Λιποαναρρόφηση – Μόνιμο αποτέλεσμα?

Mία από τις δημοφιλέστερες πλαστικές επεμβάσεις παγκοσμίως, αλλά και ιδιαίτερα παρεξηγημένη, είναι η λιποαναρρόφηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η λιποαναρρόφηση, είναι η επέμβαση, κατά την οποία χάνουμε βάρος. Σίγουρα, αυτή είναι μία λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί.

Τι είναι πραγματικά η λιποαναρρόφηση;

λιποαναρρόφηση είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα αναπλάθεται. Ο πλαστικός χειρουργός απομακρύνει επιλεκτικά τα λιποκύτταρα από τις πάσχουσες περιοχές. Στην πραγματικότητα δηλαδή, η λιποαναρρόφηση είναι μία διαδικασία που απομακρύνει το λίπος και σίγουρα δεν χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους. Όσο λιγότερο απέχετε από τα ιδανικά σας κιλά τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η επέμβαση. Αν επιθυμείτε να απωλέσετε πολύ βάρος, δεν θα έχετε τα αποτέλεσμα που πιστεύετε με τη διαδικασία αυτή. Το περισσότερο λίπος που μπορεί να αφαιρέσει ο χειρουργός για να είναι ασφαλής η διαδικασία τις εγχείρησης, είναι 2,5 μέχρι 3,5 κιλά. Αν απομακρυνθεί πολύ μεγάλη ποσότητα λίπους, θα είναι ανθυγιεινό για το σώμα, ίσως και επικίνδυνο. Μπορεί ακόμα να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα αισθητικά, όπως για παράδειγμα περίσσευμα δέρματος ή ακόμα και σχίσιμο. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε πως η λιποαναρρόφηση δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των κοιλοτήτων η της κυτταρίτιδας.

Ποια είναι τελικά η χρήση της;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να απομακρύνει μόνιμα το λίπος, από τις περιοχές που αποθηκεύεται και δεν μπορεί να φύγει με τη σωστή διατροφή η την άσκηση. Τέτοιες περιοχές είναι για παράδειγμα, το κάτω μέρος του πηγουνιού, οι επάνω βραχίονες, η πλάτη και οι μηροί. Η απώλεια του λίπους στα σημεία αυτά θα είναι μόνιμη και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό.

Ποια είναι η διαδικασία;

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διαφορές παραλλαγές της διαδικασίας της λιποαναρρόφησης, όμως το βασικό μοτίβο που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί είναι κοινό. Εφόσον μιλάμε για μία χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής υποβάλλεται σε ολική αναισθησία. Έπειτα γίνονται μικρές τομές στο σώμα, στα σημεία που μας ενδιαφέρουν, και με ένα μικρό σωληνάκι γίνεται η απορρόφηση των λιποκυττάρων. Για να απορροφηθεί το λίπος πιο αποτελεσματικά, διαλύεται προηγουμένως με laser ή με κάποιο υγρό που έχει εγχυθεί στο σώμα ή με υπέρηχο.

Αφού η χειρουργική επέμβαση ολοκληρωθεί, ο ιατρός χορηγεί παυσίπονα στον ασθενή για να ανακάμψει και να αντιμετωπιστεί ο πόνος. Ίσως χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να είναι ορατά τα αποτελέσματα της επέμβασης, αφού οι ιστοί προσωρινά θα είναι ογκώδεις, βαριοί και αρκετά μουδιασμένοι. Οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανιστεί θα είναι προσωρινό. Όταν το σώμα πλέον θα έχει ανακάμψει, θα μπορείτε να δείτε το πλήρες αποτέλεσμα της επέμβασης και η αναμόρφωση του σώματος πλέον θα είναι εμφανής.

Τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα ή το πρόβλημα θα επιστρέψει ξανά;

Οι περισσότεροι ασθενείς, έχουν την ανησυχία ότι στις περιοχές που βελτιώθηκαν με την λιποαναρρόφηση, το λίπος θα εμφανιστεί ξανά. Αφού τα λιποκύτταρα στην περιοχή που έγινε η επέμβαση έχουν αφαιρεθεί και δεν έχουν την ικανότητα να αναγεννηθούν, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί το ότι το πρόβλημα θα επιστρέψει. Αν ακολουθήσετε μία σωστή διατροφή και βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, τότε θα μπορέσετε να διατηρήσετε την καινούργια σας εικόνα για πάντα.

Αν μετά την επέμβαση πάρετε πολύ βάρος απότομα, το λίπος θα ψάξει ένα μέρος στο σώμα σας, για να αποθηκευτεί. Αυτό σημαίνει ότι το λίπος πια, θα κατανεμηθεί διαφορετικά στο σώμα σας. Θα επιστρέψει δηλαδή σε σημεία που δεν έχει γίνει λιποαναρρόφηση, δημιουργώντας καινούργιες περιοχές με πρόβλημα. Αν πάρετε πολύ μεγάλη ποσότητα βάρους, οι λιπώδεις ιστοί στις θεραπευμένες περιοχές θα πολλαπλασιαστούν και θα εξαπλωθούν, σε πολύ μικρότερο βαθμό όμως από ότι πριν την επέμβαση.

Η λιποαναρρόφηση είναι μία χειρουργική διαδικασία, που απαιτείται να γίνει από έναν πλαστικό χειρουργό με πολλές γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες. Ένας πλαστικός χειρουργός του ISAPS θα εγγυηθεί για τα αποτελέσματα που θέλετε. Διαλέξτε το γιατρό που σας ταιριάζει και κλείστε σύντομα ένα ραντεβού που θα σας λύσει όλες τις απορίες. Καλωσορίστε το νέο σώμα που πάντα ονειρευόσασταν, κάνοντας λιποαναρρόφηση!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!