Μεσοθεραπεία Προσώπου & Σώματος – Τι είναι;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία αναίμακτη αισθητική επέμβαση. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να αφαιρεθεί λίπος, να μειωθεί η τριχόπτωση αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα μας. Για πρώτη φορά η μεσοθεραπεία χρησιμοποιήθηκε το 1952 για να θεραπεύσει αγγειακές διαταραχές. Στην πορεία όμως ο επιστημονικός κόσμος ανακάλυψε ότι εισάγοντας διαφορετικές ουσίες στο σώμα μπορούσε να θεραπεύσει και άλλα προβλήματα.

Οι τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι η έγχυση συγκεκριμένων ουσιών οδηγεί στην απώλεια κιλών, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την τόνωση της επιδερμίδας του προσώπου. Η ενέσιμη αυτή θεραπεία χρησιμοποιείται στο πρόσωπο και το σώμα στον τομέα της αισθητικής από το 1958. Αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες της αισθητικής ιατρικής. Στόχος της θεραπείας είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των ρυτίδων και της γήρανσης του δέρματος. Είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, η οποία χαρίζει ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Χαρ. Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Ουσίες Διαλύματος Μεσοθεραπείας

Όπως μας αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης, το κυριότερο πλεονέκτημα της μεσοθεραπείας είναι ότι δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες εγχύουμε ειδικές ουσίες όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό κάτω από το δέρμα. Οι ενέσιμες ουσίες που χορηγεί ο πλαστικός αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Όπως μαρτυρά και το όνομα της, με τη μεσοθεραπεία μπορούμε να διεισδύσουμε στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Σε βάθος που ακόμα και οι καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες δεν μπορούν να φτάσουν. Το ειδικό διάλυμα που χρησιμοποιούμε για την μεσοθεραπεία περιέχει ουσίες με αντιγηραντική δράση όπως.

 • Βιταμίνη C – Προστατεύει τις ίνες του κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στην ενυδάτωση και ελέγχει τον σχηματισμό μελανίνης
 • Βιταμίνη Ε – Ενισχύει την μικρο-κυκλοφορία και λειτουργεί ως προστασία της κυτταρικής μεμβράνης
 • Βιταμίνη Α – Αντιγηραντική δράση και επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής επιδερμικών κυττάρων
 • Βιταμίνη D – Βοηθάει στην σύνθεση του ασβεστίου
 • Βιταμίνη Β – Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην αναπνοή των κυττάρων
 • Αμινοξέα – Απαραίτητα για την πρωτεϊνοσύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία – Ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία των ενζύμων
 • Υαλουρονικό οξύ – Για βαθιά ενυδάτωση, αφού δεσμεύει 1000 φορές το βάρος του σε μόρια νερού

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία σώματος αλλά και η μεσοθεραπεία προσώπου, στοχεύουν στην αποκατάσταση των φθορών που προκαλεί ο χρόνος και το περιβάλλον στα δερματικά κύτταρα. Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο φθείρονται τα κύτταρα. Το ανθρώπινο δέρμα αποτελείτε από τρία διακριτά στρώματα:

 

 • Επιδερμίδα – Αποτελεί το ορατό τμήμα του δέρματος το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον.
 • Χόριο – Ενδιάμεσος ιστός ο οποίος καθορίζει το πάχος, την πυκνότητα και την υφή του δέρματος.
 • Υποδόριο – Ο λιπώδης ιστός που συνδέει τους υποκείμενους ιστούς με το δέρμα.

Μεσοθεραπεία – ινοβλάστες & ινοκλάστες

Οι ινοβλάστες, οι οποίοι βρίσκονται στο χόριο, δηλαδή το μεσαίο στρώμα, είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή των δομικών πρωτεϊνών του δέρματος μας, το κολλαγόνο, την ελαστίνη και το υαλουρονικό οξύ. Το σύμπλεγμα αυτών των ενώσεων οι οποίες έχουν την μορφή πρωτεϊνικής αλυσίδας δημιουργεί τον τελικό ιστό που ονομάζουμε δέρμα.

