Ο Δρ. Τσακώνης εξηγεί τι είναι αύξηση, ανόρθωση και μείωση στήθους

Τα γυναικεία στήθη υπάρχουν σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και σχημάτων. Το να δεχτούμε αυτό που έχουμε φυσικά δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Αν είστε λοιπόν αβέβαιη για το σχήμα του στήθους σας, αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που δείχνουν πάνω σας τα ρούχα, ή αν σας προκαλούν δυσκολίες στην καθημερινότητα σας, αυτό το άρθρο σίγουρα σας ενδιαφέρει.

Το να γνωρίζετε ποιό είδος πλαστικής χειρουργικής χρειάζεται για την περίπτωσή σας είναι σίγουρα ένα δύσκολο κομμάτι, ειδικά αν είστε νέα στην ιδέα σχετικά με την πλαστική στήθους.

Αυξητική στήθους με εμφυτεύματα

Στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών μας δείχνουν ότι η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Περισσότερες από 350.000 γυναίκες σε όλο το πλανήτη επιλέγουν αυτή τη μέθοδο κάθε χρόνο. Αν λοιπόν ο κύριος στόχος σας είναι η χειρουργική επέμβαση για να μεγαλώσετε το στήθος σας, τότε η αύξηση στήθους με εμφυτεύματα φυσιολογικού ορού ή σιλικόνης είναι για εσάς η ιδανική λύση.

Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι πάρα πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, του σχήματος και του τύπου  των εμφυτευμάτων.  Επίσης τη θέση που θα τοποθετηθούν (μπροστά από τον θωρακικό μυ, εν μέρει μπροστά από τον μυ ή πίσω από τον μυ) ακόμα και το σημείο στο οποίο θα γίνει η τομή. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να πάρετε αυτές τις αποφάσεις, εκτιμώντας το σχήμα του σώματος, τον τρόπο ζωής και γενικότερα τα θέλω σας σχετικά με το αποτέλεσμα.

Αυξητική με μεταφορά λίπους

Τα παραδοσιακά εμφυτεύματα σιλικόνης ίσως να μην είναι η κατάλληλη λύση για όλους. Η αύξηση του μαστού με τη μεταφορά λίπους είναι συνήθως μια πολύ καλή επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν μια μικρή αύξηση στο μέγεθος του μαστού τους.

Οι αυξητική με μεταφορά λίπους κάνει χρήση μιας άλλης δημοφιλούς χειρουργικής επέμβασης, αυτή της λιποαναρρόφησης. Μιια τεχνική, ιδανική για την απομάκρυνση μικρών ποσοτήτων λίπους από επίμονες περιοχές του σώματος. Μερικά από αυτά τα σημεία μπορέι να είναι από τοι μηροί, η κοιλιά ή οι γλουτοί. Το λίπος καθαρίζεται και στη συνέχεια επανεγχέεται στο στήθος σε στρώματα, ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανόρθωση στήθους

Οι αυξητική και η μεταφορά λίπους είναι ιδανικές για τη μεγέθυνση του στήθους, όμως δεν μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χαλάρωση και την πτώση. Η προχωρημένη ηλικία, οι διακυμάνσεις του βάρους και ο θηλασμός μπορεί να προκαλέσουν την χαλάρωση και το σακούλιασμα του δέρματος και του ιστού, κάνοντας το στήθος να κρεμάσει.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα του στήθους σας έχει σημαντικό βαθμό χαλάρωσης και ότι οι θηλές κοιτάνε προς τα κάτω και βρίσκονται στην πτυχή ή κάτω από την πτυχή του στήθους, τότε μπορεί να χρειάζεστε ανόρθωση του μαστού. Η χειρουργική αυτή επέμβαση γίνεται με τομή του μαστού, μετατόπιση του λίπους και των ιστών, αποκοπή της περίσσειας του δέρματος και στη συνέχεια επανατοποθέτηση της θηλής, στο σωστό σημείο. Είναι μια πολύ αξιόπιστη διαδικασία με άμεσα ορατά αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να χρειαστείτε ξανά εάν στο μέλλον έχετε μεγάλες διακυμάνσεις βάρους και αλλαγές στην ελαστικότητα του δέρματος.

Πολλές γυναίκες θα επιλέξουν να προσθέσουν όγκο στο στήθος τους χρησιμοποιώντας είτε εμφυτεύματα είτε το δικό τους λίπος συνδυαστικά με την ανόρθωση.

Μείωση στήθους

Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, στον αυχένα και τους ώμους, ο οποίος προκαλείτε από το μεγάλο μέγεθος των μαστών είναι ένα συνήθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Ορισμένες μπορεί να επιθυμούν να μειώσουν το μέγεθος του στήθους ώστε να σταματήσει η σωματική τους ταλαιπωρία και να φαίνεται πιο αναλογικά σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Η μείωση στήθους γίνεται με την εξαγωγή της περίσσειας δέρματος, λίπους και ιστών μέσω των τομών και της λιποαναρρόφησης.

Αν εξετάζετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις ερωτήσεις σας και να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία επικοινωνώντας με τον Δρ Τσακώνη.

 

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!