Λιποαναρρόφηση – Η λύση στο τοπικό πάχος

Η λιποαναρρόφηση είναι μία επεμβατική χειρουργική μέθοδος, με την οποία αφαιρούμε το τοπικό πάχος (λιποκυττάρα) από διάφορες περιοχές του σώματος. Στόχος της λιποαναρρόφησης είναι ο ανασχηματισμός των προβληματικών σημείων, όμως δεν χρησιμοποιείται ως λύση για απώλεια των περιττών κιλών. Μερικά από αυτά είναι η περιοχή που βρίσκεται κάτω από το σαγόνι, οι μηροί, οι γλουτοί, μέχρι οι γάμπες, τα γόνατα και οι αστράγαλοι. Είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως.

Η μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο οφείλεται πιθανότατα στο πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά και στο ότι δεν αφήνει μετεγχειρητικές ουλές. Η λιποαναρρόφηση δεν συγκαταλέγεται στις μεθόδους αδυνατίσματος, ούτε στις μεθόδους για την αντιμετώπιση του φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα). Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στα ιδανικά σας κιλά, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι και η όλη διαδικασία. μην ξεχνάτε ότι για να θεωρηθεί ως επιτυχημένη, η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει την αφαίρεση περίπου 3 κιλών λίπους. Η απομάκρυνση τεράστιας ποσότητας λίπους με αυτή την διαδικασία δεν θεωρείται ασφαλής. Επιπλέον, με την αφαίρεση μεγάλης ποσότηας μπορεί να προκύψουν και άλα αισθητικά προβλήματα, όπως χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή. Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζουμε με μεγάλη επιτυχία όλα τα προβλήματα τοπικού πάχους. Η διατήρηση του συνολικού βάρους σας μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με σωματική άσκηση και διατροφή.

Λιποαναρρόφηση με laser

Προσέχετε τη διατροφή σας και περνάτε αμέτρητες ώρες στα γυμναστήρια χωρίς το τοπικό πάχος να υποχωρεί; Πλέον υπάρχει λύση! Θα σκέφτεστε σίγουρα πως δεν θέλετε κάποια επέμβαση που θα σας αφήσει σημάδια. Γι’ αυτό η τεχνολογία, μας έχει φέρει την laser λιποαναρρόφηση! Μία θεραπεία, που τα αποτελέσματά της είναι ολοφάνερα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Η Laser λιποαναρρόφηση στέλνει την ενέργεια του laser σε στοχευμένα λιποκύτταρα. Αυτά με τη σειρά τους καταστρέφονται λόγω της υπερβολικής θερμότητας. Έπειτα, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το laser καταστρέφεται ο ιστός που κρατάει τα λιποκύτταρα μαζί και υγροποιείται.

Ο νεκρός και υγροποιημένος ιστός περνάει στο λεμφικό σας σύστημα και αποβάλλεται φυσικά από τον οργανισμό. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τη λέιζερ λιποαναρρόφηση σε περιοχές όπως: Λαιμό, πρόσωπο, μπράτσα, κοιλιά, μέση, μηρούς και σε αντρικό στήθος σε περίπτωση γυναικομαστίας.

Πλεονεκτήματα της λέιζερ λιποαναρρόφησης σε σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση:

 • Συσφίγγει το δέρμα στην περιοχή που εφαρμόζεται. Έτσι, ειδικά αν πρόκειται για πρόσωπο έχουμε ένα ομαλότερα περίγραμμα.
 • Ο χρόνος ανάκαμψης είναι μικρότερος.
 • Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 4-6 εβδομάδες, σε αντίθεση με την επεμβατική λιποαναρρόφηση που χρειάζεται έως 6 μήνες.

