Αιδιοπλαστική (αιδοιοπλαστική) – Τι είναι;

Η αιδιοπλαστική αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αρμονίας στην ευαίσθητη περιοχή. Περιλαμβάνει μια ευρύτερη γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες αφορούν την πλαστική των εσωτερικών και εξωτερικών χειλέων, καθώς και την κολποπλαστική. Έχει ως κύριο στόχο τη βελτίωση της εικόνας στην περιοχή του εφηβαίου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Η διαφόρων τύπων δυσμορφίες στα γεννετικά όργανα, έχουν σίγουρα τεράστιες επιπτώσεις στον ψυχισμό και την καθημερινότητα μίας γυναίκας. Πολλές γυναίκες έχουν διαφόρων ειδών προβλήματα, λόγω δυσμορφιών στην περιοχή. Δεν είναι λοιπόν μόνο το αισθητικό κομμάτι το οποίο θα μπορούσε να μας βάλει στην διαδικασία μιας επέμβασης αιδιοπλαστικής. Αρκετές από αυτές, δεν μπορούν να ευχαριστηθούν αθλητικές δραστηριότητες (λόγω τριβής), να φορέσουν τα ρούχα που θα ήθελαν, καθώς και να ευχαριστηθούν την σεξουαλική πράξη. Οι δυσμορφίες αυτές, μπορούν σε διάφορες περιπτώσεις να προκαλούν ερεθισμούς, έντονες ενοχλήσεις, λοιμώξεις, ακόμα και πόνο.

Πλεονεκτήματα

Η αιδιοπλαστική αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους των χειλέων που παρουσιάζουν και χαλάρωση. Το μέγεθος συνήθως εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις αλλάζει λόγω ορμονικών διαταραχών, εγκυμοσύνης, αλλά και με το πέρασμα των χρόνων. Η αιδιοπλαστική έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί στο έπακρο. Όλες οι καινοτόμες τεχνικές και η χρήση laser κάνουν την πλαστική αιδοίου, μία επέμβαση ρουτίνας, με μικρό χρόνο αποθεραπείας και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Η επέμβαση, μπορεί πραγματικά να κάνει ένα μικρό θαύμα, στην καθημερινότητα και την ψυχολογία σας. Τα πλεονεκτήματα της αιδοιοπλαστικής είναι ότι:

 • αυξάνει την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας καθώς λύνει άμεσα κάθε αισθητικό πρόβλημα.
 • δεν πονάει.
 • είναι μία πολύ γρήγορη επέμβαση καθώς απαιτεί μόνο 45’ με 1,5 ώρα.
 • δεν αφήνει σημάδια και ουλές.
 • έχει μικρό χρόνο αποθεραπείας.
 • ο βαθμός των επιπλοκών είναι πολύ μικρός.
 • δίνει τεράστιο βαθμό ικανοποίησης στις γυναίκες.

Τι καλύπτει η αιδοιοπλαστική;

H αιδιοπλαστική μπορεί να αλλάξει την ανατομία του αιδοίου, όσον αφορά τα μικρά και μεγάλα χείλη ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω σας. Αναλυτικότερα, τα πλέον συνηθισμένα προβλήματα που συναντούμε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι:

 • Μεγάλα χείλη κλειτορίδας ή αιδοίου: Το συχνότερο και ίσως ένα από τα πιό ενοχλητικά για τη γυναίκα ποβλήματα, το οποίο προκαλεί έντονο άγχος κατά την ερωτική επαφή και επηρεάζει την ψυχολογία.
 • Χαλάρωση του κόλπου: Ένας χαλαρός κόλπος μποερί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ερωτική απόλαυση της γυναίκας αλλά και του άντρα, προκαλώντας έτσι προβλήματα στην διάρκεια της επαφής.
 • Αισθητικό πρόβλημα στο περίνεο: Το περίνεο είναι η περιοχή η οποία βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκτό και τον κόλπο. Η αισθητική εικόνα του σημείου αυτού υπάρχει περίπτωση να αλλιωθεί λόγω γήρατος ή τοκετών.

Να κάνω πλαστική αιδοίου;

Αν νιώθετε άβολα με την αισθητική εικόνα των γεννητικών σας οργάνων ή υπάρχουν λειτουργικά αίτια τότε η αιδοιοπλαστική ίαως είναι η λύση για εσάς. Η επέμβαση είναι κατάλληλη για γυναίκες με ήπιες ή έντονες δυσμορφίες στο εφηβαίο, οι οποίες αντιμετωπίζουν: Αισθήματα ντροπής, ακόμα και ανασφάλειας κατά τη σεξουαλική πράξη.

