Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση αισθητικής χειρουργικής η οποία αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας. Το δέρμα στην περιοχή του στήθους καταπονείται αρκετά σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος. Οι αιτίες είναι αρκετές, αφού μπορεί να οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος των μαστών, σε αυξομείωση βάρους, στην ηλικία, ή μια εγκυμοσύνη. Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα χαλαρώνει αρκετά και έτσι χάνει το σχήμα του.

Με την ανόρθωση στήθους βοηθάμε τον μαστό να αποκτήσει ξανά την σφριγηλή εμφάνιση και δίνουμε ένα πιο στητό σχήμα. Είναι πραγματικότητα ότι κάποια στήθη, ακόμα και σε μικρές ηλικίες, δεν έχουν την ιδανική εμφάνιση. Ο στόχος της ανόρθωση στήθους είναι να επανατοποθετηθεί το σύμπλεγμα θηλή-άλω και γενικότερα όλο το στήθος ψηλότερα στον θώρακα, καθώς επίσης και να βελτιωθεί το περίγραμμα και όγκος του. Η διαδικασία της ανόρθωσης στήθους διαφέρει αρκετά από την αυξητική, παρά το γεγονός ότι αρκετά άτομα συγχέουν τις επεμβάσεις.

 

Βαθμοί πτώσης μαστών και τεχνικές Ανόρθωσης που χρησιμοποιούνται

Οι τεχνικές Ανόρθωσης που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από τον βαθμό πτώσης του στήθους, που διακρίνεται σε 5 κατηγορίες.

Πτώση 1ου βαθμού: Ονομάζεται ψευδοπτώση . Στην περίπτωση αυτή οι θηλές βρίσκονται πάνω από την υπομάστια πτυχή. Συνήθως, αν οι μαστοί είναι μικροί, τοποθετούνται μικρά ενθέματα σιλικόνης για την αντιμετώπιση της πτώσης.

Πτώση 2ου βαθμού: Οι θηλές βρίσκονται ακριβώς στην υπομάστια πτυχή και η πτώση των μαστών θεωρείται μικρή. Σε μικρά στήθη τοποθετούνται για την ανόρθωση τους, ενθέματα σιλικόνης. Σε μεγαλύτερα στήθη όμως, γύρω από τη θηλαία άλω, γίνεται αφαίρεση δέρματος και τελικά η θηλή τοποθετείται σε ψηλότερη θέση.

Πτώση 3ου βαθμού: Οι θηλές είναι ορατές, όμως βρίσκονται κάτω από την υπομάστια πτυχή και η πτώση θεωρείται μέτρια. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι σκοπός μας είναι να ανυψώσουμε τη θηλή, αφαιρώντας όμως δέρμα κάτω από τη θηλαία άλω σε σχήμα V.

Πτώση 4ου και 5ου βαθμού: Η πτώση σε αυτό το βαθμό είναι σοβαρή. Οι θηλές μόλις που είναι ορατές στη μια περίπτωση ενώ στη 2η είναι κρυμμένες κάτω από το μαστό. Η ανόρθωσή τους γίνεται αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα δέρματος και καθηλώνοντας τη θηλή σε ψηλότερη θέση όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Απαιτείται η δημιουργία κρημνού για να είναι ασφαλής η μεταφορά της θηλής, και αυτό καθιστά την επέμβαση δυσκολότερη.

 

Ο προγραμματισμός της επέμβασης

Κατά την πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό σας, θα κάνετε μία συζήτηση σχετικά με το τι προσδοκείτε από την ανόρθωση στήθους. ‘Επειτα, ο γιατρός θα μετρήσει και θα εξετάσει το στήθος σας. Θα σας ενημερώσει σχετικά με τους παράγοντες που είναι πιθανό να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της επέμβασης όπως για παράδειγμα το μέγεθος του στήθους, η ηλικία ή η κατάσταση του δέρματος. Θα κρίνει επίσης, αν χρειάζεται να τοποθετηθούν εμφυτεύματα σιλικόνης και θα σας δώσει μία εικόνα της νέας θέσης της θηλής, αφού αυτή θα αλλάξει. Τέλος, θα γίνει μία λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας, εμπεριέχοντας το κόστος της επέμβασης, πιθανούς κινδύνους και τον τύπο αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί.