Πόση ώρα χρειάζεται η κάθε θεραπεία λιποαναρρόφησης με laser;

Το πόσο θα διαρκέσει η κάθε θεραπεία εξαρτάται κυρίως από τους παρακάτω παράγοντες:

 • Τον αριθμό περιοχών που θα υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση.
 • Το μέγεθος κάθε περιοχής.
 • Την ποσότητα του λίπους που υπάρχει στην περιοχή.
 • Ποσότητα του λίπους που θέλετε να αφαιρεθεί

Μπορείτε όμως να υπολογίσετε πως η κάθε περιοχή χρειάζεται περίπου μία ώρα θεραπείας. Άρα αν στοχεύετε στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους σε δύο περιοχές θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται συνήθως;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συνεδρίων καθώς αυτό καθορίζεται από μερικούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι:

 • Η κατανομή του σωματικού σας λίπους.
 • Τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε.

Κάθε θεραπεία αφαιρεί περίπου το 20% των λιποκυττάρων που εντοπίζονται στις μεγάλες περιοχές. Όταν ο ασθενής ενδιαφέρεται για μικρές περιοχές, αφαιρείται μέχρι και το 80% των λιποκυττάρων σε κάθε συνεδρία. Συνήθως απαιτείται έως 1-2 ραντεβού σε μικρές περιοχές όπως ο λαιμός και 2-3 σε μεγαλύτερες όπως η κοιλιά.

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μία θεραπεία που μπορεί να αποδόσει μία επίπεδη κοιλιά με μεγάλη επιτυχία. Για πολλούς ανθρώπους το λίπος στην κοιλιά είναι μία καθημερινή μάχη. Η κοιλιά αποτελεί μία περιοχή που συγκεντρώνει λίπος και είναι δύσκολο να το χάσουμε! Αν και το γυμναστήριο έχει γίνει ο καλύτερος σου φίλος δεν μπορείς να ξεφορτωθείς με τίποτα τα τελευταία παχάκια στην κοιλιά! Αν οι εξαντλητικές δίαιτες αλλά ούτε και γυμναστική δεν μπορούν να σας φέρουν το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείτε, η λιποαναρρόφηση είναι η λύση σας!

Πρέπει να γίνει σαφές όμως, ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μία επέμβαση με την οποία Θα χάσετε βάρος

αλλά ούτε και υποκατάστατο μιας υγιεινής διατροφής. Δουλειά της είναι η μείωση του υποδόριου λίπους. Υποδόριο είναι το λίπος που αποθηκεύει το σώμα μας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης. Η αδυναμία του ανθρώπου να το μειώσει εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες ή από τον τρόπο ζωής του. Με τη λιποαναρρόφηση κοιλιάς θα βελτιωθεί η εικόνα των μυών και το περίγραμμα της κοιλιάς και θα απολαύσετε επιτέλους τα αποτελέσματα του χρόνου που αφιερώσατε στο γυμναστήριο!

Λιποαναρρόφηση γλουτών

Οι μεγάλοι γλουτοί είναι κάτι πραγματικά όμορφο, αυτό είναι αλήθεια! Οι υπερβολικά όμως μεγάλοι και με περίεργο σχήμα γλουτοί ίσως μας προκαλούν αμηχανία. Εάν οι γλουτοί σας δεν είναι ανάλογοι με το υπόλοιπο σώμα σας, η λιποαναρρόφηση γλουτών είναι η πραγματική λύση στο πρόβλημά σας! Με τη λιποαναρρόφηση γλουτών αφαιρούμε το περιττό λίπος και φτιάχνουμε ένα νεανικό και όμορφο περίγραμμα στους γλουτούς μας.

Για να πετύχουμε το τέλειο σχήμα και να και να έχουμε την απόλυτη αναλογία με το υπόλοιπο σώμα, δίνουμε προσοχή και σε όλες τις γύρω περιοχές. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν πλαστικό χειρουργό εξειδικευμένο στη διαδικασία με έμπειρο μάτι και καλή αισθητική! Ο Δρ Τσακώνης είναι ένας από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρούργους στην Ελλάδα. και το εξειδικευμένο προσωπικό του θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε την εικόνα που επιθυμείτε στο ασφαλέστερο περιβάλλον.

