Χαρ. Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Δερμοαπόξεση

Τι είναι η δερμοαπόξεση και τι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σας; Όλοι συμφωνούμε πως όταν το πρόσωπό μας είναι υγιές και λαμπερό αναδεικνύεται η ομορφιά μας. Στους νέους ανθρώπους το δέρμα αναπλάθεται με διάφορους μηχανισμούς που διαθέτει. Όμως η αλληλεπίδραση του δέρματος με τον ήλιο, η κακή διατροφή και η γήρανση καθυστερούν τις λειτουργίες επιδιόρθωσης.

Επιπλέον, ξηραίνουν την επιδερμίδα και κάνουν την όψη της γερασμένη. Από πολύ πολύ παλιά ο άνθρωπος ενδιαφέρθηκε να βρει τεχνικές με τις οποίες αναζωογονούσε το δέρμα του.

Σήμερα πια που οι τεχνικές αυτές έχουν εξελιχθεί είναι πολύ ενδιαφέρουσες και προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι σύγχρονες θεραπείες εστιάζουν στην παραγωγή κολλαγόνου και την απομάκρυνση των κατεστραμμένων κυττάρων.

Η δερμοαπόξεση είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία συμβάλει στην ανανέωση των άνω στιβάδων της επιδερμίδας. Κατά τη θεραπεία αυτή ο γιατρός αφαιρεί χωρίς κίνδυνο και με απόλυτο έλεγχο την επιφάνεια της επιδερμίδας που χρειάζεται ανάπλαση. Με αυτό τον τρόπο διεγείρουμε φυσικά το δέρμα για να επουλωθεί και να αναζωογονηθεί.Είναι μια αναίμακτη διαδικασία η οποία γίνεται μετά από την χρήση τοπικής αναισθησίας, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό περιστροφικό εργαλείο που θυμίζει περιστρεφόμενο τροχό.Η δερμοαπόξεση είναι μία ανώδυνη διαδικασία, με την οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δερματικά προβλήματα όπως:

 • αφυδάτωση
 • δυσχρωμίες
 • ακμή
 • πανάδες

Δερμοαπόξεση – Περισσότερα

Η δερμοαπόξεση επαναφέρει την απαλότητα και την λάμψη του δέρματος, καθώς και βελτιώνει σημαντικά τα σημάδια του γήρατος. Η θεραπεία έχει εφαρμογή σε όλα τα σημεία του προσώπου, το μπούστο και το λαιμό. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί άψογα με άλλες θεραπείες και να δώσει ακόμα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό το είδος θεραπείας είναι μία μη επεμβατική μέθοδος μετά από την οποία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας εργασίες αφού περάσουν μόνο 2 ώρες. Η ήπια ερυθρότητα μένει στο δέρμα για λίγες ώρες, όμως μπορείτε άνετα να την καλύψετε με τη χρήση make-up.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα νιώσετε την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή. Η υφή του δέρματος σας θα είναι εκπληκτική, ενώ με τη συνέχεια των θεραπειών θα συνεχίσετε να βλέπετε όλο και καλύτερα αποτελέσματα. Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του προβλήματος και από το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε να επιτύχουμε. Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης είναι φυσικά στην διάθεσή σας για να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτησή σας σχετικά με την δερμοαπόξεση.

 

Δερμοαπόξεση στο πρόσωπο με τεχνολογία Μικροκρυστάλλων

Μία από τις τεχνικές δερμοαπόξεσης που διαθέτουμε στο ιατρείο μας είναι η χρήση μικροκρυστάλλους. Κατά τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται μία κεφαλή η οποία εκτοξεύει μικροκρυστάλλους, καθαρίζοντας βαθιά την επιδερμίδα. Τα κατεστραμμένα κύτταρα, οι ρύποι, το σμήγμα αλλά και τα μαύρα στίγματα απομακρύνονται. οι ανοιχτοί πόροι μειώνονται και το δέρμα τελικά μένει καθαρό και λείο.

Μετά την αφαίρεση της ανώτερης στιβάδας της επιδερμίδας, το δέρμα ενεργοποιεί τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την ανάπλασή της. Τα κύτταρα αυτά, οι ινοβλάστες δηλαδή ξεκινούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Η νέα στιβάδα της επιδερμίδας που θα δημιουργηθεί θα είναι πλέον νεανική και λαμπερή. Η κεφαλή μικροκρυστάλλων που χρησιμοποιούμε είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και 30 χρόνια. Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει φαίνονται παρακάτω:

 • ερεθίζει θερμικά τους ινοβλάστες
 • προκαλεί υπεραιμία του δέρματος
 • απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα

Η μέθοδος των μικροκρυστάλλων μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και ακρίβεια σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Ακόμη, η θεραπεία γίνεται εξατομικευμένα αφού η ένταση της κεφαλής ρυθμίζεται ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να επέμβουμε.

 

Δερμοαπόξεση με laser

Η καινοτομία του υπερπαλμικού laser αναπλάθει την επιδερμίδα του προσώπου. Η ενέργεια που εκπέμπει η ακτίνα του laser απορροφάται από το νερό που βρίσκεται στην επιδερμίδα και μεταβολίζεται στους ιστούς της. Το αποτέλεσμα είναι η θέρμανση τους. Οι ιστοί που θερμαίνονται, εξαχνώνονται και το δέρμα επιστρατεύει τους αρμόδιους μηχανισμούς επούλωσης. Η επιδερμίδα που αναπλάθεται είναι πλέον λαμπερή και νεανική! Η θεραπεία είναι ανώδυνη και αναίμακτη και ο ασθενής επιστρέφει κατευθείαν στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Hydra dermabrasion

Όπως φαίνεται και στο όνομά της πρόκειται για μία θεραπεία που εκμεταλλεύεται τη δύναμη του νερού και το οξυγόνου για την απολέπιση του δέρματος. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται αρχικά καθαρισμός στο δέρμα με ένα ειδικό διάλυμα που εξαλείφει το σμήγμα, και τους ρύπους. Έπειτα γίνεται απολέπιση της επιδερμίδας και τέλος ενυδάτωση με τυποποιημένους ορούς. Επίσης, η ροή του αίματος αυξάνεται στο δέρμα με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το Hydra dermabrasion είναι μία μέθοδος ασφαλής που προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους δέρματος. Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους μοιάζει αρκετά με το Hydra dermabrasion, απλά το δεύτερο είναι πιο απαλό για το δέρμα. Ο ιατρός σας μπορεί να κρίνει ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την περίπτωσή σας.

