Τι είναι οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες ή αλλιώς τελαγγειεκτασίες, που οπτικά θυμίζουν ιστό αράχνης, συναντώνται κυρίως στο γυναικείο φύλο. Πρόκειται για επιφανειακά, λεπτά αγγεία που βρίσκονται πιο συχνά στο δέρμα του προσώπου και των ποδιών. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη του σώματος. Συνήθως, το χρώμα που έχουν είναι μπλε ή κόκκινο.

Μερικοί από τους λόγους που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνισή τους είναι:

  • Χρήση κορτικοστεροειδών συστηματικά
  • Προδιάθεση του DNA
  • Αλλαγές στις ορμόνες κατά τη διάρκεια της κύησης, της εφηβείας, της λήψης οιστρογόνων ή της εμμηνόπαυσης
  • Συνεχής ορθοστασία και το παραπάνω σωματικό βάρος
  • Καθιστική ζωή και έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, παίζουν σίγουρα επιβαρυντικό ρόλο.

Συνήθως οι ευρυαγγείες δεν έχουν επικινδυνότητα (εκτός του κινδύνου αιμορραγίας αν υπάρξει τραυματισμός) και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Σε περίπτωση που υπάρξουν συμπτώματα, θα είναι κάψιμο, φαγούρα ή ήπιος πόνος. Η ποιότητα ζωής επηρεάζεται σημαντικά από την αντιαισθητική όψη του ποδιού, που είναι συνήθως το μοναδικό πρόβλημα της νόσου.

Θεραπεία για ευρυαγγείες & τρόπος λειτουργίας

Η θεραπεία εφαρμόζεται από εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα laser που είναι απολύτως αποτελεσματικό και τελείως ακίνδυνο.Στόχος της είναι η πλήρης αποκατάσταση της εξωτερικής εμφάνισης του δέρματος.

Το laser παράγει μεγάλη ακτίνα φωτός. Μέσω της ακτίνας αυτής, μεταφέρεται υψηλό ποσοστό φωτεινής ενέργειας. Εξαιτίας της μονοχρωματικότητάς της είναι απορροφήσιμη μόνο από τα αγγεία που καθορίζουμε, ενεργώντας θερμικά στο πρόβλημα. Έτσι αφήνει τους ιστούς που δεν πάσχουν, κυριολεκτηκά ανέπαφους. Οι ευρυαγγείες κλείνουν μετά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και έπειτα ο οργανισμός με τον καιρό τις απορροφά.

Τα νέα εξελιγμένα μοντέλα Laser κάνουν χρήση κρύου ατμοσφαιρικού αέρα και προκαλούν ψύξη, προστατεύοντας την επιδερμίδα. Έτσι οι ασθενείς αισθάνονται από λίγο έως καθόλου ενόχληση κατά την εφαρμογή του laser.

Συνεδρίες για την αντιμετώπιση ευρυαγγειών

Ανάλογα το βάθος και το μέγεθος των ευρυαγγειών, καθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων. Σύνηθες είναι να γίνονται κάποιες συνεδρίες στην αρχή, κι έπειτα, για συντήρηση του αποτελέσματος και καταπολέμηση καινούριων ευρυαγγειών που μπορεί να εμφανιστούν να γίνονται μία ή δύο συνεδρίες κάθε χρόνο.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου μισή ώρα και κατευθείαν μετά την εφαρμογή της ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Μετά τη συνεδρία μπορεί να υπάρξει ανάγκη ο ασθενής να φορέσει για μερικές ώρες ελαστικό επίδεσμο. Σκοπός του είναι να ασκήσει πίεση στα αγγεία που απορρόφησαν σκληρυντική ουσία ή θερμική ενέργεια. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που εμφανίζονται εκχυμώσεις ή ερυθρότητα στη γύρω περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία. Παρ όλα αυτά διαρκούν συνήθως μόνο λίγες ώρες.

Συχνές ερωτήσεις (f.A.Q.)

