Αποφύγετε τις ουλές

Ένας βασικός λόγος, που άντρες και γυναίκες δεν κάνουν πλαστικές επεμβάσεις, ακόμα κι αν το θέλουν ή το χρειάζονται, είναι η φοβία τους για τις ουλές. Έτσι κι αλλιώς, το σημαντικότερο μέρος της πλαστικής επέμβασης είναι ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ποιος είναι ο λόγος να μπείτε στη διαδικασία μιας πλαστικής, αν τελικά μείνει μια ανεπιθύμητη ουλή ή ένα μεγάλο και άσχημο σημάδι;

Ένας καλός πλαστικος χειρουργος είναι εκπαιδευμένος για να επιτύχει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, τα σημάδια που θα μείνουν θα είναι πολύ λιγότερα από το να κάνετε μια μη πλαστική χειρουργική επέμβαση. Ο χειρουργός με εμπειρία γνωρίζει πού πρέπει να κάνει τις τομές για να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο και να επουλωθούν γρηγορότερα. Η πλήρης αποφυγή των ούλων μετά την επέμβαση είναι αδύνατη. Παρόλα αυτά, ένας καλός πλαστικός θα κάνει τα πάντα, για να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερες!

Από τι προκαλούνται τα σημάδια;

Δεν θα δημιουργηθεί ουλή αν το τραύμα βρίσκεται στο πάνω-πάνω στρώμα του δέρματός σας. Αν όμως, η πληγή είναι βαθύτερη, η δουλειά που πρέπει να γίνει από το σώμα για να θεραπευτεί, είναι πολύ περισσότερη. Αρχικά, παράγεται κολλαγόνο και το τραύμα επουλώνεται από τα κύτταρα που παρέχουν την ελαστικότητα στο δέρμα. Η λειτουργία του κολλαγόνου για τους ιστούς είναι αυτή της κόλλας. Το αποτέλεσμα του ιστού που έχει πια επισκευαστεί, είναι πιθανό να απέχει χρωματικά ή και σε υφή από το γύρω δέρμα του. Έτσι, η εμφάνιση μιας εντελώς θεραπευμένης τομής θα είναι είτε πιο σκούρα είτε κόκκινη. Αντίθετα, ένα πιο παλιό σημάδι μπορεί να είναι λευκό ή ακόμη και ασημί. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ουλή δεν είναι ένα επιθυμητό και αρεστό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο τρόπος για την αποφυγή των ούλων;

Όπως ειπώθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει τρόπος για την πλήρη αποφυγή των ουλών μετά την πλαστική επέμβαση. Το σώμα έχει τον τρόπο του να επιδιορθώνεται, κι αυτός έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ούλων, ανεξαρτήτως θεραπείας που θα επιλέξετε να κάνετε. Σύντομα το σημάδι θα είναι λιγότερο ορατό, όσο το παραπάνω κολλαγόνο που κατά τη διάρκεια της θεραπείας παράχθηκε, θα σπάει. Παρόλ’ αυτά, οι τρόποι για τη μείωση της εμφάνισης σημαδιών είναι πολλοί.

Επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού

Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή μιας πολύ ορατής ουλής, είναι η σωστή επιλογή του χειρουργού που θα κάνει την επέμβαση. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, εφαρμόζοντας καλή τεχνική κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, θα μειώσει τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί στον ιστό. Επίσης θα κάνει χρήση υποκοσμητικών ραμμάτων που είναι απορροφήσιμα από το σώμα.

Πού θα γίνει η τομή;

Ο πλαστικός χειρουργός είναι εκπαιδευμένος να κρύβει τα σημάδια, και γνωρίζει σε ποια σημεία το σώμα μπορεί πιο γρήγορα να θεραπευτεί, όπως για παράδειγμα τα βλέφαρα και το κάτω μέρος των χεριών. Επιπλέον οι τομές γίνονται σε λιγότερο ορατά σημεία ή παράλληλα στις πτυχές του δέρματος. Παραδείγματος χάριν, στη διαδικασία του λίφτινγκ, ο πλαστικός πρέπει να κάνει τις τομές όσο πιο κοντά στην γραμμή που ξεκινούν τα μαλλιά σας.

Ποια είναι η προδιάθεση του σώματος;

Κάποιοι άνθρωποι από τη φύση τους κάνουν μεγάλες ουλές. Αν παλιότερα, μετά από επέμβαση ή έστω τραυματισμό, αναπτύξατε εμφανώς βαριά ουλή, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε το χειρουργό σας. Εκείνος ίσως γνωρίζει μία εναλλακτική λύση μη χειρουργικής φύσεως, που βέβαια δεν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την πλαστική χειρουργική, όμως θα ταιριάζει περισσότερο στο σώμα σας και δεν θα αφήσει ουλές ή εμφανή σημάδια.

Πώς θα φροντίσετε σωστά το σώμα σας μετά την επέμβαση;

Μετά τη διαδικασία μιας πλαστικής επέμβασης, ο χειρουργός σας αλλά και εσείς, πρέπει να προσέξετε πολύ την τομή. Πρέπει να φροντίσετε να θεραπευτεί σωστά, για να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τράβηγμα ή τέντωμα της περιοχής που επουλώνεται. Οι δραστηριότητές σας πρέπει να είναι ελάχιστες. Αν τηρήσετε τα παραπάνω και κρατήσετε το τραύμα καθαρό και απαλλαγμένο από μολύνσεις, θα αποφευχθεί η δημιουργία πολύ ορατών σημαδιών.

Η μέθοδος της ταινίας σιλικόνης

Πρόκειται για μία πολύ καινούργια μέθοδο που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί, για να μειώσουν τα μεγάλα σημάδια. Η ταινία σιλικόνης αποτρέπει τη μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου, καθώς δημιουργεί ένα υγρό, αλλά ασφαλές παρόλ’ αυτά περιβάλλον, για να επουλωθεί η πληγή. Η χρήση της γίνεται συνήθως στις πιο επεμβατικές διαδικασίες, όμως καλό είναι να γίνει συζήτηση για τη μέθοδο αυτή από πριν με τον πλαστικό χειρουργό σας.

Εναλλακτικές μη χειρουργικές θεραπείες

Έχουν δημιουργηθεί ουλές μετά την πλαστική εγχείρηση που κάνατε; Υπάρχουν εναλλακτικές, μη χειρουργικές θεραπείες που θα βοηθήσουν στη μείωση ή ακόμα και στην πλήρως εξάλειψη των σημαδιών αυτών. Υπάρχει μια θεραπεία γνωστή ως IPL ή αλλιώς φωτοανάπλαση. Η μέθοδος αυτή που θα εξαλείψει την ερυθρότητα των ουλών αλλά και θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη θεραπεία αυτών. Μια ακόμη μέθοδος που χρησιμοποιείται, είναι η μικροκαμψία. Κατά την θεραπεία αυτή, το δέρμα εξομαλείνεται και διευκολύνει την ουλή να θεραπευτεί όσο καλύτερα γίνεται. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία θεραπείες. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο σοβαρό και μεγάλο είναι το υπάρχον πρόβλημα. Η βελτίωση θα είναι ορατή από τις πρώτες συνεδρίες.

Τα σημάδια λοιπόν μετά την πλαστική χειρουργική επέμβαση είναι αναπόφευκτα. Το γεγονός όμως δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για να μην προβεί κάποιος σε αυτή. Τα σημάδια θα είναι ελάχιστα ορατά και δε θα τραβάνε τα βλέμματα από τα θετικά αποτελέσματα της επέμβασης.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!