Aποτρίχωση Laser

Η αποτρίχωση laser για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι η καλύτερη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, αν η τριχοφυΐα δεν αντιμετωπιστεί με το σωστό τρόπο, μπορεί να προκαλέσει και αρκετά ανεπιθύμητα δερματικά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει διότι αρκετές μέθοδοι προσωρινής αποτρίχωσης, όπως οι αποτριχωτικές ταινίες, τα ξυραφάκια, το κερί και οι αποτριχωτικές κρέμες, μπορεί να προκαλέσουν:

 • ερεθισμό στο δέρμα.
 • τοπικές φλεγμονές.
 • θυλακίτιδα.
 • δημιουργία ευρυαγγειών στην περιοχή.
 • επιδείνωση της τριχοφυΐας.
 • εκχυμώσεις.
 • χαλάρωση του δέρματος.
 • χρωματικές διαταραχές.

Laser αποτρίχωσης νέας γενιάς

Η διαδικασία με την χρήση ιατρικών laser αποτρίχωσης νέας γενιάς, είναι η μόνη ενδεδειγμένη αποτριχωτική θεραπεία. Είναι η ιδανική μέθοδος για να απαλλαγείτε μια για πάντα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Είτε πρόκειται για ιατρικούς είτε για αισθητικούς λόγους, το λέιζερ είναι η σίγουρη επιλογή. Η αποτρίχωση laser απευθύνεται σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες κάθε ηλικίας.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την περιοχή του προσώπου, τα πόδια, τις μασχάλες, την πλάτη και το στήθος. Μπορεί να δώσει μόνιμη λύση σε οποιαδήποτε περιοχή με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, μόνο με λίγες συνεδρίες. Είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για να απαλλαγείτε μόνιμα από το πρόβλημα.

 

Ποιες είναι οι διαφορές της αποτρίχωσης laser Alexandrite από τα υπόλοιπα laser

Στην κλινική μας το laser που χρησιμοποιούμε είναι το Αlexandrite. Γι’ αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά με αυτό πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες σας. Η βασική διαφορά του Αlexandrite με τα υπόλοιπα λέιζερ αποτρίχωσης είναι το μήκος κύματος που εκπέμπεται η ακτίνα laser. Το μήκος κύματος της ακτίνας laser είναι 755 nm. Για να μπορείτε να το δείτε συγκριτικά με τα υπόλοιπα, το Diode laser εκπέμπει ακτίνα στα 810 nm ενώ το laser YAG στα 1064 nm.

Πλεονεκτήματα

H αποτρίχωση laser Alexandrite έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα και είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και σε οποιαδήποτε ένταση χρησιμοποιηθεί. Παρακάτω μπορούμε να δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που έχουμε στην λέιζερ αποτρίχωση με Alexandrite:

 • Η πλειοψηφία των ασθενών το ψηφίζει ως το αποτελεσματικότερο laser σε οποιονδήποτε τύπο τρίχας αλλά και τόνο δέρματος. Ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι πιο σκούρο δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Βέβαια είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η laser αποτρίχωση Alexandrite έχει καλύτερα αποτελέσματα στα πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα.
 • Οι λεπτές τρίχες, οι οποίες δεν είναι εύκολο να εξαλειφθούν με άλλα μηχανήματα καταστρέφονται.
 • Το μήκος κύματος στο οποίο δουλεύει το Alexandrite κάνει την ακτίνα πιο εύκολα απορροφήσιμη από τη μελανίνη της τρίχας. Έτσι, προκαλεί υπερθέρμανση και τελικά καταστροφή του θύλακα.
 • Είναι το πιο γρήγορο από όλους τους τύπους laser. Κατά συνέπεια, αφαιρούνται μεγαλύτερα τμήματα τρίχας και τελικά απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες σε σχέση με αλλά laser.
 • Η αποτρίχωση λέιζερ Αλεξανδρίτη αποτελεί τη μόνη θεραπεία κατάλληλη για υπερτρίχωση ή αλλιώς σύνδρομο Ambras.

Πόσο αποτελεσματική είναι η laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτη;

Συνήθως μετά το τέλος των θεραπειών που συνιστώνται η τριχοφυΐα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 85%.

