντα ή θα χρειαστεί να ξανακάνω;

Με την πλαστική στη μύτη έχουμε μόνιμη αλλαγή και θα διαρκέσει για πάντα. Ο μόνος λόγος να κάνετε μία δεύτερη επέμβαση, είναι για να διορθώσετε κάτι που δεν σας άρεσε στην πρώτη.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!