Συχνές ερωτήσεις – FAQ

Είναι απολύτως φυσικό να έχετε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με την πλαστική χειρουργική και τις αισθητικές επεμβάσεις. Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης και το υπόλοιπο προσωπικό της κλινικής μας είναι εδώ για να απαντήσουν στις πιο συχνές απορίες σας. Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σχετικά με τις αισθητικές επεμβάσεις και την αισθητική χειρουργική. Να θυμάστε πάντα ότι οι απαντήσεις είναι προτιμότερο να δίνονται απευθείας σε προσωπικό ραντεβού με τον Δρ. Τσακώνη, ώστε να αξιολογήσει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περίπτωσής σας.

Μπορώ να προχωρήσω σε πλαστική επέμβαση;

Οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν. Άτομα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση όσον αφορά την γενική υγεία τους, συνήθως μπορούν να προβούν σε επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού σας, o πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις προσδοκίες, τις ανησυχίες, αλλά και το ιατρικό ιστορικό σας με απόλυτη ειλικρίνεια. Έτσι ο γιατρός σας θα μπορέσει να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση σχετικά με την καταλληλότητα σας για την επέμβαση που επιθυμείτε.

Ποια ηλικία προτείνουν οι πλαστικοί χειρουργοί ως κατάλληλη για πλαστική;

Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός και συγκεκριμένος κανόνας όσον αφορά το ποια είναι η ιδανική ηλικία για να κάνετε κάποια επέμβαση. Κάθε περίπτωση ασθενή αξιολογείτε ξεχωριστά. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ο πλαστικός χειρουργός σας θα λάβει υπόψιν συγκεκριμένους παράγοντες, όπως τον σωματικό τύπο σας, την ανάπτυξή σας και ποια επέμβαση σας ενδιαφέρει.

Είναι οι αισθητικές επεμβάσεις μια ασφαλής διαδικασία;

Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχει κάποιο επίπεδο κινδύνου. Η κλινική μας και ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες επιπλοκών απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και έχει στις εγκαταστάσεις της μερικά από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακολουθείτε κατά γράμμα όλες τις μετεγχειρητικές οδηγίες που θα σας δωθούν και να συζητήσετε με το γιατρό σας το ιατρικό ιστορικό σας.

Υπάρχει κάποια προετοιμασία πριν το χειρουργείο;

Η προετοιμασία πριν προχωρήσετε  σε κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής είναι απαραίτητη για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η διαδικασία αυτή αρχίζει με ένα ραντεβού στο οποίο οι πλαστικοί χειρουργοί συζητάνε ενδελεχώς μαζί σας ώστε να κατανοήσετε πλήρως ποιο είναι το ιδανικό αποτέλεσμα, τη διαδικασία και την πορεία της αποκατάστασης.

Θα είμαι ξύπνια κατά την διάρκεια του χειρουργείου;

Φυσικά και το είδος αναισθησίας εξαρτάται από το είδος της πλαστικής χειρουργικής επέμβασης που θέλετε να κάνετε. Μερικές από τις επεμβάσεις απαιτούν τοπική αναισθησία, ενώ άλλες ολική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.

Πόσο πρέπει να λείψω από την δουλειά μου;

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τσακώνης προτείνει. Μετά το τέλος της επέμβασης και ανάλογα με τον κάθε οργανισμό όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί προτείνουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάρρωσης. Παρ όλα αυτά ένας μέσος όρος είναι περίπου 5 ημέρες ώστε να γίνει σωστή αποθεραπεία και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπλοκές.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν. Επεμβάσεις όπως η αυξητική στήθους, η ωτοπλαστική, η ρινοπλαστική διαρκούν για πάντα. Άλλες αισθητικές επεμβάσεις όπως το υαλουρονικό και η μεσοθεραπεία έχουν μικρότερη διάρκεια, περίπου 4 με 6 μήνες. Οι περισσότερες προσωρινές πλαστικές επεμβάσεις έχουν κατά μέσο όρο 4-12 μήνες διάρκεια.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!