Αποτρίχωση Laser Alexandrite vs Ηλεκτρόλυση
Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η τριχοφυία μειώνεται μετά την τρίτη συνεδρία κατά 75%. Η θεραπεία ηλεκτρόλυσης μειώνει μόνο κατά 35% την τριχοφυΐα με τον ίδιο αριθμό συνεδρίων.

 

Πως λειτουργεί η αποτρίχωση Laser

H αποτρίχωση λέιζερ εκπέμπει μια δέσμη φωτός που προκαλεί νέκρωση του βολβού. Η δέσμη απορροφάτε από τη μελανίνη των τριχών στη ρίζα τους να βλάπτει το δέρμα. Μετά τα 16 έτη, μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε αυτό το είδος αποτρίχωσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι ιδανικό για κάθε είδος επιδερμίδας είτε πρόκειται για σκούρες είτε για ανοιχτές και είναι εντελώς ανώδυνη. Το μόνο που αισθάνεστε είναι ένα μικρό τσίμπημα, αφού το laser διοχετεύει ψυχρό κρύο αέρα και ψύχει το σημείο ανακουφίζοντας σας.

Οι συνεδρίες που χρειάζεστε εξαρτώνται από την περιοχή, την πυκνότητα και την ποιότητα της τρίχας, καθώς και από κάποιους άλλους παράγοντες όπως οι ορμονικές διαταραχές και η κληρονομικότητα. Οι θύλακες καταστέφονται και έτσι τα αποτελέσματα με laser αποτρίχωση είναι μόνιμα και ορατά από τις πρώτες συνεδρίες. Οι τρίχες γίνονται όλο και πιο λεπτές και αραιές μέχρι που προοδευτικά ατροφούν και εξαφανίζονται.

Laser αποτρίχωση προσώπου

Χρειάζεστε αποτρίχωση στο πρόσωπο; Η λέιζερ αποτρίχωση προσώπου είναι μία μόνιμη λύση, με εξαιρετικά αποτελέσματα, που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο! Τέλος πια οι ερεθισμοί και οι συνέπειες του ξυραφιού ή ακόμα και της αποτρίχωσης με κερί ή των αποτριχωτικών μηχανών! Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και απολαύστε τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser.

Η ακτίνα λέιζερ που εκπέμπεται από το κορυφαίο μηχάνημα Alexandrite στοχεύει τη μελανίνη της τρίχας και καταστρέφει το θύλακα. Αποτρίχωση προσώπου με laser μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαρτήτως φύλου. Τα σημεία που συνήθως χρειάζονται θεραπεία στις γυναίκες είναι διαφορετικά από εκείνα των ανδρών. Οι γυναίκες χρειάζονται αποτρίχωση στο άνω χείλος, το πηγούνι, το λαιμό. Σε μερικές περιπτώσεις κάνουν λέιζερ στα μάγουλα ή ακόμα και τις φαβορίτες. Από την άλλη, οι άντρες συνήθως επιλέγουν αποτρίχωση στην περιοχή της γενειάδας και στο πίσω μέρος του λαιμού. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο ιατρό για να μην υπάρξει κανένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.

 

Τι να προσέξετε

Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν την laser αποτρίχωση προσώπου:

 1. Αποφύγετε τον ήλιο για περίπου έξι εβδομάδες πριν τη θεραπεία σας. Στις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να το αποφύγετε χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία και καπέλο.
 2. Μη χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους για αποτρίχωση όσο ακολουθείτε τη θεραπεία laser.
 3. Περιποιηθείτε το δέρμα σας και ενυδατώστε το τακτικά.
 4. Μην αποτριχώσετε το πρόσωπό σας πριν τη θεραπεία.
 5. Αποφύγετε την κατανάλωση φαρμάκων το αίμα που αραιώνουν το αίμα όπως ασπιρίνη.

