Ψωρίαση

Τι είναι η ψωρίαση;

Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη, χρόνια, φλεγμονώδη ασθένεια του δέρματος, που συναντάται σε ένα ποσοστό 2% των ανθρώπων. Γυναίκες και άνδρες είναι το ίδιο επιρρεπείς και οι ηλικίες που συνήθως εμφανίζεται είναι από 20 μέχρι 35 ετών.

Οι μορφές της ψωρίασης είναι πολλές. Η μορφή που συναντάμε πιο συχνά είναι η ψωρίαση κατά πλάκας, δηλαδή η κοινή ψωρίαση. Από τις μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, φαίνεται πως γενετικοί αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι συνυφασμένοι με το ξεκίνημα αλλά και με την εξέλιξη της ασθένειας. Η κληρονομικότητα της νόσου αφορά μόνο την προδιάθεση του ασθενή. Αργότερα, κάποιος περιβαλλοντικός παράγοντας θα πρέπει να την ενεργοποιήσει.

Περισσότερα για την Ψωρίαση

Ο ασθενής συνήθως προσβάλλεται σε περιοχές τέτοιες που έχουν πιο παχύ δέρμα, όπως για παράδειγμα τα γόνατα, οι αγκώνες, η τριχωτή περιοχή του κεφαλιού, αλλά και οι μεσοδακτυλικές αρθρώσεις των χεριών.

Αν η πάθηση πυροδοτηθεί, δεν υπάρχει τρόπος εξάλειψης, παρά μόνο μπορεί να διατηρηθεί με κατάλληλη αγωγή σε ύφεση. Η θεραπευτική αγωγή μπορεί να είναι συστηματική η τοπική αναλόγως την εικόνα του ασθενή. Επίσης, πρέπει αποφευχθεί η αύξηση βάρους, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ.

Γνωστοί παράγοντες επιδείνωσης της ψωρίασης, είναι το στρες ή κάποιο τραύμα, όπως το έγκαυμα από τον ήλιο. Αντίθετα, αν ο ασθενής χρησιμοποιεί συνεχώς ενυδατικά προϊόντα κι εκτίθεται στον ήλιο μετά από χρήση αντηλιακού, η κλινική του εικόνα θα βελτιωθεί σημαντικά. Τέλος, η ψωρίαση ΔΕΝ ανήκει στις μεταδοτικές ασθένειες!

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες


Αυξητική Χειλιών με υαλουρονικό απο 200€ τώρα ΜΟΝΟ 150€!!!

Η αυξητική χειλιών με Υαλουρονικό, δίνει όγκο στα χείλη αλλά χρεισημοποιείτε και για να διορθώσουμε ατέλειες στο μέγεθος και το σχήμα. Είναι μία ανώδυνη, ασφαλής και με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα θεραπεία. Η διαδικασία έχει διάρκεια 30 – 40 λεπτά και εχει ικανοποιητική διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα. Μετά τις πρώτες επισκέψεις το αποτέλεσμα παραμένει για ένα εξάμηνο...