Εμφυτεύματα στήθους

Η αυξητική στήθους με εμφυτεύματα στήθους είναι ίσως η δημοφιλέστερη αισθητική χειρουργική παγκοσμίως. Οι στατιστικές ISAPS του τελευταίου έτους δείχνουν ότι εκτελέστηκαν πάνω από 1.800.000 αυξητικές επεμβάσεις παγκοσμίως. Αν και οι επεμβάσεις αυτού του είδους είναι αρκετά δημοφιλείς, είναι κάποιες ερωτήσεις που κάποιες γυναίκες διστάζουν να κάνουν στο γιατρό τους. Ο πλαστικος χειρουργος Dr Τσακώνης και οι συνεργάτες του, είναι πάντα δίπλα σας για να λύσουν κάθε απορία σας.  Παρακάτω θα βρείτε οκτώ από τις πιο συχνές ερωτήσεις που πιθανότατα θα έχετε αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια επέμβαση αυξητικής με εμφυτεύματα στήθους.

Υπάρχουν διάφορα ήδη από εμφυτεύματα στήθους;

Τα εμφυτεύματα στήθους είναι διαφόρων ειδών και υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υλικά. Για να γίνει η επιλογή που ταιριάζει στην περίπτωσή σας, πρέπει να γίνει φυσικά σε απόλυτη συνεννόηση με έναν εξειδικευμένο έμπειρο πλαστικό. Υπάρχουν εμφυτεύματα από πηκτή σιλικόνη που επιτρέπουν μια πολύ φυσική αίσθηση. Μια άλλη επιλογή είναι η πλαστική στήθους με αλατούχα εμφυτεύματα που περιέχουν αποστειρωμένο θαλασσινό νερό. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί και νέοι τύποι εμφυτευμάτων στήθους όπως  τα “Gummy Bear” τα οποία ακόμα και αν υποστούν ραγίσματα διατηρούν το σχήμα τους.

Τι διάρκεια ζωής έχουν τα εμφυτεύματα στήθους;

Τα περισσότερα εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης, παρόλο που δεν έχουν κατασκευαστεί ώστε να διαρκούν εφόρου ζωής, έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής. Κάποιες οδηγίες που μας δίνουν οι εταιρίες, αναφέρουν ότι τα εμφυτεύματα πρέπει να αντικαθιστώνται  περίπου κάθε 10 χρόνια. Επειδή κάθε οργανισμός αλλάζει αρκετά με την πάροδο του χρόνου, αρκετές γυναίκες αναθεωρούν. Στην περίπτωση που αισθανθείτε κάτι αφύσικο στο εμφύτευμα, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό σας, διότι μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρεθεί.

Μπορούν τα εμφυτεύματα να με βλάψουν;

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η αύξηση μαστών απαιτεί μια απαραίτητη περίοδο ανάρρωσης.  Σε αυτή την διάρκεια μπορεί να νιώθεται κάποια ενόχληση ή πόνο, να υπάρχει κάποιο οίδημα και μελάνιασμα. Αυτού του είδους συμπτώματα μπορούν να εξομαλυνθούν με ειδικά φάρμακα τα οποία θα σας συνταγογραφήσει ο πλαστικός χειρουργός σας. Μετά το πέρασμα αυτής της περιόδου, τα εμφυτεύματα δεν θα προκαλούν περαιτέρω ενοχλήσεις.

Επιπλέον, σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα για μερικές δευτερεύουσες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιον πόνο στην πλάτη, καθώς οι μύες του σώματός σας δεν θα έχουν συνηθίσει το νέο μεγαλύτερο στήθος σας. Μία ακόμη ανεπιθύμητη παρενέργεια μπορεί να είναι και η επέκταση του δέρματος σας, αν και είναι αρκετά σπάνιο.