Laser αποτρίχωση bikini

Το καλοκαίρι είναι μία πολύ ευχάριστη εποχή για όλους μας! Όλοι αναζητούμε όλο και περισσότερο χρόνο για να περάσουμε στην αγαπημένη μας παραλία. Τι συμβαίνει όμως όταν σας έχει κουράσει πια το ξύρισμα στη γραμμή του μπικίνι; Η αποτρίχωση μπικίνι με λέιζερ μας δίνει τη λύση! Είναι ο πιο αποτελεσματικός και μόνιμος τρόπος για να μην ασχοληθείτε ξανά με την τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Συνήθως όταν πρόκειται για αποτρίχωση με λέιζερ στην ηβική περιοχή ακούμε δύο διαφορετικές λέξεις: μπικίνι και Brazilian. Ποια είναι η διαφορά τους όμως; Στην πρώτη περίπτωση εννοούμε την τριχοφυΐα στα πλάγια και κάποιες φορές ψηλά στην ηβική περιοχή. Στην δεύτερη περίπτωση αναφερόμαστε σε ολική αφαίρεση της τριχοφυΐας στην περιοχή. Και οι δύο εναλλακτικές προσφέρουν μακροχρόνια αποτελέσματα. Δοκιμάστε την αποτρίχωση μπικίνι με laser και χαρείτε το απαλό σας δέρμα για πάντα!

Οι συνεδρίες που απαιτούνται διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Συνήθως χρειάζονται 4-8 επισκέψεις. Ίσως να χρειαστεί να επαναλάβετε τη θεραπεία ακόμα μερικές φορές για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες έχουν καλύτερα αποτελέσματα όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του σώματος.
H αποτρίχωση laser στο μπικίνι έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι πολύ επώδυνη. Ακόμα και οι πιο ευαίσθητες γυναίκες στον πόνο νιώθουν μικρή ενόχληση. O πόνος επίσης ελαχιστοποιείται καθώς το μηχάνημα ψύχει το δέρμα και το καταπραΰνει.

αποτρίχωση Laser

Τα βήματα για μια επιτυχημένη αποτρίχωση

Για να είναι επιτυχημένη η θεραπεία πρέπει να κάνετε μία προετοιμασία πριν ξεκινήσετε. Τα βήματα που απαιτούνται είναι τα εξής:

 1. Αν χρησιμοποιείτε κάποια μέθοδο αποτρίχωσης εκτός από ξύρισμα πρέπει να τη διακόψετε μερικές εβδομάδες πριν τη θεραπεία.
 2. Συνήθως ζητείται να ξυριστεί η περιοχή μία μέρα πριν την αποτρίχωση με λέιζερ.
 3. Δεν πρέπει να υπάρχουν ερεθισμοί στην περιοχή που αποτριχώνεται την ημέρα της συνεδρίας.
 4. Αποφύγετε το μαυρισμένο δέρμα.
 5. Μην καταναλώσετε φάρμακα που αραιώνουν το αίμα.

Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία με laser στην περιοχή του μπικίνι;

Μερικές γυναίκες αναφέρουν κοκκινίλα στο δέρμα τους, ήπιο πρήξιμο ή κνησμό. Οι ερεθισμοί αυτοί υποχωρούν πολύ γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλόη βέρα η οποία θα καταπραΰνει το δέρμα σας.
Τι πρέπει να προσέξετε μετά την αποτρίχωση με laser στο μπικίνι;

Όσο σημαντική είναι η προετοιμασία για τη θεραπεία άλλο τόσο και περισσότερο ίσως είναι η περιποίηση μετά την αποτρίχωση. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε.

 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο.
 • Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο σας.
 • Φορέστε όσο πιο άνετα ρούχα μπορείτε.
 • Μην χρησιμοποιήσετε υδρομασάζ, πισίνες αλλά και οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εφίδρωση.
 • Ενημερώστε το γιατρό σας άμεσα αν έχετε οποιαδήποτε παρενέργεια.
ολική αποτρίχωση laser

Όλική αποτρίχωση με laser

Σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα να μην χρειαστεί να αποτριχώσετε κανένα μέρος στο σώμα σας ποτέ ξανά; Δεν χρειάζεται να μείνετε μόνο στη φαντασία! Με την ολική αποτρίχωση με laser στο σώμα σας και το πρόσωπό σας θα κάνετε τη φαντασία σας πραγματικότητα! Tα αποτελέσματα που προσφέρει η θεραπεία είναι μακροχρόνια! Oι τρίχες σας με κάθε συνεδρία θα γίνονται όλο και πιο λεπτές και όσο η διαδικασία επαναλαμβάνεται θα εξαφανιστούν! Η ολική αποτρίχωση laser θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο και θα είστε περιποιημένοι όλες τις ώρες της ημέρας, κάθε μέρα! Άνδρες και γυναίκες είναι κατάλληλοι για αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην ολική αποτρίχωση με λέιζερ είναι οι ακόλουθες:

