Κουρασμένο Βλέμμα?

Τα μάτια όπως πολλοί λένε είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Από τα παιδικά μας χρόνια κοιτάμε τους άλλους στα μάτια διότι είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Κοιτώντας κάποιον στα μάτια μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Παρ’όλα αυτά, τα μάτια πολλές φορές μπορούν να πουν ψέμματα σχετικά με την ηλικία μας, αφού σε αρκετές περιπτώσεις μας προσθέτουν χρόνια.

Το δέρμα που περιβάλλει τα μάτια είναι αρκετά πιο λεπτό και ευαίσθητο από την υπόλοιπη επιδερμίδα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι και το πρώτο σημείο που δείχνει το πέρασμα του χρόνου πάνω μας.  Το γνωστό πλέον πόδι της χήνας υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ακόμα και σε ηλικίες κάτω των 35. Χρόνο με το χρόνο το υποδόριο λίπος μειώνεται και έτσι το βλέμμα μας φαίνεται άδειο.

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι και η χαλάρωση η οποία μας κάνει να φαινόμαστε αρκετά χρόνια πάνω από την πραγματική μας ηλικία. Επίσης μπορεί να προκαλέσει και λειτουργικά προβλήματα όπως να μειώσει την ποιότητα της όρασής μας. Όπως βλέπετε υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πάρει κάποιος την απόφαση να επισκεφθεί έναν ειδικό πλαστικό χειρουργό. Οι μέθοδοι μέσα από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε είναι πολλές, χειρουργικές και μη. Όμως σίγουρα όποια και να διαλέξετε θα σας χαρίσει ένα νεανικό βλέμμα και θα σας κάνει να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότεροι.

Botox

Πιθανότατα αρκετοί από εμάς να έχουν ακούσει αστεία σχετικά με το μπότοξ. Στο μυαλό των ανθρώπων έχει αποτυπωθεί ότι αυτή η θεραπεία κάνει το πρόσωπο να φαίνεται ανέκφραστο και παγωμένο. Όμως το γεγονός αυτό δεν είναι παρά ένας ακόμα μύθος. Το μπότοξ είναι από τις πιο ασφαλείς μεθόδους αντιμετώπισης των ρυτίδων και σίγουρα από τις πιο αξιόπιστες.

Με μια πολύ μικρή ποσότητα από την ειδική ουσία του σκευάσματος σε διάφορα σημεία του προσώπου μειώνουμε την σύσπαση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες. Για λίγους μόνο μήνες μετά τη θεραπεία οι μικροσκοπικοί αυτοί μύες ησυχάζουν και κάνουν τις ρυτίδες να εξαφανιστούν. Το μπότοξ είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία με σύντομο χρόνο ανάρρωσης. Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτή η ενέσιμη θεραπεία δεν είναι μόνιμη. Η διάρκεια του είναι από 3 – 5 μήνες και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία.

Βλεφαροπλαστική

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία που ο χρόνος επηρεάζει. Η ευαίσθητη φύση του δέρματος αυτής της περιοχής κρεμάει και χαλαρώνει νωρίτερα από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου. Εκτός από λόγους αισθητικής, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις που αυτή η χαλάρωση προκαλεί προβλήματα στην όραση. Η βλεφαροπλαστική, είναι λοιπόν μία πολύ συνηθισμένη και διαδεδομένη διαδικασία, η οποία δίνει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Η βλεφαροπλαστική χωρίζεται σε αυτή των άνω βλεφάρων και σε αυτή των κάτω βλεφάρων. Η πρώτη επιτυγχάνει την αφαίρεση του περιττού λίπους και η σύσφιξη των άνω βλεφάρων. Με τη δεύτερη εξαφανίζουμε τις σακούλες και βελτιώνουμε το περίγραμμα των ματιών. Μπορούμε να προχωρήσουμε στις επεμβάσεις ξεχωριστά, ή αν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα να γίνει βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρων μαζί. Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις είναι εκπληκτικό και κάνει το βλέμμα να φαίνεται νεανικό και ξεκούραστο.

Ο χρόνος ανάρωσης από την επέμβαση εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό, όμως συνήθως χρειάζεται μια εβδομάδα με δέκα ημέρες. Η βλεφαροπλαστική δεν αφήνει ουλές και σημάδια, αφού οι τομές γίνονται στις φυσικές πτυχές των ματιών.

Τα Fillers

Τα fillers είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στον πόλεμο κατά των σακούλων κάτω από τα μάτια. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά!! Με το πέρασμα του χρόνου το λίπος κάτω από το δέρμα του προσώπου υποχωρεί. Έτσι χάνουμε σιγά σιγά την νεανική λάμψη και σφριγηλότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι γνωστές σε όλους μας σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Το βλέμμα μας αρχίζει να φαίνεται κουρασμένο. Αυτό το πρόβλημα έρχονται να αντιμετωπίσουν τα δερματικά fillers τα οποία γεμίζουν ξανά την περιοχή που έχει αδιάσει από το απαραίτητο και χρήσιμο λίπος. Ο πλαστικος χειρουργος χορηγεί με την χρήση ειδικής ένεσης τα fillers, περιμετρικά των ματιών. Δίνει σχήμα στην περιοχή και την κάνει πιο γεμάτη και λεία. Με την εξειδικευμένη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων μπορούμε να σας δώσουμε ξανά την νεανική σας όψη και να αφαιρέσουμε αρκετά χρόνια από το πρόσωπό σας.

Λόγω του ότι υπάρχουν πολλά είδη fillers, το κατάλληλο άτομο για να σας δώσει συμβουλές σχετικά με το καλύτερο για την περίπτωσή σας είναι ο πλαστικός χειρουργός σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Τσακώνη για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις μεθόδους που προαναφέραμε. Και να θυμάστε ότι αν τα μάτια μας είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας, τότε μετά από μία θεραπεία με τις παραπάνω τεχνικές θα κάνει την ψυχή σας και τα μάτια σας πολλά χρόνια νεότερα.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!