Τι προκαλεί την εμφάνιση ευρυαγγειών;

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την εμφάνιση ευρυαγγείων, ειδικά στο πρόσωπο. Αυτές οι μικρές φλέβες που μοιάζουν με ιστό μπορεί να είναι αρκετά αισθητές και συχνά μπορεί να είναι πηγή αμηχανίας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη τους, όπως η γενετική προδιάθεση, η γήρανση, η έκθεση στον ήλιο και η εγκυμοσύνη.

Η ανύψωση βαριών αντικειμένων ή η παρατεταμένη παραμονή σε όρθια θέση μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση στις φλέβες του προσώπου και να οδηγήσει στο σχηματισμό ευρυαγγειών. Εάν ανησυχείτε για τις ευρυαγγείες, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισής τους. Με τη σημερινή τεχνολογία, οι ευρυαγγείες μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα και εύκολα, δίνοντάς σας μια πιο νεανική εμφάνιση.

Είναι ανυσυχητικές για την υγεία;

Οι ευρυαγγείες είναι συνήθως απλά ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής υποκείμενης κατάστασης υγείας. Αυτά τα μικρά αιμοφόρα αγγεία εμφανίζονται συχνά στο πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια και μπορεί να έχουν μπλε, κόκκινο ή μοβ χρώμα.

Ενώ οι ευρυαγγείες είναι συνήθως αβλαβείς, μπορεί να είναι σύμπτωμα φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία είναι μια κατάσταση που εμποδίζει το αίμα να ρέει σωστά μέσα στις φλέβες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε έλκη ή ακόμα και θάνατο των κυττάρων του δέρματος. Εάν έχετε ευρυαγγείες και ανησυχείτε για την υγεία σας, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για το εάν πρέπει ή όχι να αξιολογηθείτε για φλεβική ανεπάρκεια.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ευρυαγγείες με φυσικό τρόπο;

Δεν είναι μυστικό ότι καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να δείχνει σημάδια φθοράς. οι Ένα από τα πιο ορατά σημάδια γήρανσης είναι η εμφάνιση ευρυαγγειών. Ενώ υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ιατρικών θεραπειών, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να τις απαλλαγούν με φυσικό τρόπο.

Μια δημοφιλής φυσική θεραπεία είναι η χρήση μιας ειδικής κρέμας ή ορού για σύσφιξη του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των ευρυαγγειών, καθιστώντας τις λιγότερο ορατές.

Μια άλλη επιλογή είναι οι ασκήσεις λίφτινγκ προσώπου. Αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στην τόνωση και σύσφιξη των μυών του προσώπου, γεγονός που μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση των ευρυαγειών. Τέλος, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης τους. Κάνοντας αυτές τις αλλαγές, μπορείτε να βοηθήσετε να αποτρέψετε το σχηματισμό νέων ευρυαγγειών και να κάνετε τις υπάρχουσες λιγότερο ορατές.

Τι συμβαίνει εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία;

Εάν οι ευρυαγγείες αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να γίνουν περισσότερο ορατές με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η πληγείσα περιοχή μπορεί να πρηστεί και να προκαλέσει πόνους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ευρυαγγείες μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως έλκη ή θρόμβους.

Εάν ενδιαφέρεστε να βελτιώσετε την εμφάνιση των ευρυαγγειών σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τις επιλογές θεραπείας όπως η σκληροθεραπεία ή η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ.

Πότε πρέπει να ανησυχώ για τις ευρυαγγείες;

Αν και δεν είναι συνήθως επιβλαβείς, οι ευρυαγγείες μπορεί να προκαλούν μια αισθητική ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Παρ όλα αυτά, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να γνωρίζετε αν το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό ή αν οφείλεται σε άλλους παράγοντες επικίνδυνους για την υγεία σας. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση τους. Η σκληροθεραπεία είναι μια μη χειρουργική διαδικασία που περιλαμβάνει την έγχυση ενός διαλύματος στη φλέβα, η οποία την αναγκάζει να καταρρεύσει και να ξεθωριάσει. Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια άλλη επιλογή που χρησιμοποιεί θερμότητα για να καταστρέψει τις ευρυαγγείες. 

Το να φοράτε κάλτσες συμπίεσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης τους, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση του αίματος στα αγγεία.