 

Προετοιμασία της επέμβασης

Εφόσον έχετε καταλήξει πως θα προβείτε σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους, ο πλαστικός χειρουργός, ανάλογα με το ιστορικό σας και την ηλικία σας, θα σας ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε. Είναι πιθανό να σας ζητηθεί να κάνετε μία μαστογραφία. επίσης θα δοθούν οδηγίες σχετικά με τη διατροφή, το κάπνισμα, αλλά και φάρμακα ή συμπληρώματα που πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλωθούν.

 

Ανόρθωση στήθους – Διαδικασία

Η πλαστική στήθους έχει ως στόχο την μεταφορά της θηλής και του μαστού σε υψηλότερο σημείο, καθώς και την αφαίρεση του περιττού δέρματος. Επιπλέον γίνεται ανακατανομή του αδένα, με σκοπό να σταθεί ανορθωμένος. Μετά την αφαίρεση του χαλαρωμένου και περίσσιου δέρματος, αυτό που μένει είναι πολύ πιο σφιχτό με την δυνατότητα να κρατάει τους μαστούς σε νέα θέση. Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός προχωράει σε τομές σε κάποια σημεία του μαστού. Το μέγεθος των τομών φυσικά εξαρτάται από το μέγεθος της χαλάρωσης της ασθενούς. Τα μετεγχειρητικά σημάδια από τις τομές επίσης εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος της επέμβασης και την ικανότητα επούλωσης του κάθε οργανισμού. Έτσι τα σημάδια μπορεί να είναι από καθόλου, έως ελάχιστα ορατά, ανάλογα με την περίσταση.

Η παραμονή στην κλινική συνήθως δεν κρίνεται απαραίτητη, αφού πολύ σπάνια συνιστούμε παραμονή μίας νύχτας. Μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητα και στην εργασία σας το πολύ σε μια εβδομάδα.

 

Μετά την επέμβαση

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης μαστών είναι άμεσα ορατό μετά την επέμβαση. Με το πέρασμα του χρόνου υπάρχει υποχώρηση του μετεγχειρητικού οιδήματος και τα σημάδια από τις τομές ξεθωριάζουν. Επιπλέον, η θέση και το σχήμα του στήθους συνεχίζει να βελτιώνεται συνεχώς. Η τελική εικόνα και αποτελέσματα έρχονται μερικούς μόνο μήνες μετά την ανόρθωση στήθους και παράλληλα η πλήρης ικανοποίηση του ασθενούς.

 

Επιπλοκές κατά την ανόρθωση στήθους

Επιπλοκές που μπορούν να συμβούν στη διάρκεια της επέμβασης, είναι η εμφάνιση φλεγμονής ή αιματώματος. Όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρχει ασυμμετρία στους μαστούς, αλλά και υπερτροφικές ουλές οι οποίες εξαρτώνται βέβαια από το δέρμα και την προδιάθεση της ασθενούς. Οι επιπλοκές αυτές είναι σπάνιες, όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

 

Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα εμφυτευμάτων σε συνδυασμό με την ανόρθωση στήθους

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός, πως ένα εμφύτευμα σιλικόνης αυξάνει την διάρκεια ζωής των αποτελεσμάτων της ανόρθωσης στήθους. Επίσης, το μέγεθος των τομών για να επιτευχθεί επαρκώς η ανόρθωση μειώνεται με την προσθήκη εμφυτεύματος. Το δέρμα όμως σε ένα στήθος με πτωτική τάση, ίσως δεν είναι ικανό να κρατήσει το βάρος ενός εμφυτεύματος κατά την ίδια επέμβαση. Έτσι, οι γιατροί συστήνουν να προστίθονται εμφυτεύματα, σε δεύτερη επέμβαση και διάστημα 4 μηνών μετά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους. Ο σκοπός είναι να αποφεύγονται επιπλοκές όπως μία νέα πτώση των μαστών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ανόρθωση στήθους & Εγκυμοσύνη

Η ανόρθωση μαστών, όπως και η αυξητική στήθους καλό θα ήταν να γίνονται μετά από την τεκνοποίηση. Ο λόγος είναι ότι οι αλλαγές που περνάνε οι μαστοί κατά την εγκυμοσύνη αλλά και κατά την διάρκεια του θηλασμού, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την εμφάνιση και να μειώσουν τον βαθμό των αποτελεσμάτων της επέμβασης. Επίσης, η αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη και η μείωση στη συνέχεια επηρεάζουν αρκετά την εμφάνιση του στήθους.

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!