Λιποαναρρόφηση πριν και μετά

Λιποαναρρόφηση διπλοσάγονο

Έχετε περιττό λίπος στο κάτω μέρος του προσώπου σας; Σας ενοχλεί η εικόνα του διπλοσάγονου; Αν σκέφτεστε να το αφαιρέσετε και ψάχνετε τον τρόπο, ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να σας μιλήσει για τη λιποαναρρόφηση στο σημείο αυτό. Όταν το δέρμα γερνάει η περιοχή κάτω από το λαιμό αποτελεί ένα από τα πρώτα σημεία που προδίδει την ηλικία. Σε κάποιους ανθρώπους το λίπος συγκεντρώνεται ευκολότερα κάτω από το πηγούνι. Η χαλάρωση του δέρματος και το συσσωρευμένο λίπος στο σημείο, επηρεάζει τη συνολική εικόνα της κάτω γνάθου στο πρόσωπό μας. Η λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι μία διαδικασία κατά την οποία αφαιρείτε το περιττό λίπος. Η θεραπεία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με σύσφιξη του δέρματος στο λαιμό για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη λιποαναρρόφηση στο προγούλι:

 • Τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα όταν η ποιότητα του δέρματος είναι καλή.
 • Γυναίκες και άνδρες από 20 έως και 50 ετών που έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο δέρμα τους επωφελούνται περισσότερο.
 • Οι πλαστικοί συνήθως προτείνουν τη λιποαναρρόφηση διπλοσάγονου με ένα μίνι λίφτινγκ λαιμού έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο!

Τα οφέλη της λιποαναρρόφησης κάτω από το πηγούνι

 • Το διπλοσάγονο εξαλείφεται
 • Βελτιώνεται το σχήμα του σαγονιού
 • Μειώνεται το λίπος στο λαιμό

ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει για όλα τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από τη λιποαναρρόφηση στο πηγούνι πριν την επέμβαση.

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης έχει διάφορες παρα παραλλαγές, παρ’ όλα αυτά τα κύρια στοιχεία που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο είναι κοινά. Οι ασθενείς υποβάλλονται σε ολική αναισθησία και στη συνέχεια, αφού γίνουν οι απαραίτητες τομές στα επιλεγμένα σημεία προχωράμε στην αφαίρεση των λιποκυττάρων. Για να γίνει η απορρόφηση του λίπους, μπορούμε προηγουμένως να προχωρήσουμε στη διάλυσή του με τη χρήση υπερήχων ή λέιζερ. Το λίπος το οποίο αφαιρούμε από την προβληματική περιοχή κατά την επέμβαση, δεν είναι το μόνο που φεύγει από το σώμα μας. Η διπλάσια σχεδόν ποσότητα από κατεστραμμένα λιποκύτταρα απορροφάται από τον οργανισμό μέσα στους επόμενους μήνες.

Αφού ολοκληρώσουμε την επέμβαση χορηγούμε στον ασθενή ειδκά παυσίπονα ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανοί πόνοι στην περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα ορατά μετά από περίπου 1 μήνα, διότι αμέσως μετά την επέμβαση οι ιστοί έχουν διογκωθεί. Όταν λοιπόν το σώμα σας  ανακάμψει, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση δεν μπορεί να γίνει σε όλες τα σημεία του σώματος. Τα συχνότερα σημεία που παρουσιάζουν έντονη συγκέντρωση λίπους είναι, το πηγούνι, η πλάτη, η κοιλιά, οι μηροί, τα γόνατα, οι γλουτοί, οι ώμοι και οι γάμπες.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που μπορείτε να συνδυάσετε την λιποαναρρόφηση με διάφορες άλλες επεμβάσεις όπως είναι η ανόρθωση προσώπου και λαιμού, η κοιλιοπλαστική, η βραχιονοπλαστική, η ανόρθωση των γλουτών και των μηρών κ.α. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επέμβαση αυτή.

