Αυξητική Χειλιών

Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης μας λέει τα πάντα για την αυξητική χειλιών. Τα χείλη αποτελούν ένα από τα μέρη του προσώπου, το οποίο καθορίζει σημαντικά την αισθητική του. Τα σαρκώδη χείλη είναι το όνειρο κάθε γυναίκας και κατέχουν κεντρικό ρόλο στην αρμονική εικόνα του προσώπου. Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τον οποίο δίνουν τεράστια σημασία σε αυτά.

Εκτός από το μέγεθος, σημαντικό εξίσου ρόλο παίζει και το σχήμα των χειλιών. Πολλές φορές συναντάμε περιπτώσεις που οι γυναίκες προσπαθούν να αλλάξουν το σχήμα ή και να αυξήσουν το μέγεθος των χειλιών χρησιμοποιώντας κραγιόν ή μολύβι. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να ξεπερνούν το όριο του χείλους και να έχουν μια εντελώς αφύσικη εικόνα. Η καλύτερη και μόνιμη λύση είναι λοιπόν η αυξητική χειλιών με σύγχρονες τεχνικές.

Ιδανικές αναλογίες & αυξητική χειλιών

Για να έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα, πρέπει πάντα να ακολουθούμε κάποιους κανόνες. Μερικοί από αυτούς είναι οι ακόλουθοι:

 

  1. Σε κατάσταση ηρεμίας, η άκρη των χειλιών πρέπει να είναι σε κατακόρυφη ευθεία από τις κόρες των ματιών.
  2. Όταν κοιτάμε από προφίλ, το άνω χείλος ενδείκνυται να προεξέχει ελαφρά σε σχέση με το κάτω χείλος.
  3. Το άνω χείλος πρέπει να δημιουργεί ένα έντονο τόξο, ακριβώς στο κέντρο του.
  4. Ο κανόνας της χρυσής αναλογίας, βάση του οποίου ο λόγος του άνω με το κάτω χείλος πρέπει να είναι 1 προς 1,618.

Στόχος και μέθοδοι αυξητικής χειλιών

Ο σκοπός της αυξητικής χειλιών είναι να δώσουμε στα χείλη ένα φυσικό μέγεθος και σχήμα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το κάθε πρόσωπο. Πρέπει λοιπόν η αισθητική επέμβαση να γίνει με προσοχή, ώστε να τα χείλια να μην έχουν στοιχεία υπερβολής. Η αυξητική χειλιών είναι πλέον μια ασφαλής και απλή υπόθεση. Οι τεχνικές με τις οποίες μπορεί να γίνει η αύξηση των χειλιών είναι πλέον πολλές και επιλέγονται βάση του αποτελέσματος που θέλουμε να πετύχουμε.

Οι μέθοδοι που μπορούμε να επιλέξουμε είναι η χρήση ενθεμάτων, η χρήση ενέσιμων υλικών, η χρήση αυτόλογων υλικών ή χειρουργική επέμβαση. Φυσικά όπως είπαμε, δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη μέθοδος. Η επιλογή είναι εξατομικευμένη και πρέπει να συνάδει με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, αφού η αυξητική χειλιών θα επηρεάσει την συνολική εικόνα του προσώπου.

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ

Η αυξητική χειλιών με Υαλουρονικό, είναι ίσως το επικρατέστερο ενέσιμο εμφύτευμα. Επιλέγουμε συνήθως τη μέθοδο αυτή, για να διορθώσουμε ατέλειες στο μέγεθος και το σχήμα των χειλιών. Οι ενέσεις γίνονται αφού προηγηθεί ενέσιμη τοπική αναισθησία ή αναισθησία με ειδική κρέμα. Αυτό το είδος αυξητικής χειλιών είναι σχετικά ανώδυνη, ασφαλής και με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε μία με δύο μέρες τα χείλη έχουν φυσική εικόνα. Η όλη διαδικασία έχει διάρκεια 30 – 40 λεπτά και για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, συνήθως γίνονται δύο επαναλήψεις με μεσοδιάστημα περίπου δέκα ημερών.

Το υαλουρονικό οξύ έχει μια ικανοποιητική διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα. Μετά τις πρώτες επισκέψεις το αποτέλεσμα παραμένει για ένα εξάμηνο περίπου και αν ξαναγίνουν συνεδρίες αυξάνεται αρκετά ο χρόνος. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει η αυξητική χειλιών με υαλουρονικό, είναι ότι επιτυγχάνουμε σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος για μια αύξηση των χειλιών, μεγαλύτερη από αυτή που θέλετε και ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι ότι με τη χρήση ενός ειδικού ενζύμου, το υαλουρονικό διαλύεται σε περίπου 24 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια εύκολα αναστρέψιμη διαδικασία, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί πλέον.

Αυξητική χειλιών με χρήση ενθεμάτων

Η αυξητική χειλιών με τη χρήση ενθεμάτων, είναι μια πολύ ασφαλής τεχνική, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Κάνοντας 2 πολύ μικρές οπές στην άκρη του κάθε χείλους τοποθετούμε τα ενθέματα. Οι οπές δεν αφήνουν φυσικά ορατά σημάδια και αφού υποχωρήσει το οίδημα δεν υπάρχει η αίσθηση κάποιου ξένου σώματος στα χείλη. Επιπλέον, τα ενθέματα σιλικόνης δεν προκαλούν καμία αντίδραση στον οργανισμό διότι θεωρείται αδρανές υλικό.

Τα πλεονεκτήματα της αυξητικής χειλιών με τη μέθοδο Permalip είναι τα ακόλουθα:

  • Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό και έχει την υφή του πραγματικού χείλους.
  • Είναι απόλυτα ασφαλές και δεν δημιουργεί αντιδράσεις στον οργανισμό.
  • Αφαιρείται πολύ εύκολα αν το θελήσετε στο μέλλον.
  • Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ.

Αυξητική χειλιών με αυτόλογα υλικά

Με τον όρο αυτόλογα υλικά, εννοούμε την επέμβαση στην οποία χρησιμοποιούμε ιστούς από κάποιο άλλο μέρος του σώματος του ατόμου. Η χρήση λίπους είναι η πιο συχνή επιλογή για την αύξηση των χειλιών.

Αφού συλλέξουμε και επεξεργαστούμε το λίπος, το τοποθετούμε στα χείλη. Είναι μια πάρα πολύ ασφαλής μέθοδος επειδή το εμφύτευμα προέρχεται από το ίδιο το σώμα σας και δεν δημιουργεί αντιδράσεις στον οργανισμό.

Ένα μέρος των ιστών θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, ενώ το υπόλοιπο παραμένει για πάντα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές επιθυμείτε, ώστε να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!