Ξανθελάσματα

Τι είναι τα ξανθελάσματα

Όταν μιλάμε για ξανθελάσματα, εννοούμε μία κατάσταση του δέρματος, στην οποία εμφανίζονται επίπεδες λιπώδεις κίτρινες πλάκες, συγκεκριμένου μεγέθους, κάτω από την επιδερμίδα και πάνω από τα βλέφαρα. Πρόκειται λοιπόν για συγκεντρωμένα λιπίδια, τοπικά κάτω από το δέρμα, που συνήθως εμφανίζονται δίπλα στη μύτη στην περιοχή πάνω και κάτω από τα βλέφαρα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις, που η εικόνα συνοδεύεται από υψηλή ένδειξη λιπιδίων και στο αίμα. Έτσι, οι ασθενείς που πάσχουν από ξανθελάσματα, πρέπει να υποβάλλονται συχνά σε εξετάσεις αίματος για να ελέγχουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης.

Αντιμετωπίστε τα άμεσα

Οι βλάβες αυτές στο δέρμα δεν έχουν προδιάθεση κακοήθειας και δεν προκαλούν κνησμό ή πόνο. Με το πέρασμα του χρόνου, η κατάστασή τους εξελίσσεται. Τα συμπτώματα δεν φεύγουν από μόνα τους. Αντ’ αυτού, υποτροπιάζουν και έχουν την τάση να μεγαλώνουν σε αριθμό και σε μέγεθος. Συνήθως, δεν επηρεάζεται η όραση ή η λειτουργικότητα στο βλέφαρο του ασθενή. Σπάνια είναι η περίπτωση να εμφανιστεί πτώση του βλεφάρου. Ο λόγος της θεραπείας τους είναι καθαρά αισθητικός.

Προτιμότερο είναι τα ξανθελάσματα να αντιμετωπιστούν ενώ ακόμα βρίσκονται σε αρχικά στάδια και το μέγεθός τους είναι μικρό, καθώς αυτό θα κάνει τη διαδικασία της θεραπείας πιο εύκολη αλλά και το τελικό αποτέλεσμα ομορφότερο.

Πρόσωπο

Στήθος

Σώμα

Άνδρας

Ενέσιμες Θεραπείες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!