Χαριλάου Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Χαρ. Τρικούπη 139, Νέα Ερυθραία 14671

Λίφτινγκ προσώπου – Facelift – Lifting

Το λίφτινγκ προσώπου ή αλλιώς facelift απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν τα σημάδια του γήρατος στο πρόσωπο. Τα αποτελέσματα του χρόνου είναι δυστυχώς εμφανή σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Το δέρμα σιγά σιγά χάνει την ελαστικότητά του, λεπταίνει, χαλαρώνει και στη συνέχεια εμφανίζει πτώση λόγω της βαρύτητας.

Το lifting μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου. Περιλαμβάνει σύσφιξη του δέρματος και των μυών του προσώπου, καθώς και αφαίρεση της περίσσειας δέρματος. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο νεανική εμφάνιση και να βελτιώσετε το συνολικό περίγραμμα του προσώπου.

Τα αποτελέσματα του λίφτινγκ προσώπου μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το lifting δεν είναι λύση για όλα τα σημάδια γήρανσης και δεν θα σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης. Εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε στη χειρουργική αυτή επέμβαση, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Στην πραγματικότητα με τον όρο λίφτινγκ προσώπου (facelift) εννοούμε ένα σύνολο διαφορετικών επεμβάσεων οι οποίες διορθώνουν προβληματικά σημεία του προσώπου, όπως:

  • χαλάρωση στο λαιμό
  • πτώση χειλοπαρειακών & ρινοπαρειακών αυλακιών
  • σακούλες στα κάτω βλέφαρα
  • πτώση μετώπου
Η εικόνα αυτή δείχνει επέμβαση facelift

Περισσότερα για το λίφτινγκ προσώπου – Facelift

Το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να συνδυαστεί άψογα με την ανόρθωση λαιμού και να βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό το σχήμα του λαιμού και της κάτω γνάθου. Με την αφαίρεση του περιττού λίπους και την επαναφορά των επιμέρους στοιχείων του προσώπου στην κατάλληλη θέση, το facelift επαναφέρει την νεανική σας εμφάνιση. Η καταλληλότερη στιγμή για να προχωρήσετε στο λίφτινγκ προσώπου είναι άμεσα εξαρτώμενη από το πόσο νωρίς εμφανίζονται τα σημάδια του γήρατος.

Το facelift γίνεται μετά από ολική νάρκωση και το χειρουργείο διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών τομών γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά, που επιτρέπει στον χειρουργό να έχει πρόσβαση στους υποκείμενους μύες και ιστούς του προσώπου. Μόλις ο χειρουργός ανασηκώσει και επανατοποθετήσει τους μύες και τους ιστούς του προσώπου, θα αφαιρέσει τυχόν περίσσεια δέρματος πριν κλείσει τις τομές. 

Συνίσταται στους ασθενείς μας η παραμονή τους στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο για προληπτικούς λόγους και για σωστότερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας. Οι τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για Facelift ποικίλουν. Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής γίνεται μετά από συνεννόηση με τον ιατρό σας, Ο πλαστικός χειρουργός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περίπτωσης σας.

Η εικόνα αυτή δείχνει επέμβαση facelift

Mini Facelift

Το Mini Facelift είναι μια δημοφιλής αισθητική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της όψης του προσώπου. Eίναι μια εναλλακτική επιλογή, σε περιπτώσεις που δεν χρειάζεται παραδοσιακό λίφτινγκ. Το μίνι λίφτινγκ προσώπου γνωστό και ως mini lift, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ποικίλων προβλημάτων, όπως ολική ανύψωση στο κάτω μέρος του προσώπου και τα μάγουλα, σύσφιξη του δέρματος γύρω από το λαιμό, χαλάρωση του δέρματος, ρυτίδες και πτώση των βλεφάρων. Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό λίφτινγκ προσώπου, ένα μίνι λίφτινγκ δεν απαιτεί εκτεταμένες τομές. Ως αποτέλεσμα, είναι μια ιδανική επιλογή για ασθενείς που θέλουν να επιτύχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Εάν σκέφτεστε ένα μίνι λίφτινγκ προσώπου, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο χειρουργός σας θα αξιολογήσει την ανατομία του προσώπου και την ποιότητα του δέρματός σας για να καθορίσει εάν είστε κατάλληλη/ος για τη διαδικασία. Θα σας εξηγήσει επίσης τους κινδύνους και τα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν είναι κατάλληλη ή όχι για εσάς.

Ultherapy – Λίφτινγκ προσώπου χωρίς νυστέρι

Το Ultherapy είναι ένας τύπος facelift που χρησιμοποιεί ενέργεια υπερήχων για την ανύψωση και τη σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ρυτίδων, χαλάρωσης του δέρματος και χαλαρού δέρματος κάτω από το πηγούνι. Το λίφτινγκ προσώπου με Ultherapy λειτουργεί θερμαίνοντας τον ιστό κάτω από το δέρμα με ενέργεια υπερήχων. Η παροχή ενέργειας υπερήχων ελέγχεται προσεκτικά, έτσι ώστε να στοχεύει μόνο τους βαθύτερους ιστούς του δέρματος, αφήνοντας το επιφανειακό στρώμα άθικτο.

