Ένα πιο νεανικό σώμα και πρόσωπο μας υπόσχονται οι καινούριες μέθοδοι στην πλαστική χειρουργική. Οι νέες τεχνικές της αυξητικής στήθους χωρίς νυστέρι, αλλά και του botox, είναι μέρος αυτόλογων αυξητικών παραγόντων. Μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού από τον ήλιο και τη θάλασσα, το δέρμα μας που φαίνεται κουρασμένο και θαμπό, ζητά πίσω τη χαμένη λάμψη του. Με το πέρας λοιπόν του καλοκαιριού, όσοι και όσες επιθυμούν τη διόρθωση των ατελειών στο σώμα και το πρόσωπο τους, είναι η κατάλληλη περίοδος για να το κάνουν. Για τις καινούργιες μεθόδους της αισθητικής ιατρικής που γίνονται με βοήθεια της νέας τεχνολογίας, μας ενημερώνει ο πλαστικος χειρουργος Γεώργιος Τσακώνης.

 

Εναλλακτικό μπότοξ – botox με χρήση αιμοπεταλίων

Μία καινούρια μέθοδος κατά την οποία μεταφέρονται αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες του αίματος στο δέρμα του ασθενή, υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα στην εξομάλυνση των ρυτίδων σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους που εφαρμόζονταν μέχρι και σήμερα.

”Μεταφέροντας αυξητικούς παράγοντες του ίδιου οργανισμού στο δέρμα του προσώπου του, γίνεται μεγαλύτερη η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα βελτιώνεται και οι αυξητικοί παράγοντες λειτουργούν σαν αντιγήρανση.”

 

Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι απλή και εφαρμόζεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Γίνεται δηλαδή μία αιμοληψία, ακριβώς όπως στις γενικές εξετάσεις αίματος. Έπειτα γίνεται φυγοκέντριση στο αίμα, απομόνωση των αιμοπεταλίων και μετά των αυξητικών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης, οι αυξητικοί παράγοντες σε υγρή μορφή, με μία ένεση μεταφέρονται στο πρόσωπο στα σημεία που πρέπει να θεραπευτούν. Ίσως να υπάρξει ανάγκη επανάληψης σε διάστημα 3-6 μηνών.

Η μέθοδος έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλής και τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι και ενάμιση χρόνο. Οι προδιαγραφές της τεχνικής αυτής βέβαια είναι για διάστημα τεσσάρων χρόνων.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνικής botox ”μπότοξ” με αυξητικούς παράγοντες είναι τα παρακάτω:

 • Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα
 • Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μεγαλύτερη
 • Το υλικό που χρησιμοποιείται προκύπτει από το σώμα του ασθενή

Η μέθοδος να μεταφέρουμε αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες θα μπορούσε να γίνει συνδυαστικά με τις κλασικές ενέσεις μπό.τοξ. Άνθρωποι σε ανοσοκαταστολή ή που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

 

Βλαστοκύτταρα

Ακόμα μία μέθοδος που τον τελευταίο καιρό εφαρμόζεται στο εξωτερικό σε κλινικές μελέτες, αποτελεί η χρήση των βλαστοκυττάρων. Κατ’ αυτή τη μέθοδο γίνεται λήψη βλαστοκυττάρων από το λίπος του ασθενή, και αφού υποβληθεί σε φυγοκέντριση, μεταφέρονται σε υγρή μορφή στο πρόσωπό του. Εκεί, μετά, διαφοροποιούνται και μετατρέπονται σε κύτταρα παραγωγής κολλαγόνου ή αλλιώς ινοβλάστες.

 

Αυξητική στήθους χωρίς νυστέρι

Πολλές γυναίκες ονειρεύονται να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους, που σήμερα χάρη σε μία καινούργια μέθοδο μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς εγχείρηση. Πλαστικοί χειρουργοί μας μιλούν για το macrolane, πού είναι υαλουρονικό οξύ σε μορφή ενέσιμης γέλης και χρησιμοποιείται στην αύξηση του μεγέθους του στήθους. Στη μέθοδο αυτή δεν είναι απαραίτητη η ολική αναισθησία και για αυτό θεωρείται μη επεμβατική. Με χρήση λοιπόν τοπικής αναισθησίας, κάνοντας μία μικρή τομή κάτω από το μαστό, γίνεται η εισαγωγή του υλικού.

Η διάρκεια της διαδικασίας κυμαίνεται από 30 έως 60 λεπτά. Η ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές της κατευθείαν, καθώς δεν χρειάζεται χρόνος για να αναρρώσει. Καταλληλότερη είναι η θεραπεία για τις γυναίκες που επιθυμούν μικρή αύξηση στήθους και δεν θέλουν κάνουν χειρουργική επέμβαση, αλλά και για αυτές που θέλουν απλώς να δώσουν ωραιότερο σχήμα. Μερικοί μώλωπες, πρήξιμο αλλά και μόλυνση στην περιοχή είναι οι πιθανές επιπλοκές της επέμβασης. Παρόλα αυτά, αν η ασθενής ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού και ο χειρουργός εφαρμόσει σωστά τη μέθοδο, ο κίνδυνος για επιπλοκές μειώνεται πολύ.

