Μπορεί ο καιρός να επιμένει στα… τερτίπια του, αλλά το καλοκαίρι έρχεται και όπου να ‘ναι θα έρθει και η στιγμή να βγουν από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά ρούχα και τα μαγιό! Μαζί με αυτά -θέλοντας και μη- αποκαλύπτονται σημεία του σώματος για τα οποία κάποιοι δεν είναι πολύ… περήφανοι και τέτοια εποχή αρκετοί είναι αυτοί που αυξάνουν τις επισκέψεις τους στους πλαστικούς χειρουργούς προκειμένου να αποκτήσουν σε χρόνο ρεκόρ το πρόσωπο και το κορμί που επιθυμούν. Δεν πρόκειται μόνο για τους rich and famous, που όλο και κάτι «πειράζουν» στην εμφάνισή τους, αλλά και για καθημερινούς ανθρώπους που έχουν απενοχοποιήσει τις επισκέψεις στον πλαστικό.

«Πράγματι την άνοιξη αλλάζει πολύ η ψυχολογία των ανθρώπων και θέλουν να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους εν όψει του καλοκαιριού. Δέχομαι πολλές επισκέψεις στο ιατρείο μου από πολλές και γνωστές προσωπικότητες, οι οποίες αναζητούν ένα φυσικό αποτέλεσμα» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Τσακώνης και προσθέτει: «Υπάρχουν βέβαια πολλές γυναίκες, απλές και καθημερινές, οι οποίες έρχονται αυτή την περίοδο είτε για λιπογλυπτική είτε για αυξητική στήθους, η οποία παραμένει η νούμερο ένα σε ζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια»!

Μέθοδος λιπομετάθεσης

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ωστόσο όσον αφορά την εξέλιξη της έρευνας στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής είναι η διαδικασία κατά την οποία ακόμη και το δικό μας λίπος μπορεί να αφαιρεθεί από κάποιο σημείο όπου… περισσεύει και να τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο σημείο όπου μπορεί να υπάρχει ένα κενό, μη καλαίσθητο «βαθούλωμα», σε πρόσωπο ή σώμα. Ο κ. Τσακώνης εξηγεί: «Είναι η μέθοδος της λιπομετάθεσης. Ουσιαστικά γίνεται μεταμόσχευση λίπους. Αφαιρείται το αυτόλογο λίπος και έπειτα από ειδική επεξεργασία το βάζουμε σε άλλο σημείο του σώματος, το οποίο χρειάζεται αισθητική βελτίωση. Ετσι μπορούν να καλυφθούν κάποια σημάδια ακόμη και από ατυχήματα, ρυτίδες, χαλάρωση, χείλη, ζυγωματικά και βεβαίως χρησιμοποιείται και στην αυξητική στήθους. Μπορούν να γίνουν ενέσεις λίπους στο πρόσωπο ακόμη και προκειμένου να διορθώσουμε το σχήμα της μύτης, όταν υπάρχει βαθούλωμα».

Δεν είναι όμως μόνο οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνισή τους. Και οι άντρες ασχολούνται και μάλιστα αυτό που κάνει θραύση αυτή την περίοδο είναι η μείωση του στήθους τους, η λεγόμενη γυναικομαστία. «Συνήθως είναι γονιδιακό» διευκρινίζει ο πλαστικός χειρουργός και καταλήγει: «Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα βάρους μπορεί να έχουν αυτήν την εικόνα. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μπορεί η αισθητική αποκατάστασή τους να βελτιώσει και την ψυχολογία τους, όταν το καλοκαίρι βγουν στην παραλία».

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!