Λιποαναρρόφηση

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Ίσως η δημοφιλέστερη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής σήμερα είναι η λιποαναρρόφηση. Στοχεύει σε άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικής λιποδυστροφίας στο σώμα τους, που δεν μπορούν να επιλυθούν με την έντονη σωματική άσκηση ή τις εξαντλητικές δίαιτες. Δεν αποτελεί παρόλ’ αυτά, μια εύκολη μέθοδο αδυνατίσματος, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι μόνιμα, αν διατηρηθεί το σωματικό βάρος στα ίδια επίπεδα (συν-πλην 5 κιλά). Κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορεί να εφαρμοστεί αφαίρεση λίπους σε ένα αλλά και σε περισσότερα σημεία ταυτόχρονα. Η έκταση των περιοχών που χρειάζονται θεραπεία αλλά και η φυσική κατάσταση του ασθενή, είναι τα βασικά κριτήρια, όταν θέλουμε να επέμβουμε σε παραπάνω από μία περιοχή.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Οι συνηθισμένες περιοχές που εντοπίζουμε τοπικό πάχος και εφαρμόζουμε συνήθως λιποαναρρόφηση είναι οι παρακάτω:

  • κοιλιά (πρόσθια και πλάγια περιοχή)
  • στήθος (γυναικομαστία)
  • μηροί (έσω περιοχή και πρόσθια)
  • λαιμός (προγούλι)
  • βραχίονες (μπράτσα)

Διαδικασία της επέμβασης

Ανάλογα με την επιθυμία κάθε ασθενή, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή με γενική αναισθησία. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά και μετά από αυτήν, με την κατάλληλη χρήση αναλγητικών, είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Μετά την αναισθησία, τοποθετείται ένας πολύ λεπτός αποστειρωμένος σωλήνας μέσα στο δέρμα, φτάνοντας στον λιπώδη ιστό. Η τομή συνήθως έχει μήκος μισό έως ένα εκατοστό, επομένως το σημάδι είναι σχεδόν αόρατο. Μέσα από το σωλήνα που είναι συνδεδεμένος σε μία συσκευή αναρρόφησης, περνούν σιγά-σιγά τα λιποκύτταρα που θέλουμε να αφαιρεθούν.

Μετά την εγχείρηση ο ασθενής πρέπει να χρησιμοποιεί για διάστημα τουλάχιστον έξι εβδομάδων ειδικό ελαστικό κορσέ. Ο κορσές μειώνει το οίδημα αλλά και το μελάνιασμα στα σημεία που υπεβλήθησαν σε λιποαναρρόφηση. Επίσης, πρέπει να καταναλώνονται πολλά υγρά, αλλά και να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση για κάποιες μέρες.

Κάνοντας μία επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, θα σας δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή σας.

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!