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος εμφυτεύματος;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζει το σωματότυπο της κάθε γυναίκας, αλλά και το τι επιθυμεί ως αποτέλεσμα. Πριν προχωρήσετε σε μία χειρουργική επέμβαση, πρέπει να κάνετε αρκετές συζητήσεις με τον πλαστικό χειρουργό σας, ώστε να έχετε καταλήξει με σιγουριά στο τι ακριβώς θέλετε. Αρκετοί πλαστικοί διαθέτουν ακόμη και ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή, ώστε να δείτε πως ακριβώς θα φαίνεστε με διάφορα μεγέθη και σχήματα εμφυτευμάτων.

Μπορώ να συνεχίσω τον θηλασμό;

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση του να μην μπορείτε να θηλάσετε μετά την προσθετική στήθους. Βάση στατιστικής βέβαια, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν μετά από κάποιο διάστημα να συνεχίσουν τον θηλασμό με επιτυχία. Μια ακόμη εύλογη απορία των περισσότερων γυναικών είναι αν τα εμφυτεύματα θα επηρεάσουν την ποιότητα του μητρικού γάλακτος. Έχει παρατηρηθεί, ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης και  αλατόνερου δεν φαίνεται να προκαλούν αλλαγές στη σύνθεση και την ποιότητα του γάλακτος.

Υπάρχει κίνδυνος καρκίνου;

Αρκετές είναι οι γυναίκες που ανησυχούν ότι τα εμφυτεύματα μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Παρόλο που δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ των εμφυτευμάτων και του καρκίνου του μαστού, υπάρχει μια χαμηλή πιθανότητα τα εμφυτεύματα με υφή να συμβάλουν στην ανάπτυξη (ALCL), δηλαδή αναπλαστικού λεμφώματος κυττάρων. Φυσικά αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν ο πλαστικός χειρούργος ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αποστείρωσης. Στην συνέχεια θα πρέπει να γίνεται μια συχνή παρακολούιηση και να χορηγείται ειδικό αντιβιοτικό ώστε να σκοτώσει κάθε πιθανό βακτηρίδιο.

Τα εμφυτεύματα υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν κάποιες επιπλοκές κατά την διάρκεια της μαστογραφίας σας. Πιθανότατα να χρειαστεί να κάνετε κάποια μαγνητική τομογραφία ή έναν υπέρηχο, ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση των μαστών σας.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που το εμφύτευμα διαλυθεί;

Αυτό εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του κάθε εμφυτεύματος. Αν αφορά εμφυτεύματα αλατούχου υγρού, τότε θα το καταλάβετε άμεσα διότι ο μαστός θα ξεφουσκώσει. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που χρησιμοποιείτε αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα. Ο οργανισμός σας μπορεί να το επεξεργαστεί και στη συνέχεια να το απορροφήσει χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια ρήξη στο εμφύτευμα, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Αν έχετε πιο σύγχρονο εμφύτευμα σιλικόνης, όπως το “Gummy Bear”, τότε υπάρχει η πιθανότητα να μην καταλάβετε την ρήξη, αφού ο σχεδιασμός τους έχει γίνει έτσι ώστε να διατηρούν το αρχικό τους σχήμα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που συνιστούμε να κάνετε προληπτικά μια μαγνητική τομογραφία περίπου κάθε 3 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο θα εντοπίσετε εγκαίρως κάθε πιθανό πρόβλημα στο εμφύτευμα.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για αυξητική στήθους;

Ναι, σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές, παρόλα αυτά τα εμφυτεύματα είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Μια εναλλακτική λύση είναι τα μοσχεύματα λίπους. Σε αυτή την τεχνική ο πλαστικός παίρνει λίπος από κάποια άλλη περιοχή τους σώματος σας και το τοποθετεί στο στήθος. Επίσης, μια ακόμα λύση είναι η αυτομεγέθυνση στήθους. Είναι μια νέα διαδικασία η οποία συνδυάζεται συνήθως και με ανόρθωση, στην οποία χρησιμοποιείται μέρος ιστού από τον μαστό. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να μάθετε όλες τις πιθανές επιλογές και την σωστότερη λύση για εσάς και το σώμα σας.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!