 • Άνω χείλος
 • Πηγούνι
 • Λαιμός
 • Μεσόφρυο
 • Μασχάλες
 • Στήθος
 • Κοιλιά
 • Χέρια
 • Πλάτη
 • Μέση
 • Γραμμή μπικίνι ή και full μπικίνι
 • Πόδια

Προσιτά πακέτα ολικής αποτρίχωσης

Γενικότερα στην ολική αποτρίχωση με laser μπορεί να συμπεριληφθεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος και του προσώπου έχει τριχοφυΐα. Πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες ο γιατρός που θα σας αναλάβει θα αξιολογήσει τις περιοχές που χρειάζεστε αποτρίχωση. Θα σας γίνει επίσης ενημέρωση σχετικά με το πόσες περίπου συνεδρίες θα χρειαστούν. Οι συνεδρίες που απαιτούνται συνήθως είναι 6 έως 8 με μεταξύ τους διάστημα τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Σε περιοχές που εξαρτώνται από ορμόνες όπως η κοιλιά, οι θηλές ή το πρόσωπο απαιτούνται περισσότερες θεραπείες κατά την πλειοψηφία. Επίσης, αν τα διαστήματα μεταξύ των συνεδρίων είναι μεγαλύτερα από τα προτεινόμενα θα χρειαστούν και πάλι περισσότερες συνεδρίες.

Η ολική αποτρίχωση με λέιζερ συμφέρει οικονομικά περισσότερο από το να κάνετε αποτρίχωση σε μεμονωμένα σημεία. Τα πακέτα στις μέρες μας είναι πολύ προσιτά! Ο Δρ. Τσακώνης και οι συνεργάτες του είναι πάντα πρόθυμοι για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σας.

Laser αποτρίχωση στους άντρες

Οι πολύ τριχωτοί άνδρες ψάχνουν σίγουρα την κατάλληλη λύση για να απαλλαγούν από τις τρίχες τους! Η πρώτη σκέψη σας σίγουρα είναι το ξύρισμα και η αποτρίχωση με κερί. Έχετε σκεφτεί ποτέ όμως την αποτρίχωση με laser; Οι λόγοι για να επιλέξεις αυτή τη μέθοδο είναι πολλοί! Ο μέσος όρος όμως των ανδρών επιλέγει την laser αποτρίχωση:

Για να είναι περιποιημένοι

Ένα σώμα χωρίς περιττές τρίχες είναι σίγουρα ελκυστικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τις τρίχες από όλα τα σημεία του σώματος εκτός βέβαια αν το θέλετε!

Για θέματα υγιεινής

Η αντίληψη αυτή βέβαια δεν είναι σωστή! Ένα σώμα με περισσότερη τριχοφυΐα δεν σημαίνει ότι είναι πιο βρώμικο. Σίγουρα όμως περισσότερες τρίχες σημαίνει περισσότερος ιδρώτας τις περιόδους ζέστης.

Για μεγαλύτερη ευκολία στην περιποίηση του προσώπου και αποφυγή εσωτερικών τριχών.

Πολλοί άνδρες κάνουν laser στο λαιμό τους ή στα μάγουλα τους για να έχουν λιγότερο ξύρισμα. Επίσης, ξύρισμα στο πρόσωπο και το λαιμό σημαίνει περισσότερος ερεθισμός. Τα σπυράκια που εμφανίζονται στο πρόσωπο λόγω του ξυρίσματος θα εξαφανιστούν στις περιοχές που έχει εφαρμοστεί laser.

Πλάτη χωρίς τριχοφυΐα, με αποτρίχωση laser

Οι άντρες που έχουν έντονο πρόβλημα τριχοφυΐας στην πλάτη, συνήθως αποτριχώνονται χρησιμοποιώντας ξυράφι ή κερί. Οι τεχνικές αυτές βοηθούν, όμως προκαλούν πόνο, χρειάζεται να αφιερωθεί πολύς χρόνος και συχνά δημιουργούν ερεθισμούς και θυλακίτιδες. Σίγουρα η μόνιμη λύση της laser αποτρίχωσης θα τους έλυνε τα χέρια!