 • Ενόχληση όταν φοράνε στενά ρούχα και εσώρουχα.
 • Πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.
 • Φαγούρα, ερερισμούς, αυξημένα κολπικά υγρά κ.α. στην περιοχή.
 • Συχνές κολπίτιδες.
 • Δυσοσμία κατά τους θερινούς μήνες και λόγω εφίδρωσης.
 • Ενόχληση, ακόμα και έντονο πόνο κατά την σωματική άσκηση (τρέξιμο, ποδήλατο, βάδην κ.τ.λ.).
 • Αίσθημα ανασφάλειας όταν φοράνε μαγιό.

Αιδιοπλαστική μικρών χειλέων

Τι πρέπει να γνωρίζω

Τα μικρά χείλη βρίσκονται στην είσοδο του γυναικείου κόλπου, μέσα από τα μεγάλα χείλη και σε παράλληλη θέση. Ξεκινούν από την κλειτορίδα και φθάνουν μέχρι την κάτω μεριά της εισόδου του κόλπου. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν και τον προστατεύουν από μικρόβια. Στις ανατομικά φυσιολογικές περιπτώσεις τα μικρά χείλη δεν ξεπερνούν το μέγεθος των μεγάλων. Αρκετές φορές φυσικά η αναλογία αυτή δεν υπάρχει, λόγω ηλικίας, κατασκευαστικών ή ορμονικών παραγόντων και έτσι τα μικρά χείλη προεξέχουν σε μεγάλο βαθμό από τα μεγάλα. Αρκετές είναι και οι φορές που συναντάμε δυσανάλογο μέγεθος. Δηλαδή υπερτροφία σε μόνο ένα εκ των δύο χειλέων. Οι δυσμορφίες αυτές προκαλούν αρκετά προβλήματα στις γυναίκες. Αρχικά σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους και δεύτερον λειτουργικά προβλήματα κατά την σεξουαλική επαφή.

Που γίνεται η αιδιοπλαστική μικρών χειλέων;

Η αιδιοπλαστική μικρών χειλέων είναι πλέον μια επέμβαση ρουτίνας, απόλυτα ασφαλής και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Η επέμβαση γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία, ή σε κάποιες περιπτώσεις στην κλινική με συνδυασμό μέθης και τοπικής αναισθησίας. Η αποθεραπεία είναι αρκετά σύντομη και μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας λίγη ώρα μετά την επέμβαση.

Πώς γίνεται;

Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής μικρών χειλέων γίνεται αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα του αιδοίου. Οι τομές είναι ιδιαίτερα μικρές, πολύ καλά κρυμμένες και γίνονται παράλληλα με τα μεγάλα χείλη. Το σχήμα που θα έχει η τομή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου την αισθητική εικόνα της περιοχής.

Αιδιοπλαστική μικρών χειλέων με Laser

Μια πρωτοποριακή τεχνική είναι και η αιδιοπλαστική laser, η οποία ενδείκνυται για περιπτώσεις με μικρότερης έκτασης πρόβλημα. Η επέμβαση γίνεται με ένα ειδικό λέιζερ, με το οποίο επιτυγχάνουμε τη μείωση και τη σύσφιξη των μικρών χειλέων χωρίς να απαιτούνται ράμματα και χειρουργικές τομές. Φυσικά, η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να καλύψει προβλήματα τα οποία απαιτούν την αφαίρεση πλεονάζοντος ιστού ή δέρματος.

Μετεγχειρητική πορεία

Η αιδιοπλαστική μικρών χειλέων είναι μια απόλυτα ασφαλής, γρήγορη και ανώδυνη επέμβαση, ενώ η αίσθηση της περιοχής δεν μειώνεται σε καμία περίπτωση. Επιπλέον, η αποθεραπεία είναι αρκετά σύντομη και συνήθως οι γυναίκες που κάνουν την επέμβαση μπορούν να επιστρέψουν στη σεξουαλική τους δραστηριότητα μετά από περίπου τρείς εβδομάδες. Η ένταση του πόνου είναι ήπια και μπορεί να αντιμετωπισθεί με αναλγητικά. Τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Φυσικά, όπως και μετά από κάθε επέμβαση, συστήνουμε μια σχετική προσοχή με έντονες δραστηριότητες κατά τις πρώτες ημέρες.