Εκτός από τους ινοβλάστες, υπάρχουν και οι ινοκλάστες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την διάσπαση των δομικών μορίων του δέρματος. Η αποδόμηση και η σύνθεση των πρωτεϊνών αυτών, είναι μια διεργασία μεταξύ των ινοκλαστών και των ινοβλαστών. Για να υπάρχει ισορροπία, πρέπει οι ινοβλάστες  να παράγουν όσα οι ινοκλάστες διασπούν. Με το πέρασμα του χρόνου οι ινοβλάστες μειώνονται σε αριθμό και έτσι το δέρμα χάνει την σφριγηλότητα του και λεπταίνει.

Για να επιτύχουμε λοιπόν την ανάπλαση των κυττάρων, χρειαζόμαστε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία. Αυτός είναι και ο στόχος της μεσοθεραπείας. Με την χρήση ειδικών σκευασμάτων, μεταφέρουμε όλες αυτές τις ουσίες στα δερματικά κύτταρα ώστε να γίνει η ανάπλαση και το δέρμα να δείχνει φρέσκο και υγιές.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου έχει ως στόχο την βελτίωση της υφής του δέρματος στο πρόσωπο. Είναι μια σύγχρονη αντιγηραντική θεραπεία για την πρόληψη και την μείωση των ρυτίδων, καθώς και για βαθιά ενυδάτωση. Οι ουσίες που επιλέγουμε για να χρησιμοποιήσουμε εξαρτώνται πάντα από το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθώς και από τις ανάγκες τις κάθε επιδερμίδας.

Με την μεσοθεραπεία προσώπου ενεργοποιούμε τις περιοχές του προσώπου και διεφείρουμε τη φυσιολογική παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το είδος της θεραπείας και είναι ορατά μετά τηνδεύτερη συνεδρία. Η μεσοθεραπεία προσώπου χωρίζεται σε:

 

 • Απλή Μεσοθεραπεία με διάλυμα μετάλλων, αμινοξέων και Βιταμινών.
 • Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό, η οποία εκτός από αμινοξέα και βιταμίνες περιέχει υαλουρονικό οξύ.
 • Μεσοθεραπεία προσώπου PRP . Πρόκειται για την αποτελεσματικότερη μορφή μεσοθεραπείας προσώπου, στην οποία χρησιμοποιούμε πλάσμα από τον ενδιαφερόμενο. Οι αυξητικοί παράγοντες του πλάσματος οδηγούν σε παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, καθώς και σε πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας.

Μεσοθεραπεία Σώματος

H μεσοθεραπεία σώματος ακολουθεί την ίδια μέθοδο με αυτή του προσώπου, δηλαδή την εισαγωγή ειδικών ουσιών ενδοδερμικά. Είναι ιδανική για την αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση μικρών ατελειών του σώματός. Με τη Μεσοθεραπεία σώματος η λιποκυτταρική μεμβράνη γίνεται πιο διαπερατή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούμε τη διαδικασία ρευστοποίησης του λίπους και τη σταδιακή αποβολή του από τον οργανισμό.

Κατά τη μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται η μείωση στον όγκο των λιποκυττάρων, η τοπική αιμάτωση των ιστών και η εξαφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Κατά κύριο λόγω εφαρμόζεται στους γλουτούς και τους μηρούς, αλλά και σε άλλα σημεία με πρόβλημα τοπικής συσσώρευσης λίπους, κυτταρίτιδας και χαλάρωσης. Με αυτή την εναλλακτική μέθοδο λιποδιάλυσης, αντιμετωπίζουμε το τοπικό λίπος με την έγχυση ουσιών στις προβληματικές περιοχές. Τα οφέλη της μεσοθεραπείας σώματος είναι:

 • Σημαντική μείωση της κυτταρίτιδας
 • Βελτίωση στην υφή του δέρματος
 • Μείωση του λίπους στης περιοχή που κάνουμε την εφαρμογή
 • Ελαστικότητα στο δέρμα
 • Λάμψη
 • Ενυδάτωση
 • Οξυγόνωση των ιστών
 • Σημαντική βελτίωση της μικρο-κυκλοφορίας

