Πλαστική χειρουργική & μύθοι

Μη ξεγελιέστε από τις συνηθισμένες εσφαλμένες ερμηνείες γύρω από τις πλαστικές. Δεν είναι προνόμιο των διάσημων ή των πλουσίων, αλλά ούτε είναι και το μυστικό της ευτυχίας. Πριν κάνουμε την επίσκεψή μας στον πλαστικό χειρουργό, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τη φαντασία από την πραγματικότητα. Στο άρθρο αυτό θα διαλευκανθεί το μυστήριο των πραγμάτων που προκαλούν σύγχυση χωρίς λόγο.

Είναι η πλαστική χειρουργική και η αισθητική χειρουργική συνώνυμα ή μάλλον μύθος;

Οι διαφορές μεταξύ των δύο τομέων είναι μεγάλες, με πρωταρχική διαφορά την εκπαίδευση. Όλοι οι ιατροί που κατέχουν πτυχίο ιατρικής, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αισθητική χειρουργική επέμβαση, ακόμη κι αν δεν είναι εξειδικευμένοι στην πλαστική χειρουργική. Επίσης, από χώρα σε χώρα τα πρότυπα της εξειδίκευσης για την πλαστική χειρουργική διαφέρουν. Το διεθνές πρότυπo πιστοποίησης, θέτει η ISAPS αποκλειστικά για πλαστικούς χειρουργούς που πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές προσόντων και δεξιοτήτων, με τήρηση του ηθικού κώδικα και συνεχή εκπαίδευση.

Ο πρώτος πλαστικός χειρουργός που βρίσκεται μπροστά σας δεν είναι πάντα ο ιδανικός! Κάντε την έρευνά σας!

Για να επιλέξετε τον σωστό χειρουργό, απαιτείται κατάλληλη έρευνα και υπομονή. Μην επιλέξετε τον πρώτο πλαστικό χειρουργό που θα βρείτε μπροστά σας, επειδή δεν έχετε την όρεξη να ψάξετε περισσότερο! Επιλέξτε τον χειρουργό που θα έχει μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία της επέμβασης που επιθυμείτε να κάνετε! Μέσω του καταλόγου ISAPS μπορείτε εύκολα να βρείτε τους κατάλληλους χειρουργούς παγκοσμίως.

Η αυξητική στήθους είναι επικίνδυνη διαδικασία ή πρόκειται για ακόμα ένα μύθο;

Οι πρώτες επεμβάσεις προσθήκης εμφυτευμάτων στους μαστούς, είχαν συχνά επιπλοκές και από εκεί προέκυψε ο μύθος αυτός. Από τότε μέχρι και σήμερα, πολλές ιατρικές έρευνες έχουν διεξαχθεί και δείχνουν πως η αυξητική στήθους δεν συνδέεται με καμία διαταραχή ή ασθένεια, όπως ο καρκίνος στους μαστούς. Επιπλέον, η γυναίκα που έχει υποβληθεί σε πλαστική στήθους, επιτρέπεται να θηλάσει χωρίς καμία παρενέργεια και με επιτυχία.

Είναι η απώλεια βάρους ο σωστός λόγος για να κάνω λιποαναρρόφηση;

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ο πλαστικός χειρουργός θα προτείνει στον ασθενή να προβεί σε απώλεια βάρους πριν να υποβληθεί στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης. μετά την απώλεια περιττών κιλών η επέμβαση θα γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία. Η κυτταρίτιδα επίσης, δεν θεραπεύεται αποτελεσματικά με λιποαναρρόφηση. Αντίθετα το πρόβλημα ίσως είναι πιο ορατό αφαιρώντας τα λιποκύτταρα.

Είναι μύθος πως η ματαιοδοξία είναι ο μοναδικός λόγος για να κάνεις πλαστική επέμβαση.

Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά να επιθυμείς να αισθάνεσαι όμορφα με το σώμα σου και να είσαι ”ματαιόδοξος”. Οι πλαστικοί χειρουργοί, εκτός του να σχηματίσουν όμορφα το σώμα, βοηθούν τον ασθενή να έχει μία ευχάριστη εικόνα για τον εαυτό του, που συνεπάγεται και μία πιο χαρούμενη ζωή! Όταν η εμφάνισή μας αντανακλά την εσωτερική μας σιγουριά και νεότητα, τότε το όφελος, σωματικό αλλά και ψυχικό είναι μεγάλο.

Το λάθος του να θεωρούμε την πλαστική χειρουργική ακριβή διαδικασία

Το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις ετησίως, είναι η μεγάλη απόδειξη ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι ένα ακόμη προνόμιο των πλουσίων. Η τεχνολογία στην ιατρική έχει προοδεύσει τόσο, ώστε να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος τιμών. Το Botox για παράδειγμα, είναι μία πολύ προσιτή θεραπεία και μπορεί να αγοραστεί σε πακέτο για να εξοικονομήσει κανείς χρήματα. Επίσης, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί, δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή να κάνει την πληρωμή του με διάφορους τρόπους, όπως με δόσεις. Πολλοί είναι οι ασθενείς που επιλέγουν να κάνουν την επέμβασή τους στο εξωτερικό, λόγω του χαμηλότερου κόστους στις ιατρικές προμήθειες και τον εξοπλισμό.

Ο μύθος της θεωρίας πως η πλαστική χειρουργική είναι γυναικείο προνόμιο

Το Botox, καθώς και η ανόρθωση στο πρόσωπο είναι επεμβάσεις πολύ διαδεδομένες και στα δύο φύλα. Επίσης, περισσότεροι είναι οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες, που τείνουν να κάνουν ρινοπλαστική, αλλά και μείωση μαστού. Σε διαδικασία επιμήκυνσης πέους υποβάλλονται όλο και περισσότεροι άνδρες.

Το λάθος να περιμένει κανείς την τελειότητα

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στον πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει εσείς αλλά και ο γιατρός σας, να καταλάβετε τους λόγους που επιθυμείτε να υποβληθείτε σε πλαστική επέμβαση, και αν οι λόγοι αυτοί είναι υγιείς και τα αποτελέσματα που προσδοκείτε, ρεαλιστικά. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ουλές που μπορεί να προκύψουν μετά την επέμβαση, αν και η χειρουργική έχει αναπτυχθεί αρκετά, ώστε να μπορεί να ελαχιστοποιήσει τέτοια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Καλό είναι να περιμένετε μία μικρή αλλαγή προς το καλύτερο, που θα σας δώσει μία πιο σίγουρη και υγιέστερη προοπτική για ζωή και όχι μια μεταμόρφωση.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι πλαστική χειρουργική αλλά και τι δεν είναι. Περισσότερες γνώσεις θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση, σε σχέση με την επέμβαση που θέλετε να πραγματοποιήσετε, καθώς επίσης και ποιος θα είναι ο ειδικός που θα βοηθήσει στην επιτυχία της.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!