Αιδιοπλαστική μεγάλων χειλέων

Αιδιοπλαστική Μεγάλων Χειλέων - Σκοπός

Η αιδιοπλαστική μεγάλων χειλέων έχει ως στόχο να δώσει μια νεανικότερη εικόνα της περιγεννητικής χώρας. Με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές επιτυγχάνουμε την οπτική και ανατομική αναγέννηση της περιοχής, χωρίς μετεγχειρητικά σημάδια. Η επέμβαση αυτή αφορά τις πτυχές του δέρματος στα πλάγια της εισόδου του κόλπου, από το εφηβαίο μέχρι τον πρωκτό στην εξωτερική πλευρά των μικρών χειλέων.

Τα μεγάλα χείλη είναι και αυτά μια ασπίδα προστασίας από μικρόβια, αλλά και από μικροτραυματισμούς καθώς περιέχουν ένα στρώμα από προστατευτικό λίπος. Η συχνή αυξομοίωση του βάρους και το πέρασμα του χρόνου κάνουν το δέρμα των μεγάλων χειλέων να χαλαρώνει. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια εικόνα γερασμένης περιγεννητικής περιοχής. Επιπλέον, πολλές γυναίκες έχουν και εκ γεννετής μια υπερτροφία στα χείλη.

Η ανασφάλεια των γυναικών λοιπόν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, αυξάνεται και το άγχος της απόρριψης από κάποιον σύντροφο όταν πιστεύουν οτι η εικόνα των γεννητικών τους οργάνων δεν είναι ελκυστική.

 

Πού γίνεται;

Η επέμβαση γίνεται στο ιατρείο μας με τοπική αναισθησία, ενώ αν κριθεί απαραίτητο με ένα συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Στις περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιας μεγαλύτερης έκτασης χειρουργική επέμβαση, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί ολική νάρκωση σε κλινική. Η πλαστική μεγάλων χειλέων αιδοίου διαρκεί συνήθως περίπου 45 λεπτά έως και 1.5 ώρα.

Πώς γίνεται η αιδιοπλαστική μεγάλων χειλέων;

Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο του προβλήματος, αλλά και από την επιθυμία της κάθε γυναίκας. Η επέμβαση είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Κατά κύριο λόγο, σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση περίσσιου ιστού και δέρματος για να μειωθεί το μέγεθος και να πετύχουμε την επιθυμητή εικόνα στην περιοχή.

Σε μερικές περιπτώσεις αν οι ρυτιδώσεις που οφείλονται σε ατροφία των χειλέων είναι σε μεγάλο βαθμό, τότε επιλέγουμε την μεταμόσχευση λίπους ως λύση. Με αυτό τον τρόπο αποκαθιστούμε τη σφριγηλότητά τους και τα κανουμε να δείχνουν πιο νεανικά. Οι τομές είναι σχεδόν αόρατες αφού ακολουθούν τις φυσικές πτυχές του αιδοίου. Η αφαίρεση ιστών και δέρματος δεν επηρεάζει την αισθητικότητα σε αυτή την περιοχή.

Μετεγχειρητική πορεία

Η αποθεραπεία της επέμβασης είναι σχεδόν ανώδυνη και με πολύ μικρή διάρκεια. Συνήθως παρατηρείται απλά μία μικρή ενόχληση στην περιοχή, που μπορεί να αντιμετοπισθεί άμεσα με κοινά αναλγητικά. Σε λίγα περιστατικά υπάρχει περίπτωση εμφάνισης ήπιου οιδήματος και μικρές μελανιές, πού όμως υποχωρούν σε μόνο μερικά 24ωρα.

Αμέσως μετά την πλαστική τοποθετούμε δροσερές κομπρέσες με χαμομήλι (αποιδηματική & καταπραυντική δράση) στην περιοχή. Για μερικές μόνο μέρες συνιστούμε την συχνή πλύση της ευαίσθητης περιοχής με ήπιας δράσης αντισηπτικά. Επιπλέον, για ένα μικρό διάστημα θα πρεπέι να αποφύγεται την έντονη σωματική άσκηση, ενώ δεν χρειάζεται να απέχεται από τις υπόλοιπες καθημερινές δραστηριότητες σας. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό ενώ η σεξουαλική διάθεση & η αυτοπεποίθηση των γυναικών αυξάνεται σημαντικά.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!