Το macrolane, μπορεί εκτός από την περιοχή του στήθους, να χρησιμοποιηθεί στους γλουτούς, στις γάμπες, ακόμη και στη διόρθωση γραμμών που έμειναν μετά τη λιποαναρρόφηση.

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στον οργανισμό μας, κυρίως στους συνδετικούς ιστούς και την επιδερμίδα. Το macrolane εμφανίστηκε αρχικά στην αγορά της Σουηδία το 2000. Η χρήση του επιτράπηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2008 ξεκινώντας από την Αγγλία.

 

Λίφτινγκ με ενέσεις

Η εκτεταμένη πλέον χρήση των ενέσιμων εμφυτευμάτων και του μπό.τοξ, δίνουν σήμερα τη δυνατότητα στο λίφτινγκ προσώπου να γίνεται χωρίς τη διαδικασία της εγχείρησης. Τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζουμε από συνέδρια, το μπό.τοξ σχεδόν έχει καλύψει όλα τα σημεία του προσώπου, και έτσι έχουμε μία εικόνα λίφτινγκ προσώπου με μικρότερη διάρκεια.

Το μπότοξ σήμερα χρησιμοποιείται από τους πλαστικούς χειρουργούς ως εξής:

 1. Απαλύνει ή εξουδετερώνει τις ρυτίδες στο μέτωπο, στο “πόδι της χήνας”, καθώς και αυτές του μεσοφρύου. Ανασηκώνει τα φρύδια και μέχρι ένα βαθμό βελτιώνει τη χαλάρωση στο δέρμα του λαιμού. Το μπότοξ ουσιαστικά κάνει τους μύες που δημιουργούν τις ρυτίδες να υπολειτουργούν και αφήνει το πεδίο ελεύθερο στους υπόλοιπους μύες ανταγωνιστές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το πρόσωπο να δείχνει ξεκούραστο, φρέσκο και χωρίς ρυτίδες.
 2. Κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να:
 • λεπτύνει τις ρυτίδες του κάτω βλεφάρου αν δεν έχει χαλαρώσει ο σφιγκτήρας. Με ένα μικρό τέχνασμα μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αυτό.
 • κάνει ομορφότερη την εικόνα του στόματος, δίνοντας στον ασθενή ένα πολύ πιο λαμπερό και εκφραστικό χαμόγελο.
 • λεπτύνει τις ρυτίδες του καπνιστή.
 • βελτιώσει τις ρινοπαρειακές ρυτίδες. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία ο πλαστικός πρέπει να είναι έμπειρος, γιατί μπορεί να πέσει το άνω χείλος.
 • λεπτύνει τη γραμμή ανάμεσα στο πηγούνι και το κάτω χείλος.
 • κάνει ελαφρά ανασήκωση της άκρης της μύτης.
 1. Στα ξηρά δέρματα γίνονται πιο αισθητές οι ρυτίδες στις παρειές και το πρόσωπο φαίνεται σαν τσαλακωμένο χαρτί. Επίσης, στα οστά της κάτω γνάθου ( οβάλ του προσώπου), η χαλάρωση στο δέρμα μετά από κάποια ηλικία, είναι αισθητή. Εκεί λοιπόν, γίνεται χρήση μπό.τοξ, και συμπληρώνοντας μερικές εγχύσεις σε κάποια σημεία στη μύτη, διορθώνουμε ελαφρώς το ακρορίνιο.

 

Περισσότερα για το Μπότοξ

Το χειρουργικό λίφτινγκ στο μέτωπο πλέον, τείνει να αντικατασταθεί από το μπότοξ. Πολλές είναι οι περιπτώσεις, που μετά από μία βλεφαροπλαστική, ο ασθενής υποβάλλεται σε μπό.τοξ για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης. Το μπότοξ μπορεί να γίνει συνδυαστικά με διάφορες θεραπείες προσώπου, οπως μεσοθεραπείες, laser για αντιγήρανση, υαλουρονικό οξύ, ακόμη και για ενίσχυση του όγκου στα χείλη.

Το μπό.τοξ εφαρμόζεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Ο ασθενής θα πρέπει για 4 ώρες μετά τη θεραπεία να μην τρίψει το πρόσωπό του στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, να μην σκύβει, να παραμείνει όρθιος ή καθιστός, αλλά όχι ξαπλωτός και τέλος να μην καταναλώσει ασπιρίνη ή αλκοόλ μέχρι την επόμενη μέρα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας είναι περίπου έξι μήνες και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε δύο ημέρες έως δύο εβδομάδες. Αφού περάσουν δύο εβδομάδες, καλό είναι να γίνει επανέλεγχος, ώστε να είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο, και στην αντίθετη περίπτωση να συμπληρωθεί θεραπεία στα σημεία που το χρειάζονται. Συνήθως, αν γίνουν έξι θεραπείες, τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν 10 μήνες έως και 1 χρόνο μέχρι την επομένη θεραπεία.