Λιποαναρρόφηση & Λιπογλυπτική

Λιπογλυπτική, ονομάζουμε το συνδυασμό της λιποαναρρόφησης με την ταυτόχρονη αυτομεταμόσχευση λιπώδη ιστού. Και οι δύο αυτές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν σε άνδρες και γυναίκες.

Με την λιποαναρρόφηση μπορούμε να επιτύχουμε την αφαίρεση συσσωρευμένου λίπους, την αλλαγή του σωματικού περιγράμματος, την προσκόλληση του δέρματος σε υποκείμενους ιστούς όπως το διπλοσάγονο. Επίσης χρησιμοποιείτε για την διόρθωση ενός ασύμμετρου σώματος, καθώς και για την αφαίρεση λιπωμάτων και τη βελτίωση λεμφοιδήματος των κάτω άκρων.

λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την μετεγχειρητική πορεία της λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι πλέον η δεύτερη πιο δημοφιλής θεραπεία στον πλανήτη. Ενώ η λιποαναρρόφηση είναι μια αρκετά ασφαλής μέθοδος για την απομάκρυνση του περιττού λίπους από το σώμα, εξακολουθεί να είναι μια επέμβαση που απαιτεί φροντίδα και προσοχή ώστε να έχετε την ιδανική ανάκαμψη. Το να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε μετά τη επέμβαση σίγουρα βοηθάει στο να γίνει η διαδικασία αποκατάστασης πιο εύκολη. Η σωστή επικοινωνία με έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό είναι ένα από τα κυριότερα ζητήματα.

Μια εξατομικευμένη προσέγγιση θα επιτρέψει στον γιατρό να σας δώσει μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το πως θα λειτουργήσει η λιποαναρρόφηση στην περίπτωσή σας και για την μετεγχειρητική πορεία σας. Πρέπει να ξέρετε ότι η αποκατάσταση διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η υγεία του ασθενούς, η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό και πολλά ακόμα, παίζουν σημαντικό ρόλο στο χρόνο ανάρρωσης. Εξάλου είναι λογικό το κάθε σώμα να θεραπεύετε με το δικό του ρυθμό. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει αν οι στόχοι που έχετε στο μυαλό σας είναι εφικτοί και αν η λιποαναρρόφηση είναι η ιδανική επέμβαση για να τους επιτύχετε.

Η διαδικασία της ανάρρωσης

Συνήθως μετά την επέμβαση μπορείτε να γυρίσετε στο σπίτι σας την ίδια μέρα. Ωστόσο, αν πρόκειται για την αφαίρεση μίας πού μεγάλης ποσότητας λίπους, τότε μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση για ένα βράδυ.

Ανεξάρτητα από το αν θα διανυκτερεύσετε η όχι, σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος να σας πάει στο σπίτι όταν τελείωσετε. Σίγουρα θα υπάρχουν πόνοι και πιθανόν να έχετε μειωμένα αντανακλαστικά λόγω των φαρμάκων και της αναισθησίας. Έτσι δεν είναι ασφαλές να οδηγήσετε.

Οι τρεις πρώτες μέρες

Ο πλαστικός θα σας δώσει ένα ελαστικό επίδεσμο συμπίεσης ώστε να τυλίξετε γύρω από την περιοχή της θεραπείας. Είναι σημαντικό να τον φοράτε, καθώς συμβάλλει στη μείωση της διόγκωσης του σημείου. Κατά τις πρώτες ημέρες πρέπει να περιμένετε μέτριας έντασης πόνο και μούδιασμα. Ο χειρουργός θα σας δώσει κάποιο φάρμακο για τον πόνο, ώστε να γίνει η ταλαιπωρία διαχειρίσιμη.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε πιστά το πρόγραμμα χορήγησης φαρμάκων. Οι δραστηριότητές σας πρέπει να περιοριστούν για αυτή την περίοδο όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι επίδεσμοι συμπίεσης θα περιορίσουν σίγουρα τις κινήσεις σας, γι’ αυτό καλό είναι σε αυτό το διάστημα να έχετε κάποια βοήθεια, ειδικά σε περίπτωση που έχετε παιδιά.

