Ψωρίαση

Τι είναι η ψωρίαση;

Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη, χρόνια, φλεγμονώδη ασθένεια του δέρματος, που συναντάται σε ένα ποσοστό 2% των ανθρώπων. Γυναίκες και άνδρες είναι το ίδιο επιρρεπείς και οι ηλικίες που συνήθως εμφανίζεται είναι από 20 μέχρι 35 ετών.

Οι μορφές της ψωρίασης είναι πολλές. Η μορφή που συναντάμε πιο συχνά είναι η ψωρίαση κατά πλάκας, δηλαδή η κοινή ψωρίαση. Από τις μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, φαίνεται πως γενετικοί αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι συνυφασμένοι με το ξεκίνημα αλλά και με την εξέλιξη της ασθένειας. Η κληρονομικότητα της νόσου αφορά μόνο την προδιάθεση του ασθενή. Αργότερα, κάποιος περιβαλλοντικός παράγοντας θα πρέπει να την ενεργοποιήσει.

Περισσότερα για την Ψωρίαση

Ο ασθενής συνήθως προσβάλλεται σε περιοχές τέτοιες που έχουν πιο παχύ δέρμα, όπως για παράδειγμα τα γόνατα, οι αγκώνες, η τριχωτή περιοχή του κεφαλιού, αλλά και οι μεσοδακτυλικές αρθρώσεις των χεριών.

Αν η πάθηση πυροδοτηθεί, δεν υπάρχει τρόπος εξάλειψης, παρά μόνο μπορεί να διατηρηθεί με κατάλληλη αγωγή σε ύφεση. Η θεραπευτική αγωγή μπορεί να είναι συστηματική η τοπική αναλόγως την εικόνα του ασθενή. Επίσης, πρέπει αποφευχθεί η αύξηση βάρους, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ.

Γνωστοί παράγοντες επιδείνωσης της ψωρίασης, είναι το στρες ή κάποιο τραύμα, όπως το έγκαυμα από τον ήλιο. Αντίθετα, αν ο ασθενής χρησιμοποιεί συνεχώς ενυδατικά προϊόντα κι εκτίθεται στον ήλιο μετά από χρήση αντηλιακού, η κλινική του εικόνα θα βελτιωθεί σημαντικά. Τέλος, η ψωρίαση ΔΕΝ ανήκει στις μεταδοτικές ασθένειες!

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!