Χρειάζομαι μείωση στήθους?

Ο πλαστικός χειρουργός Γεώργιος Τσακώνης, μας μιλάει για τη μείωση στήθους και τα ευεργετικά οφέλη της επέμβασης. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι απάντηση θα πάρετε αν ρωτήσετε τους ανθρώπους γύρω σας τι γνωρίζουν σχετικά με την πλαστική στήθους; Το πιο πιθανό είναι να σας απαντήσουν ότι γνωρίζουν τα εμφυτεύματα στήθους ή την αύξηση. Η αύξηση στήθους ανήκει στις δημοφιλέστερες διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής, με περισσότερες από 1.500.000 επεμβάσεις το 2018/2019. Επίσης πολύ δημοφιλής γίνεται χρόνο με το χρόνο και η μείωση στήθους. Διάσημες γυναίκες, όπως η Queen Latifah και η Ariel Winter που μείωσαν το μέγεθος του στήθους τους, έκαναν πολλές ακόμα γυναίκες να καταλάβουν πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει η μείωση στήθους τη ζωή τους.

Λόγοι για μείωση στήθους

Οι λόγοι για να προχωρήσει μια γυναίκα σε μείωση στήθους, μπορεί να είναι είτε αισθητικοί είτε λόγω προβλημάτων υγείας. Πολλές γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος. Ειδικότερα εκείνες όμως, με πιο μικρό σωματότυπο νιώθουν το βάρος του ως πολύ μεγάλο φορτίο. Έτσι επιβαρύνονται σημαντικά στους ώμους, το λαιμό και την πλάτη. Το πολύ μεγάλο στήθος, είναι ικανό να ερεθίσει στην κάτω πλευρά του μαστού το δέρμα. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Στις περισσότερες γυναίκες με υπερβολικά μεγάλο στήθος, ακόμη και τα καλύτερα σουτιέν δεν προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά τους!

Σε κάποιες γυναίκες, δεν αρέσει το μέγεθος, το σχήμα, ή η ασυμμετρία των μαστών, αλλά και η μη σταθερότητα. Έτσι προβαίνουν σε μείωση για αισθητικούς λόγους. Με την επέμβαση μείωσης στήθους, μπορεί λοιπόν να αναδιαμορφωθεί το σχήμα και το μέγεθος, κάτι που αυξάνει την αυτοπεποίθηση και δίνει μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινότητα της γυναίκας.

Η επέμβαση μείωσης μαστού αποτελεί μία απόλυτα ασφαλή διαδικασία αισθητικής χειρουργικής. Το ότι αποτελεί μια ασφαλή επέμβαση, δεν σημαίνει ότι είναι και μία απλή επέμβαση. Για το λόγο αυτό αν αποφασίσετε να προβείτε σε μειωτική στήθους, απευθυνθείτε σε έναν πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύεστε απόλυτα για να κάνει τη διαδικασία σωστά.

Η διαδικασία της επέμβασης

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η μειωτική στήθους είναι η αντίθετη διαδικασία της αυξητικής. Στην πραγματικότητα όμως, οι δύο αυτές επεμβάσεις έχουν μεγάλες διαφορές. Η μείωση του μαστού, είναι η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία απομακρύνεται το παραπάνω δέρμα και ο λιπώδης ιστός. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι δύο και αναλύονται παρακάτω.

“Το αντίστροφο Τ”

Κατά τη μέθοδο αυτή, δημιουργούνται 3 τομές, σχηματίζοντας ένα Τ: Η μία ξεκινάει από τη θηλή και φτάνει μέχρι την πτυχή του μαστού, η άλλη γίνεται στην κάτω πλευρά του στήθους και μία τρίτη τομή γίνεται κατά μήκος της άκρης της θηλής. Η μέθοδος αυτή συνιστάται, ειδικά σε περιπτώσεις ασυμμετρίας ή χαλάρωσης, και έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ανασχηματισμό και τη μείωση στήθους.

Η κατακόρυφη μέθοδος μείωσης μαστού

Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μία μικρή μείωση του μεγέθους του στήθους τους, χρησιμοποιούν συνήθως την τεχνική αυτή. Εδώ γίνονται δύο τομές, από τις οποίες η μία βρίσκεται κάτω από τη θηλή και η άλλη γύρω από το ισχίο. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική στην αφαίρεση μεγάλης ποσότητας ιστού του στήθους, όμως αφήνει πιο λίγες ουλές.

Σε περιπτώσεις που η γυναίκα επιθυμεί μία μικρή μείωση του στήθους της, μπορεί να επιλέξει επίσης την λύση της λιποαναρρόφησης. Με τη λιποαναρρόφηση θα γίνει αφαίρεση του λιπώδους ιστού, και αυτό κατά συνέπεια, θα μειώσει το μέγεθος μαστού.

Η επέμβαση μείωσης στήθους είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση που αναπόφευκτα αφήνει σημάδια. Χρόνο με το χρόνο, οι ουλές θα είναι λιγότερο ορατές, όμως ποτέ δε θα φύγουν εντελώς. Σήμερα υπάρχουν κάποιες διαθέσιμες λύσεις laser που είναι ικανές να μειώσουν τις ουλές. Είναι σημαντικό, πριν προχωρήσετε στο να κάνετε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, να ενημερωθείτε από τον πλαστικό χειρουργό σας, σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε για το καλύτερο δυνατό οπτικό αποτέλεσμα.

Αποκατάσταση

Αφού γίνει η επέμβαση, η ασθενής, φοράει ένα χειρουργικό σουτιέν για να επιστρέψει στο σπίτι. Το πιθανότερο είναι τον πρώτο καιρό μετά το χειρουργείο να υπάρξει μια μικρή δυσφορία και πόνος. Τα παυσίπονα θα βοηθήσουν την κατάσταση. Μετά από μερικές μέρες θα μπορείτε να γυρίσετε στη δουλειά σας, όμως θα πρέπει να προσέχετε τις δραστηριότητές σας για περίπου ένα μήνα, ώστε να θεραπευτεί ο ιστός ευκολότερα.

Η μείωση στήθους ανήκει στις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που αφήνουν τις ασθενείς περισσότερο ικανοποιημένες. Οι γυναίκες που έχουν προβεί σε μείωση μαστού, αντιλαμβάνονται πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ζωής τους. Πολλές είναι εκείνες που θυμούνται την αίσθηση του σώματος που είχαν στην εφηβεία. Αν αποφασίσατε να κάνετε την επέμβαση αυτή, απευθυνθείτε σε έναν πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύεστε και έχει εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τηλ επικοινωνίας: 210 57 20 700

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!