1 έως 2 εβδομάδες

Μετά τις τρεις πρώτες μέρες θα παρατηρήσετε σημαντική μείωση του πόνου περίπου στην πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα. Αρκετοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από μία με δύο εβδομάδες. Φυσικά αν κάνετε χειρονακτική εργασία τότε καλό θα ήταν να έχετε περισσότερο χρόνο για μία πλήρη ανάκαμψη. Κατά την περίοδο αυτή θα πρέπει να φοράτε επίσης τον ειδικό επίδεσμο.

3 έως 5 εβδομάδες

Περίπου στον ένα μήνα είναι το χρονικό σημείο που οι ασθενείς συνήθως δεν αισθάνονται πόνο. Το οίδημα πιθανότατα να εξακολουθεί να υπάρχει, όμως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το οίδημα πιθανότατα να κάνει μήνες για να υποχωρήσει τελείως. Σε αυτό το στάδιο θα αρχίσουν να είναι ορατά και τα αποτελέσματα της επέμβαση. Να έχετε στο μυαλό σας φυσικά ότι τα αποτελέσματά θα βελτιώνονται συνεχώς καθώς το οίδημα υποχωρεί. Μετά τις τέσσερις εβδομάδες, οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να αρχίσουν ξανά την ήπια άσκηση, αλλά πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα.

Μετά την 6η εβδομάδα

Στις έξι περίπου εβδομάδες το οίδημα πρέπει να έχει υποχωρήσει, αν και υπάρχει η περίπτωση να διαρκέσει λίγο περισσότερο για μερικούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλετε τον επίδεσμο συμπίεσης και τα επίπεδα δραστηριότητάς σας θα επανέλθουν στο κανονικό, εκτός και αν ο γιατρός σας συμβουλέψει διαφορετικά. Από αυτό το στάδιο πιθανόν να μπορείτε να δείτε και το πλήρες φάσμα των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης.

Μετά την 6η εβδομάδα

Στις έξι περίπου εβδομάδες το οίδημα πρέπει να έχει υποχωρήσει, αν και υπάρχει η περίπτωση να διαρκέσει λίγο περισσότερο για μερικούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλετε τον επίδεσμο συμπίεσης και τα επίπεδα δραστηριότητάς σας θα επανέλθουν στο κανονικό, εκτός και αν ο γιατρός σας συμβουλέψει διαφορετικά. Από αυτό το στάδιο πιθανόν να μπορείτε να δείτε και το πλήρες φάσμα των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης.

Συμβουλές αποκατάστασης

Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να επισπεύσετε την ανάρρωσή σας, όμως υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που αν ακολουθήσετε θα βοηθήσετε τη διαδικασία της φυσικής επούλωσης του σώματός.

Σωστή διατροφή

Ακόμα και για ένα απόλυτα υγιές άτομο, μία χειρουργική επέμβαση είναι σοκ για οποιονδήποτε οργανισμό. Μια σωστή και γρήγορη ανάρρωση απαιτεί σωστή διατροφή. Βρείτε τρόπο να κάνετε υγιεινά γεύματα μετά τη χειρουργική επέμβαση και να τρώτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας πολλά λαχανικα και φρέσκα φρούτα ώστε να περιορίσετε τη φλεγμονή και να βοηθήσετε την ανάκαμψη.

