Η πλαστική με αυτόλογο λίπος θεωρείτε μία από τις πιο σύγχρονες επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής. Ο φόβος επιπλοκών είναι πολύ χαμηλός σε σχέση με τη σιλικόνη και άλλα τεχνητά υλικά. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός δεν εκλαμβάνει το λίπος ως ξένο σώμα. Μερικές σύγχρονες μελέτες ερευνητών έδειξαν ότι το λίπος περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη νέων ιστών. Πάνω σε αυτή τη βάση, το λίπος μπορεί να μεταμοσχευθεί από κάποιο προβληματικό σημείο του σώματος σε ένα άλλο ώστε να επιτύχουμε αναπλαστικές και διορθωτικές παρεμβάσεις.

Η μέθοδος: Αρχικά εντοπίζουμε σε ποιο σημείο του σώματος του ασθενούς υπάρχει περιττό λίπος για να γίνει η εξαγωγή. Στη συνέχεια ο λιπώδης ιστός αφαιρείται με τη χρήση ειδικής κάνουλας και στην συνέχεια γίνεται επεξεργασία για να καθαριστεί από τα περιττά κύτταρα και το αίμα. Τέλος, αφού απομονωθεί το τοποθετούμε στο επιθυμητό σημείο με τη χρήση ένεσης.

Σημεία εφαρμογής: Τα σημεία στα οποία μπορούμε να προχωρήσουμε σε πλαστική με αυτόλογο λίπος είναι όχι μόνο το σώμα, όπως γλουτοί μηροί και στήθος,  αλλά ακόμα και στο πρόσωπο.

Αυτόλογο λίπος στο πρόσωπο

Το αυτόλογο λίπος είναι η κατάλληλη μέθοδος για να γεμίσουμε τις ρυτίδες που υπάρχουν γύρω από τα μάτια,  μεταξύ των φρυδιών και γύρω από το στόμα. Επιπλέον, με τη χρήση αυτόλογου λίπους μπορούμε να δώσουμε όγκο και να τονίσουμε τα ζυγωματικά, να διορθώσουμε το σχήμα στο πηγούνι ή να αυξήσουμε τον όγκο στα χείλια.

Αυξητική στήθους με λίπος

Η αυξητική στήθους με λίπος είναι η ιδανική επιλογή για να αυξήσετε τον όγκο και να βελτιώσετε το σχήμα. Επιπλέον βελτιώνει την στιλπνότητα στο δέρμα της περιοχής και έχει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς χειρουργικές τομές.

Αυξητική γλουτών με λίπος

Η αυξητική γλουτών με λίπος μπορεί να διορθώσει το σχήμα και να δώσει όγκο στις περιοχές με πρόβλημα. Το αυτόλογο λίπος έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται απόλυτα και να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του, διότι ο οργανισμός δεν το εκλαμβάνει ως ξένο σώμα. Η αυξητική γλουτών με λίπος δεν προκαλεί ανομοιομορφίες στο δέρμα και κυτταρίτιδα, ενώ ο ασθενής δεν νιώθει το λίπος σαν να είναι κάποιο εξόγκωμα.

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Η πλαστικές με αυτόλογο λίπος μπορούν να συνδυαστούν με αρκετές άλλες επεμβάσεις, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μπορεί παράλληλα να γίνει λιποαναρρόφηση από τους μηρούς ή κάποια άλλη περιοχή με πρόβλημα και να το εναποθέσουμε στο στήθος. Η διαδικασία είναι αρκετά εξειδικευμένη και πρέπει πάντα να γίνεται από πλαστικούς χειρουργούς με μεγάλη εμπειρία. Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης είναι στην διάθεσή σας για να απαντήσει στις απορίες σας σχετικά με την επέμβαση.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!