Τι είναι οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες ή αλλιώς τελαγγειεκτασίες, που οπτικά θυμίζουν ιστό αράχνης, συναντώνται κυρίως στο γυναικείο φύλο. Πρόκειται για επιφανειακά, λεπτά αγγεία που βρίσκονται πιο συχνά στο δέρμα του προσώπου και των ποδιών, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα μέρη του σώματος. Συνήθως, το χρώμα που έχουν είναι μπλε ή κόκκινο.

Μερικοί από τους λόγους που μπορούν να πυροδοτήσουν την εμφάνισή τους, είναι η χρήση κορτικοστεροειδών συστηματικά, η προδιάθεση του DNA, οι αλλαγές στις ορμόνες κατά τη διάρκεια της κύησης, της εφηβείας, της λήψης οιστρογόνων ή της εμμηνόπαυσης. Η συνεχής ορθοστασία, το παραπάνω σωματικό βάρος, η καθιστική ζωή και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, παίζουν σίγουρα επιβαρυντικό ρόλο.

Συνήθως οι ευρυαγγείες δεν έχουν επικινδυνότητα ( εκτός του κινδύνου αιμορραγίας αν υπάρξει τραυματισμός) και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Σε περίπτωση που υπάρξουν συμπτώματα, θα είναι κάψιμο, φαγούρα ή ήπιος πόνος. Η ποιότητα ζωής επηρεάζεται σημαντικά από την αντιαισθητική όψη του ποδιού, που είναι συνήθως το μοναδικό πρόβλημα της νόσου.

Τρόπος λειτουργίας

Η θεραπεία εφαρμόζεται από εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα laser που είναι απολύτως αποτελεσματικό και τελείως ακίνδυνο, και στόχος της είναι η πλήρης αποκατάσταση της εξωτερικής εμφάνισης του δέρματος.

Το laser παράγει μεγάλη ακτίνα φωτός. Μέσω της ακτίνας αυτής, μεταφέρεται υψηλό ποσοστό φωτεινής ενέργειας, που εξαιτίας της μονοχρωματικότητάς της είναι απορροφήσιμη μόνο από τα αγγεία που καθορίζουμε, ενεργώντας θερμικά στο πρόβλημα, αφήνοντας τους ιστούς που δεν πάσχουν, ανέπαφους. Οι ευρυαγγείες κλείνουν μετά την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας και έπειτα ο οργανισμός με τον καιρό τις απορροφά.

Οι πιο πολλοί ασθενείς, λόγω των εξελιγμένων μοντέλων που κάνουν χρήση κρύου ατμοσφαιρικού αέρα και προκαλούν ψύξη, προστατεύοντας την επιδερμίδα, αισθάνονται από λίγο έως καθόλου ενόχληση κατά την εφαρμογή του laser.

Συνεδρίες

Ανάλογα το βάθος και το μέγεθος των ευρυαγγειών, καθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων. Σύνηθες είναι να γίνονται κάποιες συνεδρίες στην αρχή, κι έπειτα, για συντήρηση του αποτελέσματος και καταπολέμηση καινούριων ευρυαγγειών που μπορεί να εμφανιστούν να γίνονται μία ή δύο συνεδρίες κάθε χρόνο.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου μισή ώρα και κατευθείαν μετά την εφαρμογή της ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Μετά τη συνεδρία μπορεί να υπάρξει ανάγκη ο ασθενής να φορέσει για μερικές ώρες ελαστικό επίδεσμο, με σκοπό να ασκήσει πίεση στα αγγεία που απορρόφησαν σκληρυντική ουσία ή θερμική ενέργεια. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που εμφανίζονται εκχυμώσεις ή ερυθρότητα στη γύρω περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία, που όμως διαρκούν συνήθως λίγες ώρες.


Αυξητική Χειλιών με υαλουρονικό απο 200€ τώρα ΜΟΝΟ 150€!!!

Η αυξητική χειλιών με Υαλουρονικό, δίνει όγκο στα χείλη αλλά χρεισημοποιείτε και για να διορθώσουμε ατέλειες στο μέγεθος και το σχήμα. Είναι μία ανώδυνη, ασφαλής και με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα θεραπεία. Η διαδικασία έχει διάρκεια 30 – 40 λεπτά και εχει ικανοποιητική διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα. Μετά τις πρώτες επισκέψεις το αποτέλεσμα παραμένει για ένα εξάμηνο...