Αυτό βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανύψωση και σύσφιξη του δέρματος. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί περίπου 60 λεπτά για να ολοκληρωθεί και οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα μέσα σε 3-6 μήνες. Το Ultherapy είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία για lifting προσώπου, εγκεκριμένη από τον FDA. Έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική σε κλινικές δοκιμές και έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Η ζωή μετά το Lifting προσώπου

Το λίφτινγκ μπορεί να είναι μια εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή, δίνοντάς σας μια ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το λίφτινγκ προσώπου είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση και θα χρειαστείτε χρόνο για να αναρρώσετε προτού μπορέσετε να απολαύσετε πλήρως τη νέα σας εμφάνιση.

Ένα λίφτινγκ προσώπου μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη τόνωση της αυτοπεποίθησης, αλλά είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για την περίοδο αποκατάστασης. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, πιθανότατα θα αισθάνεστε κουρασμένοι και επώδυνοι. Το πρόσωπό σας θα είναι επίσης πρησμένο και μελανιασμένο. Θα σας ζητηθεί επίσης να φορέσετε ένα ρούχο συμπίεσης για να μειώσετε το πρήξιμο και μπορεί να χρειαστεί να πάρετε παυσίπονα για μερικές ημέρες. Παρά αυτές τις ενοχλητικές παρενέργειες, οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται καλύτερα μέσα σε δύο εβδομάδες από την επέμβαση.

Αυτές οι παρενέργειες είναι φυσιολογικές και θα βελτιωθούν σταδιακά την επόμενη ή δύο εβδομάδες. Θα χρειαστεί να το κάνετε πιο χαλαρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πράγμα που σημαίνει να αποφεύγετε την έντονη δραστηριότητα και να ξοδεύετε χρόνο ξεκούρασης με το κεφάλι ψηλά. Θα χρειαστεί επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες του χειρουργού σας για τη φροντίδα των τομών σας. Μόλις περάσετε την αρχική περίοδο αποκατάστασης, μπορείτε να περιμένετε να απολαύσετε μακροχρόνια αποτελέσματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο σίγουροι μετά την επέμβαση. Εάν φροντίζετε το δέρμα σας και το προστατεύετε από τον ήλιο, τα αποτελέσματά σας θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Τα αρνητικά του Λίφτινγκ προσώπου

Αν και ένα λίφτινγκ προσώπου μπορεί να προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους και μειονεκτήματα πριν υποβληθείτε στη διαδικασία.

  • Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα του λίφτινγκ είναι ο χρόνος αποθεραπείας. Τα lifting προσώπου συνήθως απαιτούν μια εβδομάδα ή περισσότερο χρόνο αποχής από τις καθημερινές σας δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν οίδημα, μώλωπες και μούδιασμα.
  • Ένας από τους κύριους κινδύνους που σχετίζονται με το facelift είναι η μόλυνση. Οι τομές που γίνονται κατά τη διάρκεια ενός λίφτινγκ μπορούν να παρέχουν ένα σημείο εισόδου για βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση.. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και επαγρύπνηση, αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.
  • Κίνδυνος βλάβης των νεύρων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στην πληγείσα περιοχή.
  • Μικρός κίνδυνος αιμορραγίας και θρόμβων αίματος.

Αν και οι σοβαρές επιπλοκές από ένα λίφτινγκ είναι σπάνιες, είναι σημαντικό να συζητήσετε τους κινδύνους με το γιατρό σας πριν υποβληθείτε στη διαδικασία. Παρά τους πιθανούς κινδύνους, ένα λίφτινγκ προσώπου μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη. Μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από την εμφάνισή σας και να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας. 

Τι συμβαίνει στο πρώτο ραντεβού με τον πλαστικό, πριν το λίφτινγκ προσώπου;

Μια συμβουλευτική λίφτινγκ είναι μια ευκαιρία για έναν πιθανό ασθενή να συναντηθεί με έναν πλαστικό χειρουργό και να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία. Κατά τη διάρκεια ο χειρουργός θα αξιολογήσει τη δομή του προσώπου και την ελαστικότητα του δέρματος του ασθενούς. Θα συζητήσουν επίσης τους στόχους του ασθενούς για τη χειρουργική επέμβαση. Το πρώτο ραντεβού είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία λίφτινγκ, καθώς βοηθά να διασφαλιστεί ότι ο ασθενής και ο χειρουργός βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Δίνει επίσης στον χειρουργό την ευκαιρία να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχει ο ασθενής. Μέχρι το τέλος του ραντεβού, ο χειρουργός θα πρέπει να έχει μια καλή κατανόηση του τι θέλει να επιτύχει ο ασθενής με τη χειρουργική επέμβαση.

