Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, με σκοπό να διορθώσει τα αισθητικά προβλήματα στην περιοχή της κοιλίας.

Είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχευει στην αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος από την περιοχή της κοιλιάς αλλά και στην αποκατάσταση των αποδυναμωμένων μυών της κοιλιάς, από την αύξηση του σωματικού βάρους, απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη. Οι μύες της κοιλιάς κυρίως από εγκυμοσύνη μπορεί να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν μια παραμόρφωση που δεν οφείλεται απαραίτητα σε χαλάρωση δέρματος ή περίσσεια λίπους. Για την χαλάρωση της κοιλιάς οι συνηθέστερες αιτίες είναι η μεγάλη απώλεια βάρους και οι διακυμάνσεις του βάρους. Είναι επίσης συχνή και στους άνδρες που θέλουν να αφαιρέσουν το λίπος από το μέσο και κατώτερο τριτημόριο της κοιλιάς ή την συνδέουν με την διόρθωση κάποιας κήλης.

Είναι γνωστό πως η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά συνδέεται με αρκετά σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης τύπου 2 και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Με την επέμβαση αυτή το κοιλιακό λίπος απομακρύνεται βοηθώντας έτσι και στην βελτίωση της υγείας του ατόμου.

Τι επιτυγχάνουμε με την επέμβαση

Με την κοιλιοπλαστικη επιτυγχάνεται ένα πιο ομαλό και σταθερό περίγραμμα της περιοχής της κοιλιάς και τονίζονται οι κοιλιακοί μύες. Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως εν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά είναι μια επέμβαση αναδιαμόρφωσης της μορφής και του σχήματος του σώματος.

Ανάλογα με το προβλήμα η επέμβαση μπορεί να πετύχει τη σύσφιξη και λείανση του χαλαρού κοιλιακού δέρματος, να επαναφέρει στη θέση τους χαλαρούς κοιλιακούς μύες,  διόρθωση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος. Μπορεί να αφορά όλο το κοιλιακό τοίχωμα (κλασσική κοιλιοπλαστική), ή σε ειδικές περιπτώσεις να περιορίζεται μόνο στο κεντρικό – κατώτερο τμήμα του υπογαστρίου (μίνι κοιλιοπλαστική) και μπορεί να συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.

Η τομή βρίσκεται χαμηλά στην κοιλιακή χώρα, παρόμοια με αυτής της καισαρικής ωστόσο εκτείνεται περσότερο προς τα πλάγια. Παρόλα αυτά τοποθετείται σε τέτοιο σημείο ώστε να κρύβεται από το εσώρουχο και το μαγιό. Η επέμβαση εκτελείται μετά από γενική αναισθησία. Επιστροφή στην εργασία συνίσταται μετά από 7 με 10 ημέρες αλλά η οριστική ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει 3-4 εβδομάδες. Είναι μια επέμβαση, με εξαιρετικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση της μέσης και του περιγράμματος του σώματος. Το αποτέλεσμα της επέμβασης γίνεται άμεσα εμφανές

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!