Θεραπείες που συνδυάζονται με την δερμοαπόξεση προσώπου

Η δερμοαπόξεση προσώπου μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες σύσφιξης και ανάπλασης. Τέτοιες θεραπείες είναι οι ακόλουθες:

 • Botox
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Μεσοθεραπεία προσώπου
 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP
 • CO2 Fractional Laser
 • Χημικό πήλινγκ
 • Ultrasound RF
 • Νήματα προσώπου

Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τη δερμοαπόξεση εκτός από το Υαλουρονικό οξύ που μπορεί να εφαρμοστεί είτε πριν είτε μετά. Με τη Μεσοθεραπεία θα δώσουμε μία έξτρα λάμψη στο πρόσωπό μας μετά τον καθαρισμό του. Η θεραπεία Fractional Laser βοήθα την περιοχή που έχει καθαριστεί να αναπλάθει γρηγορότερα και καλύτερα. Τα Νήματα προσώπου θα συσφίξουν το δέρμα και θα το κάνουν να φαίνεται νεότερο.

 

Αποτελέσματα δερμοαπόξεσης προσώπου

Κατά τη δερμοαπόξεση έχουμε ανάπλαση του δέρματος. Παράλληλα όμως απολαμβάνουμε κι άλλα οφέλη μερικά από τα οποία είναι:

 • βαθύς καθαρισμός
 • απομάκρυνση των κατεστραμμένων κυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα
 • μείωση στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές
 • νεανική λάμψη και καλύτερη υφή στο δέρμα
 • μείωση της θαμπάδας και των δυσχρωμιών
 • σύσφιξη της επιδερμίδας
 • βελτίωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια
 • περιορισμός της λιπαρότητας
 • λείανση στις ουλές ακμής

Ακριβώς μετά το τέλος της θεραπείας μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματά της. Η επιδερμίδα σας θα είναι πολύ απαλή με νεανική λάμψη. Το δέρμα σας θα έχει απαλλαχθεί πλέον από μαύρα στίγματα ή άλλους ρύπους που το ταλαιπωρούν και το πρόσωπό σας θα φαίνεται ξεκούραστο. Σημαντικό είναι μετά τη θεραπεία σας, να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας ενυδατώνοντάς το καλά. Για να διατηρείται το αποτέλεσμα συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας τρεις φορές το χρόνο.

Συχνές ερωτήσεις – FAQs

Αποτελεί η δερμοαπόξεση προσώπου μία μέθοδο που είναι επώδυνη;

Η μέθοδος αυτή είναι σχεδόν ανώδυνη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Λόγω του ότι με την δερμοαπόξεση επηρεάζονται μόνο οι άνω στιβάδες του δέρματος, συνήθως δεν χρειάζεται καν αναισθητική κρέμα. Μετά τη θεραπεία δεν δημιουργείται κάποιο σημάδι και ο ερεθισμός που θα υπάρξει θα υποχωρήσει πολύ σύντομα.

Είναι ασφαλής διαδικασία η δερμοαπόξεση προσώπου;

Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και δεν υπάρχουν κίνδυνοι και παρενέργειες.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για την εφαρμογή της θεραπείας;

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας με οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας είναι κατάλληλοι υποψήφιοι. Προσοχή χρειάζονται περιπτώσεις ασθενών που έχουν φωτοευαισθησία ή παρουσιάζουν πολύ συχνά εξανθήματα λόγω κάποιας αλλεργίας.

Ποιες είναι οι περιπτώσεις που αντενδείκνυται η μέθοδος αυτή;

Πρέπει να αποφύγουν την δερμοαπόξεση:

 • άτομα που πάσχουν από ψωρίαση ή λύκο
 • ασθενείς που κάνουν χρήση κορτιζόνης για μεγάλο διάστημα
 • άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα ισοτρετινοΐνη

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Η διαδικασία της δερμοαπόξεσης παίρνει από 30 λεπτά έως μία ώρα και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή κατευθείαν.

Γιατί να επιλέξω το συγκεκριμένο ιατρείο για την εφαρμογή δερμοαπόξεσης στο πρόσωπο;

Στο ιατρείο μας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάρα πολλές θεραπείες για το πρόσωπο. Ο Δρ. Γεώργιος Τσακώνης θα σας καθοδηγήσει πλήρως για να είστε ικανοί να διαλέξετε τη θεραπεία που ταιριάζει σε εσάς.

Ακόμη, για τη θεραπεία της δερμοαπόξεσης μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 διαφορετικές τεχνικές (με μικροκρυστάλλους, με laser, αλλά και hydrodermabrasion). Για τη δερμοαπόξεση χρησιμοποιούνται τα τα πιο σύγχρονα και πιστοποιημένα μηχανήματα και τα αποτελέσματά τους είναι εκπληκτικά! Σκοπός μας είναι να ικανοποιούμε πλήρως τις ανάγκες των ασθενών μας, με την εγγύηση πάντα των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!