Διόρθωση Ουλών Ακμής

Η διόρθωση ουλών ακμής είναι μια θεραπεία η οποία δίνει λύση στα προβλήματα ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Η ακμή εμφανίζεται κυρίως κατά την διάρκεια της εφηβείας και είναι μια δερματική πάθηση που συναντάται συχνότερα στο πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη. Αρκετές φορές, εκτός από εφήβους μπορείς να ταλαιπωρεί και μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες και γυναίκες.

Ακμή – Γενικές πληροφορίες

Οι κυριότεροι παράγοντες που δημιουργούν την ακμή είναι η κακή διατροφή, κάποιες ορμονικές διαταραχές και το έντονο στρες. Οι ουλές που προκαλεί η ακμή προκαλούνται από την διακοπή της συνέχειας του δέρματος, η οποία οδηγεί σε αποκάλυψη του χορίου. Οι πόροι διογκώνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα να προκαλούν ρήγματα στα τοιχώματα των θυλακίων. Στην περίπτωση που η ρήξη είναι επιφανειακή, τότε η ουλές είναι ήπιες και επουλώνονται αρκετά γρήγορα. Εάν η ρήξη στα τοιχώματα των θυλακίων είναι βαθύτερη, τότε διάφοροι μολυσμένοι παράγοντες εισχωρούν στο χορίο με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τους υγιείς ιστούς.

Είδη ουλών ακμής

Οι ουλές ακμής μπορούν να διαχωριστούν σε δυο βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι όταν οι ουλές χαρακτηρίζονται από υπερβολικά αυξημένο σχηματισμό ιστών. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή στην οποία η ουλές προκαλούνται από την απώλεια ιστού.

Οι πρώτη κατηγορία ουλών ή οποία προκαλείται όπως είπαμε από την αύξηση των ιστών ονομάζονται χηλοειδείς ή αλλιώς υπερτροφικές ουλές. Αναλυτικότερα, μπορούμε να πούμε ότι οφείλονται στην εναπόθεση κολλαγόνου, μίας από τις βασικές δομικές ουσίες του δέρματος. Οι υπερτροφικές ουλές χαρακτηρίζονται από μία μάζα ινωδών ιστών που προεξέχουν από την υπόλοιπη επιδερμίδα και έχουν πιο λεία επιφάνεια.

Το είδος ουλών που δημιουργούνται από την απώλεια ιστών ονομάζονται ατροφικές ουλές και κηλιδωτές.

Αντιμετώπιση ουλών ακμής – Θεραπεία

Οι ουλές κατά την θεραπεία ακμής μπορούν να βελτιωθούν σε τεράστιο βαθμό με τη χρήση ειδικού υπερπαλμικού laser CO₂.

Αυτός ο τύπος Laser εκπέμπει δέσμες φωτός υψηλής ενέργειας, η οποίες στοχεύουν απευθείας στις βαθύτερες δομές της επιδερμίδας. Δίνει μια ομαλή εμφάνιση, καταστρέφοντας τα επιφανειακά στρώματα στο δέρμα και παράλληλα ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.  Η θεραπεία έχει ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και επουλώνει τις ουλές μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι διαθέσιμος για να εξετάσει την δική σας περίπτωση σχετικά με την αντιμετώπιση ουλών ακμής.

Άρθρα για διόρθωση ουλών ακμής

PRX-T33 Ένα TCA peeling αναγέννησης του δέρματος

PRX-T33 Ένα TCA peeling αναγέννησης του δέρματος

Το PRX-T33 είναι μία ιατρική μη ενέσιμη θεραπεία βιοαναζωογόνησης η οποία συνδυάζει το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το τριχλωρο-οξικό οξύ (TCA) και το κοχικό οξύ. Είναι μια προωτοποριακή τεχνική peeling, η οποία διεγείρει την ανάπλαση του δέρματος χωρίς όμως να προκαλεί...

Είναι οι ουλές ο εφιάλτης σας;

Είναι οι ουλές ο εφιάλτης σας;

Αποφύγετε τις ουλές Ένας βασικός λόγος, που άντρες και γυναίκες δεν κάνουν πλαστικές επεμβάσεις, ακόμα κι αν το θέλουν ή το χρειάζονται, είναι η φοβία τους για τις ουλές. Έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο μέρος της πλαστικής επέμβασης είναι ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ποιος...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!