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα;

Είναι απαραίτητες 6 έως 8 συνεδρίες κάθε περίπου 50 μέρες. Το μεσοδιάστημα των 50 ημερών χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί η τρίχα για να μπορέσει να την χτυπήσει το laser. Ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία η τριχοφυία θα έχει μειωθεί έως και 50%. Επίσης οι τρίχες θα είναι πολύ πιο λεπτές άρα και λιγότερο ορατές.

Οι ασθενείς που έχουν πολλούς σπίλους στην πλάτη τους θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα;

Σε πολλές περιπτώσεις η laser αποτρίχωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να γίνουν καλύτερα ορατοί οι σπίλοι.Έτσι ο γιατρός θα τους εντοπίζει ευκολότερα και θα διευκολυνθεί η θεραπεία τους. Κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης γίνεται χρωματισμός των σπίλων με άσπρο μολύβι και δεν εφαρμόζεται λέιζερ πάνω τους.

Πόση είναι η μέση διάρκεια της αποτρίχωσης πλάτης με laser;

Χρειάζονται περίπου τρία τέταρτα με μία ώρα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται άμεσα από την τριχοφυΐα του κάθε ασθενή.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν και μετά την αποτρίχωση με laser στην πλάτη;

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχει γίνει αποτρίχωση με κερί ή αποτριχωτική μηχανή για παραπάνω από 15 ημέρες. Ακόμη, δεν πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο την προηγούμενη εβδομάδα της συνεδρίας αλλά και την επόμενη. Μετά τη θεραπεία πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στην περιοχή εφαρμογής του laser.

Laser αποτρίχωση στο στήθος και την κοιλιά – Οι πιο συνηθισμένες περιοχές laser αποτρίχωσης στους άνδρες

Για την αποτρίχωση στο στήθος και την κοιλιά χρειάζονται κατά μέσο όρο 7-8 συνεδρίες με διάστημα μεταξύ αυτών 50 ημέρες. Αν ο στόχος είναι να αραιώσουν οι τρίχες και όχι να εξαφανιστούν, μπορείτε να σταματήσετε και νωρίτερα τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η θεραπεία συνήθως διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά. Όπως και στα υπόλοιπα σημεία του σώματος τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη θεραπεία δεν πρέπει να αποτριχωθείτε με κερί ή αποτριχωτική μηχανή. Απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο για πολλή ώρα την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα της θεραπείας. Αναγκαία είναι η χρήση αντηλιακού μετά την αποτρίχωση με laser.

 

Κύστη κόκκυγος και αποτρίχωση με laser

Πολλές φορές, δημιουργείται μία φωλιά από τρίχες στην περιοχή της μεσογλουτιαίας πτυχής ή αλλιώς “ουράς”. Άτομα που παρουσιάζουν έντονη τριχοφυΐα, είναι παχύσαρκα ή η εργασία τους είναι καθιστική είναι εκείνα που εμφανίζουν πιο συχνά την πάθηση αυτή. Οι τρίχες της περιοχής “γυρίζουν” και δημιουργούν φλεγμονή. Τα αρχικά συμπτώματα είναι έντονος πόνος, ερυθρότητα και οίδημα. Όσο ο ασθενής καθυστερεί τη θεραπεία, ο πόνος γίνεται περισσότερο έντονος και είναι απαραίτητη άμεσα η χειρουργική επέμβαση. Οι άνδρες παρουσιάζουν την πάθηση αυτή 4 φορές συχνότερα από ότι οι γυναίκες.
Εφαρμόζοντας laser στην περιοχή, προλαμβάνουμε τη δημιουργία κύστης κόκκυγα αλλά και αποφεύγουμε την υποτροπή μετά από τη θεραπεία της.

 

Laser αποτρίχωση στον άνδρα και αθλητισμός

Αθλητές όπως bodybuilders χρειάζονται ένα άτριχο σώμα για να δείξουν καλύτερα τους μύες τους. Οι ποδηλάτες λόγω της πολλής ώρας που ασκούνται, χρειάζονται αποτρίχωση για να μειώσουν την εφίδρωση και τους ερεθισμούς από την τριβή. Οι πρωταθλητές κολύμβησης είναι αναγκαίο να μην έχουν τρίχες για την επίτευξη καλύτερου χρόνου στους αγώνες. Η τριχοφυΐα στους αθλητές παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Γι’ αυτό, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι σημαντική καθώς είναι μόνιμη και τους εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!