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία πριν την επέμβαση?

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για λίφτινγκ προσώπου. Πρώτον, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Μόλις αποφασίσετε να προχωρήσετε στη χειρουργική επέμβαση, ο χειρουργός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν απαραίτητων αλλαγών στη διατροφή ή στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Γενικά, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και την κατανάλωση αλκοόλ πριν από την επέμβαση, καθώς και τα δύο μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών. Επιπλέον, θα πρέπει να κανονίσετε κάποιον να σας οδηγήσει στο σπίτι μετά τη διαδικασία και να σχεδιάσετε να πάρετε τουλάχιστον μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά για να αναρρώσετε. 

Τι συμβαίνει κατά την επέμβαση λίφτινγκ προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου, γνωστό και ως ρυτιδεκτομή, είναι μια διαδικασία αισθητικής χειρουργικής που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου. Ο χειρουργός κάνει τομές στο δέρμα, συχνά κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, και στη συνέχεια ανασηκώνει το δέρμα για να σφίξει τους υποκείμενους μύες. Το υπερβολικό δέρμα αφαιρείται και οι τομές κλείνονται με ράμματα. Τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ μπορεί να είναι εκπληκτικά, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η επέμβαση δεν σταματά τη διαδικασία γήρανσης. Ένα λίφτινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι και πιο ανανεωμένοι, αλλά δεν είναι μια πραγματική πηγή νεότητας.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά ή σε άλλες δραστηριότητες;

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μια αισθητική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της όψης του προσώπου. Πολλοί ασθενείς αναρωτιούνται πόσο καιρό θα χρειαστούν για να επιστρέψουν στην εργασία και σε άλλες δραστηριότητες μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου. Σε γενικές γραμμές, οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν να χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες πριν συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες.

Είναι σημαντικό να δίνετε στο σώμα χρόνο να επουλωθεί μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κάποιους μώλωπες και πρήξιμο. Ωστόσο, αυτές οι παρενέργειες συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποτρέψουν οποιοδήποτε περαιτέρω οίδημα. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι ασθενείς μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα έχουν ομαλή και επιτυχή ανάρρωση.

Πώς θα φαίνονται τα αποτελέσματα του Facelift μακροπρόθεσμα;

Όταν σκέφτεστε ένα λίφτινγκ προσώπου, είναι σημαντικό να σκεφτείτε όχι μόνο τα άμεσα αποτελέσματα, αλλά και πώς θα φαίνονται αυτά τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Το λίφτινγκ προσώπου είναι μια σημαντική χειρουργική διαδικασία και είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν χειρουργό που έχει εκτενή εμπειρία και ιστορικό στην παροχή αποτελεσμάτων φυσικής όψης.

Γενικά, το λίφτινγκ προσώπου αναμένεται να επιφέρει αξιοσημείωτες βελτιώσεις για 10 έως 15 χρόνια και πολλοί ασθενείς εξακολουθούν να βλέπουν κάποια οφέλη μετά από αυτό. Φυσικά, η διαδικασία γήρανσης είναι σε εξέλιξη και ακόμη και το καλύτερο λίφτινγκ δεν μπορεί να σταματήσει τα χέρια του χρόνου. 

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι και οι παρενέργειες του facelift προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου, γνωστό και ως ρυτιδεκτομή, είναι μια χειρουργική επέμβαση που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου μειώνοντας τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.

Ορισμένες σπάνιες επιπλοκές του λίφτινγκ περιλαμβάνουν μόλυνση, αιμορραγία, νευρική βλάβη και απώλεια της αίσθησης στο πρόσωπο. Επιπλέον, το λίφτινγκ μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και αλλαγές στην υφή του δέρματος. Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς θα πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη του λίφτινγκ πριν υποβληθούν στη διαδικασία.

Πώς μπορώ να διαλέξω πλαστικό χειρουργό;

Όταν επιλέγετε έναν πλαστικό χειρουργό, είναι σημαντικό να επιλέξετε κάποιον που είναι έμπειρος και καταρτισμένος. Ο χειρουργός θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος καΙ να έχει εμπειρία στην εκτέλεση της συγκεκριμένης επέμβασης. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν χειρουργό με τον οποίο αισθάνεστε άνετα και για τον οποίο αισθάνεστε σίγουροι. Θα πρέπει να προγραμματίσετε μια διαβούλευση με τον χειρουργό για να συζητήσετε τους στόχους σας για τη χειρουργική επέμβαση και να κάνετε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν το λίφτινγκ προσώπου είναι κατάλληλο ή όχι για εσάς.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!