Η εμφάνιση τους σημαίνει κακή κυκλοφορία;

Οι ευρυαγγείες θεωρούνται συχνά ως ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας. Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπό μας είναι υπεύθυνες για τη μεταφορά του αίματος πίσω στην καρδιά και όταν καταστραφούν ή τεντωθούν υπερβολικά, μπορεί να αρχίσουν να διαρρέουν.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μικρών, κόκκινων φλεβών στην επιφάνεια του δέρματος. Ενώ οι ευρυαγγείες είναι συνήθως αβλαβείς, μπορεί να είναι σημάδι ότι οι φλέβες στο πρόσωπό σας δεν λειτουργούν σωστά.

Υποχωρούν με την απώλεια βάρους;

Οι ευρυαγγείες είναι μια κοινή αισθητική ανησυχία, ειδικά μεταξύ των γυναικών. Αυτές οι μικρές, κόκκινες ή μπλε φλέβες εμφανίζονται συχνά στο πρόσωπο και στα πόδια και μπορεί να είναι κληρονομικές, αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή αύξησης βάρους.

Ενώ οι ευρυαγγείες είναι συνήθως αβλαβείς, μπορεί να είναι αντιαισθητικές. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας. Εάν ανησυχείτε για την εμφάνισή τους, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την ορατότητά τους. Η υγιεινή διατροφή και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι σημαντικά για τη γενική υγεία, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ευρυαγγειών. Μιλήστε με το γιατρό σας για τις επιλογές σας για να βρείτε το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για εσάς.

Είναι μόνιμες οι ευρυαγγείες;

Είναι μια κοινή ερώτηση, και η απάντηση είναι …ίσως. Οι ευρυαγγείες που εμφανίζονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, είναι συνήθως ακίνδυνες. Ωστόσο, μπορεί να είναι αντιαισθητικές και πολλοί άνθρωποι να θέλουν να απαλλαγούν από αυτές. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι ευρυαγγείες μπορεί να μην είναι μόνιμες. Εάν σκέφτεστε να θεραπεύσετε τις ευρυαγγείες, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη.

Χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου;

Οι ευρυαγγείες τις περισσότερες φορές είναι αβλαβής και δεν προκαλούν συμπτώματα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν κάψιμο, κνησμό ή αίσθημα βάρους στην περιοχή. Οι ευρυαγγείες είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες και τείνουν να επιδεινώνονται με την ηλικία. Αν και δεν υπάρχει μόνιμη λύση, υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισής τους. Αυτές περιλαμβάνουν θεραπεία με λέιζερ, σκληροθεραπεία και τοπικές κρέμες. Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το να φοράτε κάλτσες συμπίεσης και να αποφεύγετε τα ψηλά τακούνια, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης τους.

Το πόσιμο νερό βοηθάει;

Δεν υπάρχει μόνιμη φυσική θεραπεία για τις ευρυαγγείες, αλλά μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τους. Η θεωρία είναι ότι το νερό βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό, καθιστώντας λιγότερο πιθανό τις μικρές φλέβες να γίνουν ορατές.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά γενικά θεωρείται ασφαλής η δοκιμή. Εκτός από το πόσιμο νερό, άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης τους περιλαμβάνουν την άσκηση, την ανύψωση των ποδιών και τις κάλτσες συμπίεσης.

Πώς η παχυσαρκία προκαλεί ευρυαγγείες;

Η παχυσαρκία είναι μια από τις κύριες αιτίες των ευρυαγγειών, επειδή το επιπλέον βάρος ασκεί πίεση στις φλέβες και δυσκολεύει τη σωστή ροή του αίματος. Επιπλέον, η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε όλο το σώμα, η οποία μπορεί να βλάψει τα τοιχώματα των φλεβών και να οδηγήσει σε ευρυαγγείες. Τέλος, τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να έχουν διαβήτη ή άλλες παθήσεις που επηρεάζουν την κυκλοφορία. Η θεραπεία για τις ευρυαγγείες συχνά περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως απώλεια βάρους και τακτική άσκηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με σκληροθεραπεία ή θεραπεία με λέιζερ.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!