Το botox απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως και 65 ετών και μαζί με όλες τις ενέσιμες θεραπείες αισθητικής, απαγορεύεται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης η λοχείας.

 

Οι ραδιοσυχνότητες στο αδυνάτισμα

Οι ραδιοσυχνότητες συμβάλλουν πολύ στο να βελτιωθεί η ποιότητα του δέρματος αλλά και στο αδυνάτισμα. Η χρήση τους στην αισθητική ιατρική γίνεται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και την καύση λίπους, σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και του προσώπου. Κατά τη μέθοδο αυτή, μεταφέρεται θερμότητα κάτω από το δέρμα, βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος να αυξηθεί και με τη βοήθεια της θερμότητα αυτής τα λιποκύτταρα συρρικνώνονται. Ακόμα, οι ινοβλάστες διεγείρονται και παράγουν περισσότερο κολλαγόνο.

Οι συχνότητες που παράγονται για τη θεραπεία σύσφιγξης με χρήση ραδιοσυχνοτήτων είναι δύο ειδών. Οι διπολικές και οι μονοπολικές. Με τις διπολικές θερμαίνονται περισσότερο επιφανειακά οι ιστοί στο πρόσωπο και χρησιμοποιούνται πιο συχνά στο λαιμό ή γύρω απ’ τα μάτια. Στις μονοπολικές, η μεταφορά της θερμότητας γίνεται πιο βαθιά και εφαρμόζεται σε περιοχές όπως για παράδειγμα τα μάγουλα. Ο πλαστικός χειρουργός, ανάλογα με την περίπτωση θα κρίνει ποιο είδος ραδιοσυχνότητας θα χρησιμοποιήσει για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η μέθοδος εφαρμόζεται στο πρόσωπο γύρω από την περιοχή των ματιών για να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες. Επίσης η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στο κάτω βλέφαρο για να μειώσει το πρήξιμο. Παράλληλα, χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της επιδερμικής χαλάρωσης που εμφανίζεται στα μάγουλα, το λαιμό το προγούλι. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο κάτω μέρος των μπράτσων. Οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν επίσης στην απόκτηση ενός επιπέδου στομαχιού, πιο λεπτών μηρών και γοφών, αλλά και στη σύσφιγξη των πάνω άκρων μας.

Κατά τη διαδικασία αυτή, ο χειρουργός καλύπτει με μία λιπαντική ουσία την περιοχή στην οποία θα εφαρμοστούν οι ραδιοσυχνότητες, και έπειτα περνάει από πάνω με την ειδική κεφαλή του μηχανήματος, ελέγχοντας συνεχώς τη θερμότητα που διοχετεύεται στο δέρμα. Η θεραπεία μπορεί να είναι τελείως ανώδυνη, χάρη στο μηχανισμό ψύξης πού βρίσκεται στις κεφαλές τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά το τέλος της θεραπείας, υπάρχει ελαφρώς ερυθρότητα στο δέρμα, η οποία μέσα στο επόμενο 24ωρο θα έχει υποχωρήσει. Η διάρκεια της διαδικασίας κυμαίνεται από 10 έως 20 λεπτά και μπορεί να γίνει επανάληψή της μετά από δύο εβδομάδες. Συνήθως, χρειάζονται από 5 έως 8 συνεδρίες ανάλογα με το πώς ανταποκρίνεται η κάθε επιδερμίδα αλλά και το εκάστοτε πρόβλημα.

Συνδυασμός της ανάπλασης δέρματος με χρήση laser και των ραδιοσυχνοτήτων, είναι ικανός να προσφέρει στο σώμα και το πρόσωπο, εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Αποκατάσταση του μαστού χωρίς πόνο

Μετά την αυξητική στήθους, μια καινούργια τεχνική δίνει τη δυνατότητα γρήγορης και χωρίς πόνο αποκατάστασης. Η μέθοδος αυτή που είναι πολύ καινούργια έχει διαφορά στον τρόπο που γίνεται η εφαρμογή της χειρουργικής διαδικασίας στο στήθος. Με την τεχνική αυτή λοιπόν, περιορίζεται η χρήση νυστεριού και στη θέση του χρησιμοποιείται ένα ειδικό εργαλείο που περιορίζει την απώλεια αίματος. Η διαδικασία δεν αφήνει μελανιές, οπότε δεν χρειάζονται και επίδεσμοι. Αφού η απώλεια του αίματος ερεθίζει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος, περιορίζοντάς την μειώνεται και ο πόνος.

Η μέθοδος είναι γνωστή στην πλαστική χειρουργική τον τελευταίο χρόνο και απαιτείται εμπειρία από τον χειρουργό για να την εφαρμόσει. Αμέσως έγινε πολύ αποδεκτή από το κοινό, καθώς όλοι θέλουν να επενδύσουν σε μικρές περιόδους για να αναρρώσουν μετά την επέμβαση.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος!
Ανανέωση και Επαναφορά της φυσικής λάμψης και ελαστικότητας της επιδερμίδας σας!  Αναζωογόνηση του δέρματος σας με τη χρήση φυσικών συστατικών, βιταμινών και αδιασταύρωτου υαλουρονικού οξέος!