Ενυδάτωση

Πίνετε άφθονα υγρά και νερό διότι η ενυδάτωση αποτελεί το βασικό παράγοντα μίας επιτυχημένης ανάκαμψης. Αν δεν μπορείτε να πιείτε αρκετό νερό μπορείτε να αναπληρώσετε υγρά τρώγοντας παραπάνω φρούτα.

Ξεκούραση

Ο σωστός και αρκετός ύπνος κυριώς τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφήσετε το σώμα σας να θεραπευτεί.

Βόλτες

Το φως και ο καθαρός αέρας μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην επιτάχυνση της ανάρρωσης.

Μετά την 6η εβδομάδα

Στις έξι περίπου εβδομάδες το οίδημα πρέπει να έχει υποχωρήσει, αν και υπάρχει η περίπτωση να διαρκέσει λίγο περισσότερο για μερικούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλετε τον επίδεσμο συμπίεσης και τα επίπεδα δραστηριότητάς σας θα επανέλθουν στο κανονικό, εκτός και αν ο γιατρός σας συμβουλέψει διαφορετικά. Από αυτό το στάδιο πιθανόν να μπορείτε να δείτε και το πλήρες φάσμα των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης;

Αρκετοί ασθενείς ανησυχούν για τον αν θα έχουν μόνιμα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της λιποαναρρόφησης, ή αν το λίπος θα επιστρέψει στην περιοχή. Να διευκρινήσουμε λοιπόν ότι τα λιποκύτταρα εφόσον αφαιρούνται δεν μπορούν να δημιουργηθούν ξανά. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα της συσσώρευσης τοπικού λίπους δεν θα εμφανιστεί ξανά. Με το να βάλετε στην ζωή σας την άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τη νέα σας εικόνα για πάρα πολλά χρόνια.

Μην ξεχνάτε ότι η απόκτηση αρκετών κιλών μετα την επέμβαση λόγω κακής διατροφής θα έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να αποθηκεύσει το εξτρά λίπος σε σημεία που δεν έχουμε κάνει λιποαναρρόφηση. Έτσι θα κατανεμηθεί διαφορετικά και πιθανών να δημιουργήσει νέες προβληματικές περιοχές.

Η λιποαναρρόφηση πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένους πλαστικούς, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, αλλά και γνώση στη συγκεκριμένη επέμβαση. Διαλέξτε κάποιον γιατρό του ISAPS ώστε να έχετε εγγυημένα αποτελέσματα. Κλέιστε μαζί μας ένα ραντεβού και θα δούμε τν περίπτωσή σας προσωπικά ώστε να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με την λιποαναρρόφηση.

Λιποαναρρόφηση τιμές

Το κόστος λιποαναρρόφησης δεν είναι συγκεκριμένο καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των περιοχών που θεραπεύονται αλλά και το μέγεθος της κάθε περιοχής. Επίσης, οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται παίζουν ρόλο στις τιμές της λιποαναρρόφησης.

Οι διαφορές στο κόστος της λιποαναρρόφησης βρίσκονται στο ποσό πολύπλοκη είναι η διαδικασία στην κάθε περίπτωση, το ταλέντο και γενικότερα τα προσόντα του πλαστικού χειρουργού σας αλλά και τη φήμη του. Στην τιμή της λιποαναρρόφησης συμπεριλαμβάνονται η αμοιβή του ιατρού σας, η αναισθησία που θα χορηγηθεί, τα έξοδα του χειρουργείου και τα φάρμακα.

Ζητήστε βοήθεια

Είναι σημαντικό κάποιο μέλος της οικογένειας σας ή κάποιος φίλος να σας βοηθήσει με τις καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι η καθαριότητα, το μαγείρεμα και η φροντίδα των παιδιών.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία και να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας. Μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας και να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλά με την εμφάνισή σας. Η γνώση για τα στάδια που πρέπει να περιμένετε κατά την ανάρρωσης θα σας βοηθήσει να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη πριν μπείτε στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε το ταξίδι σας σε ένα όμορφο σώμα.

 

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!