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Αυτόλογη ονομάζουμε τη μεσοθεραπεία εκείνη, κατά την οποία εγχύουμε στο δέρμα αυτόλογο το πλάσμα του ασθενή. Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Λαμβάνεται αρχικά αίμα από τον ενδιαφερόμενο.
 • Έπειτα το αίμα υποβάλλεται σε φυγοκέντρηση. Με τη διαδικασία της φυγοκέντρησης γίνεται η απομόνωση του πλάσματος.
 • Ακολουθεί η ενεργοποίηση του πλάσματος, προσθέτοντας διάλυμα από νουκλεοτίδια και ιόντα ασβεστίου.
 • Το πλάσμα εισάγεται εμπλουτισμένο ξανά πίσω στο δέρμα. Το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
 • Το δέρμα μετά τη θεραπεία επουλώνεται πολύ γρήγορα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία αφού χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενή. Με τη διαδικασία αυτή λοιπόν δεν ελλοχεύει κίνδυνος αλλεργίας. Aνάλογα με την περίπτωση θα χρειαστούν μία με δύο επισκέψεις στο ιατρείο με διάστημα ανάμεσά τους τρεις έως έξι μήνες. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι από 6 μήνες έως και ένα έτος.

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας

Ένας από τους βασικότερους στόχους της μεσοθεραπείας σώματος είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Με ειδικές ουσίες όπως η καφεΐνη και το οργανικό πυρίτιο καταφέρνουμε με μεγάλη επιτυχία να μειώσουμε έως και να εξαφανίσουμε το φλοιό πορτοκαλιού.

Χρειάζονται 4 έως 6 θεραπείες με ενδιάμεσο χρόνο αναμονής μία έως και δύο εβδομάδες. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη αφού χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα τοπικά. Τα αποτελέσματα είναι κιόλας ορατά τη δεύτερη συνεδρία.

Μεσοθεραπεία Κόστος

Η μεσοθεραπεία προσώπου & σώματος είναι μία από τις πιο προσιτές αισθητικές θεραπείες. Το κόστος διαμορφώνεται μετά από την προσωπική αξιολολόγηση του ενδιαφερόμενου από τον Δρ. Γεώργιο Τσακώνη και ανάλογα με το διάλυμα που θα επιλέξετε προς χρήση. Η κλινική μας βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου, σε έναν ευχάριστο περιβάλλον διαμορφωμένο με σεβασμό και φροντίδα, για εσάς και την άνετη παραμονή σας.

Οι θεραπείες γίνονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας, με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσουμε την μέγιστη ασφάλεια και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την κλινική μας, ώστε να σας γνωρίσουμε από κοντά. Εγγυόμαστε το υψηλότερο επίπεδο επιστημονικής φροντίδας και βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.

Γνωρίζατε ότι:

Ακόμη κι αν δεν εισάγουμε καμία απολύτως ουσία στο δέρμα, ο μικρός τραυματισμός που προκύπτει από τη βελόνα κατά τη διάρκεια της θεραπείας βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος.

Κατά τον τραυματισμό δίνεται η εντολή στο δέρμα να ενεργοποιήσει τους ινοβλάστες. Αυτοί με τη σειρά τους ξεκινούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ακολουθεί η ανάπλαση του δέρματος.

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Είμαι 20 ετών. Μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία ή μήπως είναι πολύ νωρίς;

Λόγω του ότι οι ουσίες που εισάγονται στο δέρμα είναι φυσικές, μπορείς να ξεκινήσεις τη θεραπεία ανεξαρτήτως της ηλικίας σου. Με τη μέθοδο αυτή δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά σου, επομένως μπορείς να την επαναλάβεις για όσες φορές επιθυμείς. Ξεκινώντας τη θεραπεία σε μικρή ηλικία προλαμβάνεις τη δημιουργία των ρυτίδων. Εάν η επιδερμίδα του προσώπου σου είναι ξηρή, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις νωρίς τις θεραπείες. Οι ξηρές επιδερμίδες έχουν την τάση να “σπάνε” πιο γρήγορα.

Θα αλλάξει η γεωμετρία στα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία θεραπεία που δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό μας. Δεν προσθέτει όγκο ούτε αλλάζει το σχήμα των χαρακτηριστικών μας. Αντίθετα μας χαρίζει λάμψη και όψη πιο υγιή και νέα. Τα αποτελέσματα της είναι τελείως φυσικά και όλοι θα βλέπουν τη φρεσκάδα στο πρόσωπο, όμως δεν θα καταλαβαίνουν τι έχετε κάνει!

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει μεσοθεραπεία;

Γενικότερα υπάρχει μεσοθεραπεία προσώπου αλλά και σώματος. Πιο συγκεκριμένα, ενέσεις μπορούν να γίνουν σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, στήθος, στα χέρια, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο συσσωρεύει τοπικό πάχος.

Χρειάζεται μόνο μία συνεδρία για να ολοκληρωθεί η θεραπεία ή περισσότερες;

Ο γιατρός συστήνει να ολοκληρώσετε όλον τον κύκλο συνεδρίων που αποτελείται από 3 έως 6 συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι θεραπείες έχουν μεσοδιάστημα 15 ημερών.

Υπάρχουν γνωστές παρενέργειες της μεσοθεραπείας;

Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες είναι λίγες και δεν είναι σοβαρές:

 • ήπια αλλεργική αντίδραση στις ουσίες που εισάγονται (είναι σπάνιο γιατί οι ουσίες είναι φυσικές)
 • μώλωπες που δημιουργούνται από την ένεση
 • οίδημα
 • κνησμός

Τι πρέπει να κάνω αμέσως μετά τη θεραπεία;

 • Καλό είναι να εφαρμόσετε πάγο τις δύο πρώτες μέρες για να περιορίσετε το πρήξιμο.
 • Δεν πρέπει να βρέξετε την περιοχή που έχει θεραπευτεί τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ώρες.
 • Μην χρησιμοποιείτε αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τα φάρμακα που μπορείτε να καταναλώσετε αν νιώσετε πόνο.
 • Τις πρώτες δύο μέρες αποφύγετε το έντονο τρίψιμο.
 • Μετά τη δεύτερη μέρα το ζεστό μπάνιο είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για να επουλωθούν τα τραύματα που προέκυψαν από την ένεση.
 • Μην εκτίθεστε στον ήλιο για δύο εβδομάδες. Αν κάνετε τη θεραπεία τους καλοκαιρινούς μήνες εφαρμόστε τακτικά αντηλιακή κρέμα.
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα. Έντονη δραστηριότητα θεωρείται ό,τι αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και σας προκαλεί εφίδρωση.

Θα αισθανθώ πόνο κατά τη μεσοθεραπεία προσώπου;

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία γίνεται είτε εφαρμογή πάγου στην περιοχή θεραπείας είτε εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα. Με αυτό τον τρόπο, ο πόνος θα είναι πολύ ανεκτός.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα μετά την ολοκλήρωση των συνεδρίων;

Όχι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Για να είναι ορατά τα αποτελέσματα πρέπει η θεραπεία να επαναλαμβάνεται δύο έως τέσσερις φορές το χρόνο.

Μπορώ να κάνω μεσοθεραπεία προσώπου κατά την καλοκαιρινή περίοδο;

Συνήθως ο γιατρός συστήνει να αποφεύγετε τη θεραπεία αυτή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να περιορίζεται η έκθεση στον ήλιο. Παρόλα αυτά, τηρώντας όσο σας έχει υποδείξει ο πλαστικός και εφαρμόζοντας τακτικά αντηλιακή κρέμα μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο αυτή.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η μεσοθεραπεία;

 • Αν είναι γνωστή τυχόν ευαισθησία σε κάποια από τις ουσίες που εγχύονται κατά τη μεσοθεραπεία
 • Κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό
 • Αν είσαι φορέας κάποιας μεταδιδόμενης ασθένειες όπως το AIDS και η ηπατίτιδα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!